Rekordhöga temperaturer i september


GOTT OCH BLANDAT. I går, måndagen den 2 september 2019 klockan klockan 21.24 publicerade Sveriges Radio rubriken ovan och nedanstående. Rekordhöga temperaturer och åska, det är vad årets första höstmånad – september – hittills har bjudit på, säger Henrik Reimer som är meteorolog på SMHI.

-Pettersson säger att det var lite tidigt att rapportera om september och hade varit bättre med en sammanfattning av augusti eller sommarmånaderna.

SMHI skriver lite om sommarvädret här…

-Pettersson hade +9 i morse så det blir nog inte så många ”sommarfåglar” att titta på som det varit den senaste tiden, några av dem nedan.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Rekordhöga temperaturer i september

 • Peter Skoglund

  Veckobrev från Isbrytaren Oden 2019-09-02.

  Hej på er!

  ”Då har vi avverkat fjärde veckan på Ryderexpeditionen. Under veckan har vi flyttat oss söderut från Ryder Fjorden och ner mot Nares Straight. Sundet är tillräckligt smalt för att vi visuellt skall kunna se Kanada på ena sidan och Grönland på den andra.”

  Fortsätt och läs om deras expedition på länken……

  Klicka för att komma åt Veckobrev%20från%20Isbrytaren%20Oden%202019-09-02.pdf

  Gilla

 • Hajo

  Jag litar inte på komnunist-radio

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Apropå fina praktfjärilar och hur vädret växlar……

  Svenskt fartyg loss ur isen vid Svalbard.

  Det svenska fartyget MS Malmö, som fastnade i isen vid Svalbard i lördags, har tagit sig loss, rapporterar den norska nyhetsbyrån NTB.

  Fartyget var på en expedition sydväst om Hinlopenstretet, med 16 passagerare ombord. Bland dessa fanns filmproducenter som skulle dokumentera klimatförändringar.

  Alla de 16 passagerarna evakuerades med helikopter och fördes välbehållna till Longyearbyen på Svalbard. De sju i fartygets besättning blev kvar ombord för att försöka få loss fartyget ur isen, något de lyckades med under tisdagskvällen.

  Fartyget satta efter det kursen mot öppet hav. Besättningen hoppas kunna fortsätta expeditionen, som följer samma rutt som den norsk-svenska Ahlmann-expeditionen från 1931.

  https://www.gp.se/nyheter/sverige/svenskt-fartyg-loss-ur-isen-vid-svalbard-1.17748320

  Gilla

 • Eddy S Karlsson

  OT. Sprängning i Malmö. ”Lägenheten är skadad men ingen verkar ha varit hemma, säger Patric Fors vid polisens ledningscentral i Region syd.”

  Va bra ! Och Erik ”Myten” Ullenhag befinner sig på ensamsegling jorden runt 1000 varv, (han har hunnit ett kvarts varv, fast åt fel håll). Skönt, Vi slipper se honom på ett tag! Vad pågår i landet?!

  Gilla

 • Stenbock

  Stenbock tittar ut genom fönstret,på min ute-termometer. I morse var det +11 i Hbg. I övrigt har tyska o. danska sändare bra väderrapporter.
  I morgon kommer ni i M-Sverige att drabbas av ett kraftigt lågtryck.Vi i söder tycks ha tur denna gång.Det ser dock inte ut att bli något ”nytt värmerekord” !

  Gilla

 • För Vårt Bästa?

  pratade med en båtägare idag och hans kommentar var..
  vikken d-a kall sommar…nu tar vi upp båten som knappt blivit använd.. också norrlansdskusten…

  Gilla

 • Argus

  SMHI tillhandahåller ”öppna data”. Jag laddade ner data från min närmaste mätstation bara för att jämföra. September började mycket riktigt varmt, över genomsnittet och medianen men ingalunda rekord och nu är det på väg neråt.

  Men data biter inte på faktaresistenta.

  Gilla

 • Magnus

  +2C i morse efter norrlandskusten

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: