Konst i Brandkärr


NYKÖPING. Idag tog Pettersson och den oäkta hustrun dieselbilen och åkte till staden Nyköping för att handla lite av livets nödvändigheter som vin med mera. Eftersom bolaget ligger nära stadsdelen Brandkärr så blev det lite koldioxidutsläpp där också.

Vi blev förvånade, det var rent, snyggt och välvårdat. På skolgården lekte en massa ungar, jag spanade förgäves efter en lintott men såg ingen, alla var mörka. Inte så många vuxna syntes mest damer med tält och vuxna män från icke skidåkande nationer och en enstaka pensionär som blivit kvar när svenskarna flytt. Några stenkastande ungdomar syntes inte till runt klockan 13. De är kanske på jobbet eller sover.

Två fasadmålningar syntes, de var fina men har enligt lokaltidningen kostat en miljon. Håller de i mer än några år är det säkert värt pengarna, jämfört med mycket annat kommuner brukar slänga bort pengar på. Hoppas invånarnai Brandkärr uppskattar detta.

Konstnärerna bakom målningarna är Bart Smeets, känd som ”Smates”, och kommer från Belgien. Bart anses vara ett av de största namnen inom street art. Har en examen i grafisk design från Sint-Lukas i Bryssel och har skapat muralmålningar på flera platser i världen.

Natalia Rak, känd som ”Rak”, kommer från Polen. Är en internationellt välkänd street art-konstnär med en ­examen i grafisk design från universitet i Lodz. Har de senaste åren uppfört muralmålningar i Europa, USA och Australien.

Nåväl, jag var glatt överraskad över området Brandkärr, men det kanske är annorlunda på kvällstid…

Om Brandkärr på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “Konst i Brandkärr

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: