Ulf Lundell döms för grovt rattfylleri – slipper fängelse

BROTTSLIGHET. Vi är alla lika inför lagen brukar det heta, det kanske gällde förr, nu finns det en massa undantag. Ett av undantagen är artisten Ulf Lundell som av Ystads tingsrätt dömts till skyddstillsyn för grovt rattfylleri och att ”underkasta sig den behandling/programverksamhet som frivården finner lämplig.”

Det var i början av april som Ulf Lundell, 69, stoppades av en polispatrull i Simrishamn efter att en privatperson larmat om hans körning. Patrullen drog in körkortet direkt då proverna visade att Lundell hade 1,5 promille alkohol i blodet. Gränsen för grov rattfylla går vid 1,0 promille.

Lundell hade supit i flera dagar och var på väg till bolaget för att köpa mer, en liten detalj i sammanhanget är att bolaget var stängt vid tiden för färden. Det tyder på ett grovt och långvarigt missbruk. Heder åt Ulf att han erkänner utan att tjafsa.

Grovt rattfylleri ger i normalfallet fängelse i högst två år och återkallat körkort under 24 månader.

Lundell döms till skyddstillsyn och det är i princip inget straff alls. På sin höjd ska du ge ett livstecken till frivården vid något tillfälle under det kommande året.

Nu har herr Lundell köpt sig en elcykel men jag tror det blir taxi nästa gång han ska till bolaget. Han har 18 km enkel till systemet i Simrishamn, men en knapp timme bör det gå på med elcykeln om han är törstig eller vill ta en matbit på Hotell Svea om det finns kvar sedan Piratens tid.

Ulf Lundell gillar inte Sverigedemokraterna och har i varje fall tidigare varit för massinvandring. År 2002 hotade Lundell med att stämma SD för att de använde hans låt ”Öppna landskap” på sin hemsida.

2014 såg det länge ut som att det skulle bli nyval. Det fick rockgubben Ulf Lundell att ta avstånd från Sverigedemokraterna. Lundell hotade att förbjuda sin egen låt Öppna landskap om SD skulle få över 20 procent av rösterna. ”Då finns det inga öppna landskap här längre”, skrev Lundell på sin blogg 2014.

-Pettersson har inget emot Ulf Lundells musik, men tycker bättre om Ultima Thule…

…men i det är fallet är nog originalet bäst.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

31 thoughts on “Ulf Lundell döms för grovt rattfylleri – slipper fängelse

 1. Nu skall vi inte haka upp oss på vad ett gammalt fyllo snackar om, det blir ofta lite trasigt i skallen på gamla alkoholister.


  • …nu har ju inte Uffe yttrat sig, utgår därmed att
   du (Nils) syftar på ngn annan?…kan du möjl.
   isf precisera vilket ”fyllo” du åsyftar?…om det
   nu inte är för mkt begärt förstås…intressant å
   veta var vi har varann…tycker jag, o.s.a.

 2. Har han alkolås på sin nya el-cykel?

  Ulf Lundell är väl inte så samhällspolitiskt kunnig. Skulle jag vilja påstå. Är nog mer hemma i ämnet att etikettera människor och flaskor.

 3. Stenbock: Kan inte svara på ditt inlägg så gör ett nytt.

  Det min lärare sa hände för cirka 20 år sedan, d.v.s. att gruppen var portad från Sandgrund.

  Jag har alltid gillat Sven-Ingvars och jag struntar helt i allt annat.

  • Oj, tog mig en funderare som det han sa hände någon gång mellan 1995 och 2000 så det blir 29 till 34 år sedan. Inte för cirka 20 år sedan som jag sa.

  • Sven:
   Vad jag med mina rader ville säga var,att vi alla gör ett eller annat fel i livet.Den Sven-Erik jag träffade o. pratade med,några gånger i slutet av 70-talet,var inte påfallande annorlunda. En dåtida ”kille” som andra,i den åldern.

 4. -Jag trivs bäst på fyllan på café opera,
  -Där får jag min gratis öl.
  En lite mer sannings enlig version.

