Kräv en redovisning


Välskötta kommuner har sedan länge finansierat mindre välskötta med ekonomiskt bistånd. Under pågående år kommer hela 124 miljarder att fördelas mellan svenska kommuner.

Lilla Åsele är den kommun som tilldelas mest pengar/invånare. Malmö är den kommun som tilldelas mest i rena pengar, cirka 5 000 000 000 kronor.

Regeringen vill enligt utsago förändra utjämningssystemet och ge mer till landsbygdskommunerna. Om detta innebär att den vanskötta kommunen Malmö går miste om miljoner återstår dock att se.

Efter avslöjandet om att Malmö anställt en skatesamordnare på heltid (en miljöpartist förövrigt) ställs åter frågan hur bidragstagarna använder bidragsgivarnas pengar. Förra helgen granskade Expressen Malmös vidlyftiga slöseri med skattepengar, där Slöseriombudsmannen var kritisk och sa att kommunen skulle kunna spara runt 1,4 miljarder per år om man värnade om skattebetalarnas pengar. Redan 2018 tog Skånska Dagbladet upp den slösaktiga kommunen Malmö och hur man där slösar bort skattemedel på rent trams.

Det här sätter ånyo fokus på utjämningssystemet och därför kommer detta råd helt gratis.

Låt bidragstagande kommuner redovisa varje använd skattekrona så att bidragsgivande kommuner får full insyn i hur deras skattemiljoner används.


5 responses to “Kräv en redovisning

 • Anders Nilsson

  Malmös politiker sa: Får vi bara bron till Köpenhamn så kommer Malmö bli Sveriges motor och hjälpa andra kommuner. Vad hände?

  Gilla

 • turrim

  Pengarna kommer bl a gå till World Pride 2021. Världens största Pridefest tillsamman med Köpenhamn. Men det anses som prioriterad verksamhet i de flesta kommuner nu mera så ingen törs klaga.

  Gilla

 • Argus

  Att avfolkningskommuner får betalt för deras ”exportvaror” är inte mer än rätt men att stora kommuner som borde ”bada i mjölk och honung” är totalt vansinne.

  Omfördela socialbidragen för alla som inte har svensk härkomst till mediokert avlönade beredskapsarbeten så får vi se hur många som blir kvar och om det kommer några nya.

  Gilla

 • grunehetgrot

  Dumskallen Stefan Löven påstår att han skall utjämna mellan fattiga och rika kommuner men skjuter inte till en enda krona till detta, utan de rika får lov att betala till de fattiga, vilket gör att de rika blir fattiga och de fattiga blir rika.

  Gilla

 • Genusmyndighet

  Billigast blir återvandring. De är ju bra på att färdas långa sträckor och över många länder så det ska nog gå bra. Gå hem med er. Med ett genusperspektiv blir det här busenkelt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: