Tjänsteman på Irland gav 800 pers uppehållstillstånd mot betalning


BROTTSLIGHET & INVANDRING. En stor utredning om korruption pågår efter att en polisman påståtts få mutor för att ge ”flera hundra” utländska medborgare tillstånd att stanna på Irland olagligt.

Upp till 800 män och kvinnor från Pakistan och Indien betalade 10.000 euro vardera för att få Garda-stämpeln på ett formulär som uppgav att de hade visat de nödvändiga dokument som ger dem rätt att arbeta här och kräva förmåner.

Undersökare tror att polismannen i fråga var i maskopi med en pakistansk ”fixer” i ett internationellt invandringsbedrägeri.

Den pakistanska mannen organiserade busslaster av sina landsmän för att resa till polisstationen, där tjänstemannen skulle stämpla dokumenten.

Det finns nu djupa oro inom irländska polisen för att bedrägeriet tillåter att kriminella element komma dit och ”försvinna”.

De inblandade män och kvinnor som hade tagit sig in i Irland lagligt på studentvisum och när de gick ut skulle de inte ha fått tillåtas att stanna kvar. Undersökaren säger att ”fixaren” och polismannen delade 10 000 euro-betalningarna mellan dem.

800 personer x 10.000 Euro = 85 miljoner kronor.

-Pettersson säger att invandrarna är listiga, undrar hur vanligt det är i Sverige sedan vi började införa klansamhället…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


6 responses to “Tjänsteman på Irland gav 800 pers uppehållstillstånd mot betalning

 • Bhoman

  Funkar det nu helt plötsligt här ?

  Gilla

 • ossie

  Undrar hur många i Sverige som fått uppehållstillstånd pg av mutor, hot och lögner.

  Gilla

  • Sara från Skåne

   Med tanke på att de allra flesta har köpt en paketresa av smugglarna inkl. manus, instruktionsbok och i en hel del fall förfalskade pappershandlingar av skiftande slag, kan man nog med fog säga att ett stort flertal har falskeligen fått uppehållstillstånd. Denna penningtransaktion (smuggelavgift) och dessa dokumentfalsaier förefaller vara accepterad av myndigheterna på humanitära grunder.

   Därutöver har myndighetschefer uttalat förståelse för att ”flyktingar” ljuger eftersom detta vore mänskligt beaktat den situation asylanterna är ställda inför.

   Frågan är dock hur många handläggare inom Mig och andra svenska myndigheter som är involverade i ren bestickning för att godkänna ansökningar eller se mellan fingrarna på upptäckta sanningssprickor.

   Utöver ren monetär ersättning tillkommer det komplicerade klansamhälle som är kutym i många länder där tjänster och fördelar på ett skrupelfritt sätt reglerar verksamheten. Sådant är svårt att bevisa. Hos oss kallas det jäv. Skulle en skånsk bostadskö-handläggare i Stockholm ge en annan skåning förtur till bostad på ett eftertraktat område eller skulle den följa reglerna och låta skåningen vara utan bostad och en backslick stureplansfilur flytta in?

   Är det rimligt att gissa att 25% av asylansökningarna 2015-2019 beviljats genom bestickning och jäv? Kanske för mycket. Säkert kokar några handläggare om de läser detta. Men jag vet inte vilken typ av efterkontroll av beviljade ansökningar som görs och hur effektiv Migverkets korruptionskontroll är i dess verksamhetsutövning; beviljade ansökningar brukar ju inte överklagas. Det är bara avslag.

   Gilla

  • Olof.p

   Kolla nationaliteten på dom som jobbar på migrationsverket. De jobbar precis som i sina hemländer. Betalar man bra för tjänster, får man dom utförda.

   Gilla

 • Maja

  Det här har pågått i Sverige sedan 70 talet när en bekant åkte till Irak med flaska pass och han presenterades som en chef från ett stort internationellt företag , och värvade folk till arbete.
  Med handen på Bibeln det här är sant.
  det här känner nog alla till men de bryr sig inte. När assistansbolag värvar hit analfabeter, varför inte diplomater?

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: