15 thoughts on “Dagens Bild

  1. Tyskland anföll aldrig Polen! Det var Polen som var den aggressiva, dom propagerade bl.a. om att ”göra slut på Hitler på två veckor”
    Konflikten mellan länderna var en region i norra Polen som tidigare tillhört Tyskland där befolkningen var tyskar och dom krävde självbestämmande, något som Polen motsatte sig. Dom bad Hitler om hjälp och han försökte diplomatiskt lösa konflikten utan att lyckas.
    Polen startade kriget och Tyskland försvarade sig och intog sedan Polen.
    Sedan blandade sig Frankrike i kriget och Tyskland hade även här att försvara sig mot angriparna.
    Men, det är som sagt segraren som skriver historia och då spelar fakta en mindre roll.

      • Hej.
        Väldigt mycket information i detta ämne fanns att tillgå tidigare, men nu har det mesta tyvärr raderats. Kanske någon läsare har sparat? Här i alla fall en liten del som förhoppningsvis ger svar på Dina frågor.
        När nationalsocialisterna kom till makten i Tyskland började man återta tyska områden som av första världskrigets oförsonliga segermakter gavs bort till främmande makt genom det så kallade Versaillesfördraget. Genom folkomröstningar och fördrag kom etniska tyskar från flera av de bestulna områdena att återigen tillhöra Tyskland.
        När det kom till Polen ville Tyskland införliva den fria staden Danzig och ha en landförbindelse genom den polska korridoren. Den polska regeringen förkastade dock Hitlers förslag på en fredlig lösning och gick istället i allians med Storbritannien, vilket var en form av krigsförklaring.
        Den 1 september 1939 beslutade Tyskland att gå in i Polen för att skydda den tyska befolkningen som utsattes för förföljelser och etnisk rensning av Polen. Den 3 september, samma dag som Storbritannien och Frankrike förklarade Tyskland krig, genomfördes i Polen en av de värsta massakrerna på tyska civila, Bromberg-massakern. Massakrerna på tyskar, som skedde med stöd av den polska regeringen och med brittiska och franska garantier att skydda landet från tyska motreaktioner, tvingade slutligen Hitler att beordra fullskalig invasion av Polen.
        Den 19 september höll Hitler ett tal i Danzig där han förklarade bakgrunden till det polska fälttåget. I talet refererar Hitler till Bromberg-massakern och förklarar bland annat att ”tiotusentals blev bortförda, misshandlade och mördade på de mest ohyggliga sätt”, medan ”den fromma demokratiska världen bara stod och såg på”.
        MVH
        Janne

    • Ummm.. nej.
      Det du talar om är den så kallade ursäkt som Tredje Riket angav för att anfalla Polen.
      Den var lika genomskinlig som den sovjetiska ursäkten att anfalla Finland i november samma år. Ryssarna tog i princip den tyska versionen och om lade hela handlingen till finska gränsen.

  2. Gudrun tog aldrig avstånd från sin far, i flera årtionden drev hon vidare hans arv. Så, det är lätt att forma barn. Det vi blir lärda som barn lever vidare genom livet.

  3. När det gäller att indoktrinera massorna och att kränga undergång då är det tydligen helt ok att utnyttja oskyldiga barn helt skrupelfritt.

  4. Verkar bekant på något sätt, ett barn med flätor som läser vad andra har skrivit. Otäck koppling där med ett ”arbetarparti”.

Kommentera