Vård och Omsorg i Oxelösund fungerar inte

INRIKES. Vård och omsorg låter fint och är något vi alla troligen behöver någon gång i livet. Vård – och omsorgsnämnden fullgör bland annat kommunens uppgifter inom:

Oxelösunds Hamn
 • Socialtjänstlagen.
 • Den kommunala hälso-och sjukvård som bedrivs i särskilda boendeformer samt i eget hem.
 • Enligt lag om färdtjänst och riksfärdtjänst.
 • Stöd och service till vissa funktionshindrade.
 • Alkohollagen.

Vård- och omsorgsnämnden ansvarar bland annat för kommunens:

 • Arbetsmarknadspolitiska åtgärder.
 • Flyktingmottagning

Nu fungerar det inte som det är tänkt. Vård och omsorgen för dem som behöver hjälp har flyttat över till behovet att ge invandrare arbete. Kommunen anlitar Samhall som ska sköta handla mat och städa. De fungerar uruselt.

Många omsorgstagare är rädda och besvikna, flera vårdtagare vittnar om att omsorgen inte fungerar, eftersom många i personalen inte förstår ens grundläggande svenska och verkar ha en avog inställning till service. Städning, tvätt, inköp av mat och medicin samt personlig omvårdnad är en katastrof.

Den social samvaro som är viktig för många blir eller ingen höjdare om den ska ske på somali, tigrinska eller andra för Oxelösundare främmande tungomål.

Den gamla personalen som är kvar får göra dubbelt arbete och dubbelkolla så mycket som möjligt, många säger säger upp sig och byter jobb.

Kort sagt det är pengarna som styr över våra svagas liv i den röda kommnen, de som lovar trygghet i en ny tid…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Vård och Omsorg i Oxelösund fungerar inte

 1. Det kokar i hela landet. Folk är så förbannade på allting som sker här.
  En påminnelse om demonstrationen den 20 september aktuell! Sprid ordet, kom alla som kan.
  Sergels torg klockan 13.00, Stockholm

 2. Behövs verkligen ett renodlat Islamistiskt parti i dagens Sverige, 7 klövern finns ju räcker inte det åt Mussarna ?

 3. Jasså fungerar det inte, varför skulle detta fungera när inget annat gör det i Steffes trygga heliga mångkulturella Islamistiska och kriminella anarkisamhälle Sverige ?

 4. Dottern slutar trots att hon är omtyckt av brukarna och inget funkar längre men 85% är ju bra för kommunen liten lön som betalas av kommunen resten står staten för dvs brukarna och vi andra

 5. Tyvärr har omsorgen om äldre blivit en slask för de nya svenskarna.
  Många är mycket olämpliga men anställs ändå för att ta hand om våra äldre. Jag pratade nyss med en sjuksköterska som placerat sin mamma på ett äldreboende med många nya svenskar i personalen. Mediciner blandas, kläder försvinner, duschning uteblir, de sitter med mobilerna hela tiden och de pratar mycket dålig svenska – fina grejer.

  Omsorg i världsklass – fast inte i Sverige. Ormet kryper även på äldreboenden.

 6. Och folk fortsätter att rösta på Sooeriet, sickna intelligensbefriade typer !!

  //Gunnar

 7. Inte alls konstigt att vård och omsorg inte fungerar då samhällspengarns går till att finansiers den vansinniga massinvandringen som ingen har bett om att få.

Kommentera