 5. Vad hade Uffe druckit, ett par ölburkar Lövenbrau som på det tidiga ljuva 70-talet när man drog omkring med mellanölskassen i näven ?
  En härlig kristen och icke mångkulturell tid.

 6. Om denne Lundell nu ogillar SD, så ogillar han per automatik då också Sverige, svenska värderingar och kultur och oss svenskar!
  Och om vi hade haft en rättvisa värt namnet, så hade han också fått sitta och gala 6 mån. i ett mångkulturellt fängelse, med allt vad det kan innebära…
  Men, den handplockade domstolen hade redan på förhand bestämt sig för något helt annat.
  Hade Herr Lundell däremot varit anhängare av SD eller t.o.m. AFS hade garanterat också straffet blivit något helt annat!

 7. Det kanske hade varit bättre för Herr Lundell om han hade fått tillbringa en tid på kåken.Dels hade han fått torka upp och sedan hade han fått träffa på mångkulturen.Tror att han hade varit lite mer positiv till SD efter dessa berikande möten.

  • Ja, önskar han hade fått några månader så att han verkligen blir berikad kropp mot kropp mot dem som han vill ha in i Sverige.

   Men Uffe, håll hårt i tvålen i duschen. Du vill nog inte tappa den. Kör med flytande tvål! 🙂

 8. Detsamma var det med fylle Sven Erik Magnusson satt och pimpade helflaska från Göteborg till Karlstad fick inget straff månaden efter krockafe han inget straff där inte

  • Nu gillar jag Sven-Ingvars musik men en lärare jag hade som är från Karlstad sa att Sven-Ingvars är portade från Sandgrund p.g.a. stora problem med shp…schp…szpri…..äsch, med alkoholen. 🙂

   • Jo men han är numera i en annan värld…Och vad som engång var,finns ju ingen anledning att nu i efterhand döma honom för !
    Stenbock skulle kunna räkna upp otaliga ”kändisar” från såväl f.d. Sverige,som i omvärlden som levde rullan på olika dricka,pulver etc….

 9. 1 månads fängelse eller fotboja+samhällstjänst är normalt vid 1 promille. Nu hade Sossen 1,5 och klarar sig? Helt sjukt.

  Förövrigt går det väl att få spriten i brevlådan för sånna som Henen??

 10. Två års fängelse hade väl passat bra med sina invällarkompisar. Men att slänga in en 70 årig pensionärskärring går bra för att hon överilat sig och dömdes med gummiparagraf lagen som de rättsligt lärda tar till när det är ursprungs svenskar, förutom gulleponken som
  klinkar på sin lilla gitarr när han inte klottrar ner några rader i lilla boken om sin arbetarbakgrund. Men han lever väl inte så länge med sin söndersupna lever, så vi slipper höra mer om asets bravader.

 11. Rattfylleri är ett av de mest förkastliga brotten man kan tänka sig. Att berusad framföra ett potentiellt dödligt ” vapen ” utan hänsyn till att man faktiskt inte har full kontroll över det och kan vid en ” olycka ” lemlästa och dräpa oskyldiga människor – vuxna som barn – utan tar sig friheten att strunta i lagar och andras likväl som sin egen säkerhet bör bestraffas i paritet försök till grov misshandel/ dråp/mord respektive vid fullbordad olycka grov misshandel/dråp/mord och inte som idag – någon månads fängelse medan eventuella offer har konsekvenser av idioten handlande livet ut. Nej du fylleUffe du ska borde ha ett flerårigt straff så att konsekvenserna är likvärdiga med riskerna du utsätter dig och andra för !

 12. Problemet var visst att han inte kunde ligga i överslaf i cellen, detta p.g.a. platsbristen i fängelserna, men han kunde ju försetts med fotboja så han inte kunde turnerat runt i landet och fått sprida sin skit!

 13. Fylltratten gillar inte Sverigedemokraterna.Det är kanske en av anledningarna till att han slapp fängelse, den andra är väl att dessa är överfulla av pensionsräddare och raketforskare.

 14. Det är ta mig fan bedrövligt, verkligen ett bevis på att vi inte är lika inför lagen.

  Den jäkla PK-fånen skulle egentligen ha dubbla straff, ett för rattfyllan och ett för sin PK-skada.

Kommentera