”I det här landet äter vi fläskkött, det har vi gjort sen urminnes tider”

Från och med nästa år kommer Laholms kommun inte längre erbjuda fläskfri kost till de elever som önskar det. Det är en del av den långa lista på åtgärder som tagits fram när kommunen ska spara in tio miljoner kronor.

Laholms Kommun har stora besparingskrav inför nästkommande år när totalt 10 miljoner ska sparas in. Förra veckan klubbade kommunstyrelsen igenom en lista med 11 punkter som på olika sätt ska spara pengar.

En av de punkterna var att sluta erbjuda skolelever i Laholms Kommun fläskfri kost. De som inte vill äta fläsk har vegetariskt mat.

Läs mer på SVT…

-Pettersson gillar, ”I det här landet äter vi fläskkött, det har vi gjort sen urminnes tider” 

Twitter Film från Micke K 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “”I det här landet äter vi fläskkött, det har vi gjort sen urminnes tider”

 1. Randigt fläsk,kryddat o döpt i ägg och med ett täcke av skorpmjöl,
  och till det potatis och löksås, hade Musse ätit det hade han varit fast för livet.

 2. Dari ! Med tanke på hur muslimer uppför sig så är det nog ganska säkert att det är precis tvärt om !!! Prova äta lite kött så kanske ni också blir lite redigare i huvudet !!!!!

 3. Musse vill inte ha fläsk i sitt nya Islamistiska land Sverige och då blir det heller inget sådant, och vi ryggradslösa naiva och konflikträdda äkta svenskar böjer oss natuligtvis för detta på typiskt fegt svenskt vis där någon annan alltid ska fixa biffen !
  Det blir bara fortsatta arga insändare utan verkstad.

 4. Tydligen eldas det upp hundar och misshandlas andra tamdjur och vildjur i rubrikerna!

  / Quote by actor Bill Murray-

  “I’m suspicious of people who don’t like dogs, but I trust a dog when it doesn’t like a person.”

 5. Det finns en och en annan sund och vettig centerpartist kvar trots tokan Annie Lööfs härjningar i partiet.

 6. Det mest fantastisk är att Åkesson är den enda partiledaren som fattade att det skulle sluta såhär. Vilka jävla fiskmåsar de är de andra partiledarna.

  • Fiskmåsarna har mycket större IQ var och en än vad 7-klövern med sina väljare har tillsammans.

 7. Alla fantasier är fantasier!
  Alla religioner är fantasier!
  En fantasi är ingen verklighet!
  Varför skulle en viss fantasis idéer få styra?

  Förankra livet i verkligheten och lev lycklig!

  • För att stödja klimatet har vi gått över till att äta nötkött istället för fläskkött, men häromdagen pratade min fru och jag om vi inte har blivit dummare i huvet sen vi slutade äta fläskkött. Vi ska nu gå tillbaka till att äta mer fläskkött så får hur det är.

   • Varifrån har du fått för dig att nötkött skulle vara bättre?
    De berömda metanfisarna kan du ju inte ha gått misste om?

    Fläsk är miljövänligare än nötkött. Fast kyckling är miljövänligare än fläsk.

    Kanske kan du ha blivit förvirrad för att det i USA talas mycket om ”grassfeed” men det handlar ju bara om att djuret har fått beta (i Sverige kommer sådant rimligtvis från Brasilien), i USA är det nog mest ett egoistiskt perspektiv på det och ses som nyttigare men här kan man ju mycket väl tycka att livet som ko väl är trevligare ute med gräs än inne i en ladugård men snackar vi produktion i Brasilien så är det ju långa transporter till slakt och skövlad regnskog för att producera betesmarkerna istället så det blir ju inte bra. Och metan lär de ju släppa ut fortfarande.

    Kan föreslå de där typ Findus Pease Chili & Vitlök https://www.findus.se/var-mat/gront-vegetariskt/pease/pulled-chili-vitlok-artprotein eller vad de heter. Om du är orolig för mycket fytoöstrogener så är det ärtprotein, vetegluten och havremjöl samt ärtfibrer i den istället för sojaprotein och ärtor har mycket mycket mindre fytoöstrogener än sojabönor.

Kommentera