SD-ledaren Jimmie Åkesson beskyller S för nazisternas framväxt


INRIKES. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson säger i en längre intervju i Expressen att han tycker att ”det vänsterliberala etablissemanget – med Socialdemokraterna i spetsen” bör beskyllas för att nazismen växer i Sverige. – De har skapat polariseringen och den här situationen genom att lägga lock på invandringsdebatten i alla år. Det har radikaliserat missnöjda ungdomar och fått den här rörelsen att växa, hävdar Åkesson.

– Hade man velat diskutera de här frågorna på ett seriöst sätt så tror jag inte vi hade haft samma problem som vi har i dag, vare sig med integration eller med extrema nazister och vit makt-miljö, påstår Jimmie Åkesson.

Idag, lördag håller Åkesson sitt traditionsenliga sommartal i Sölvesborg, det blir mycket energipolitik, eller kärnkraft snarare. Och en del om ”Gustav Fridolins elcyklar”.

– Vi måste inte bara fortsätta driva kärnkraften, vi måste också satsa på den, säger Åkesson.

Jimmie Åkesson har i dagsläget inga skarpa löften om pengar eller subventioner till företag som vill bygga ny kärnkraft. Men: – Jag utesluter inte det. Man kan säkert gå längre med rena subventioner eller på andra sätt förenkla reglerna så att man kan driva vidare den kärnkraft vi har och också utveckla den.

När Irans utrikesminister Javad Zarif nyligen besökte Stockholm och mötte bland andra utrikesminister Margot Wallström och hennes företrädare Carl Bildt. Det är oklart om Zarif hade varit välkommen om Jimmie Åkesson fått bestämma: – Jag tycker det är svåra avvägningar att göra. Det jag reagerade på var att Wallström (S) inte tog i hand. Jag tycker att när man tar emot en kontroversiell person, som till exempel en företrädare för regimen i Iran, då bör man på svensk mark manifestera de värderingar vi lever efter här. Men Margot Wallström gjorde inte det, utan hon valde att inte ta honom i hand.

I somras åt Jimmie Åkesson med Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor i riksdagshuset i Stockholm, på hennes initiativ. Sedan dess har de inte pratat med varandra. – Jag har försökt vara ledig, och det tror jag att hon också har varit.

SD-ledaren hävdar att mötet var viktigt: – Det var viktigt för hela oppositionen i någon mening – de tre partier som utgör den riktiga oppositionen.

Han räknar fortfarande in Moderaterna: – Det var ett viktigt steg. Sen var det kanske bara ett viktigt första steg för att på riktigt utmana regeringen och den vänsterliberala majoriteten.

Han hoppas få möjligheten att äta lunch med de andra partiledarna också. Med Liberalernas Nyamko Sabuni till exempel. – Jag tror att vi har mycket att prata om, så jag ser fram emot att träffa henne. Men på frågan om hon är en bättre partiledare än vad Jan Björklund var rynkar Jimmie Åkesson på näsan: – Det kan jag inte avgöra. Jag upplever Nyamko Sabuni som en ganska frän och öppen debattör, ganska klarsynt ibland. Men man ska komma ihåg att hon har inte uträttat någonting av värde som integrationsminister, tvärtom. Hon var i högsta grad en del av den Reinfeldskta doktrinen kring massinvandring och integration. Det jag uppskattar henne för har skett efter hennes ministertid.

-Pettersson säger att det är relativt kloka ord. Utan den vansinniga massinvandringen från Mena-länderna skulle Sverige vara en bättre plats men alliansregeringen 2006 till 2014 med Reinfeldt i spetsen får ta på sig ett stort ansvar också…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “SD-ledaren Jimmie Åkesson beskyller S för nazisternas framväxt

 • Maja

  Alla jag möter till 90 % undrar varför sossarna inte stoppar förödelsen av landet.
  Jag är inte säker på att valet gick rätt till.

  Gilla

 • ponnsan62

  Han har så rätt!
  Men att få en sosse erkänna något…Det är som att prata med morot..

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Borde inte SD och AFS vara de största partierna i dagens mångkulturella svenska krigszon ?
  Naturligtvis med en icke naiv och konflikträdd väljarkår.

  Gilla

 • Anders Karlsson

  Åkesson har fått rätt i det mesta han sagt genom åren. Löfven har vål inte uträttat mycket av det han lovat de senaste åren.
  Morgan Johansson: Förstår inte frågan, men vi jobbar på det och det kommer att utredas.

  Gillad av 1 person

 • fete

  S= nazist islamist parti….

  Gilla

 • Dragan

  Alla politiker sover……..sov gott

  Gilla

 • Tore

  Hade inte folk varit missnöjda så hade inte extrem organisationer funnits.
  Men detta förstår inte vår kodumme stadsminister och hela det skenheliga etablissemanget.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: