Ingen halalmat i Järfällas skolor


ISLAM. Järfälla kommun ligger två mil nordväst om Stockholm. Där bor nästan 80.000 människor varav 43 % har utländsk bakgrund och 30 % är födda i ett annat land än Sverige. 

Från och med höstterminens början den här veckan kommer eleverna i Järfällas skolor inte längre att erbjudas halalkött på lunchen. Kommunen har i ett nytt livsmedelsavtal valt att prioritera djurskyddet och då lever halalköttet, som äts av många muslimer av religiösa skäl, inte upp till kraven. – De får välja mellan andra alternativ, till exempel vegetariskt, säger kommundirektören Christina Rapp Lundahl enligt tidningen Mitti.se

Utmärkt tycker Pettersson, enligt muslimernas egen bok, koranen behöver de inte äta halalkött. I koranen står att kommer man till ett land där det inte råder sharialagar ska man följa det landets lagar och regler. Det kallas darura eller på svenska ta seden tid man kommer.

Darura ger muslimer möjligheter att äta griskött grillat på glöden från några koraner.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


10 responses to “Ingen halalmat i Järfällas skolor

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: