Trump ställer in sin Danmarksresa


UTRIKES. USA:s president Donald Trump ställer in sitt planerade statsbesök i Danmark. Den negativa responsen på hans initiativ att köpa Grönland är orsaken, enligt presidenten.

”Danmark är ett väldigt speciellt land med ett fantastiskt folk, men baserat på statsminister Mette Frederiksens kommentarer om att hon inte vill diskutera en försäljning av Grönland skjuter jag upp vårt planerade möte om två veckor till en annan gång”, skriver Trump på Twitter.

Frederiksen kallade i söndags uppgifterna om USA:s vilja att köpa Grönland för absurda. Den danska regeringen hade vid 04-tiden på natten ännu inte kommenterat de nya uppgifterna.

-Pettersson har noterat att Donald Trump bjöds in av drottning Margrethe II av Danmark, och någon försäljning av Grönland stod inte på dagordningen när Trump tackade ja. Så jag tror något annat ligger bakom det uteblivna besöket. Helt klart en förolämpling mot Danmark och drottningen, middag var bokat. Dessutom har nog Grönlands 56.000 invånare lite att säga om saken.

USA:s ambassadör i Danmark, Carla Sands verkar dock lite överraskad av det inställda besöket…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


19 responses to “Trump ställer in sin Danmarksresa

 • Maja

  Nu tummar jag ner Trumps förslag.

  Gilla

 • Fred

  How about Gotland

  Hello Mr. President – how about Gotland? Strunta i Grönland och köp Gotland istället. Gotland är ännu mer strategiskt placerad och har bättre väder (nåja). Grönlänningar och gotlänningar är lite detsamma så det blir inga problem.

  Det skulle vara perfekt för oss lite sega och tråkiga svenskar – think big. Tänk ett Las Vegas på Gotland, Elon Musk bygger en hyperloop mellan fastlandet och ön så stockholmarna kan åka dit på några minuter. Tusentals arbetstillfällen och vi kan för alltid lägga ner försvaret. Win – Win.

  Men Almedalen kanske någon politiker gråter, men ni har ju hittat en ny plats på Järvafältet. Men OK, håll nästa Almedalen på ett lyxkasino på Gotland – representation på hög nivå.

  Sen är det ju så här, vi har satt oss i skiten, dragit på oss enorma kostnader så vi kommer att behöva cash. Ingen idé att hymla, men skicka nu inte pengarna till Sossarna för då är det kört igen. Tänk den summan i händerna på vänstern – då skulle hela världen få gratis busskort. Nä – det här är våra pengar, vår framtid.

  Nu till det svåra – prislappen. Jag kan tänka mig 50 ggr ett prisbasbelopp. Ett prisbasbelopp är Sveriges intäkter på ett år – 1000 miljarder sek. Så Mr. President – Gotland är ditt för $5000 000 000 000 (obs dollar, inga sek för sjutton).

  Tänk vad danskarna kommer att ångra sig 😉

  Gilla

 • Thorsten Schütte

  Den danska politikern är inte född som skulle släppa Grönland och därmed sin tårtbit till Nordpolen. Enbart tårtbitsländerna har något att säga till i den hårdnade kampen om Arktis, medlemskapet i arktiska rådet, som även Sverige har är bara ett ”tröstpris”.

  Gilla

 • Stenbock

  På tal om Trump rekommenderar jag er att läsa följande länk från Thoralfs blogg. Åter ett bevis för hur barnen redan som 3-4-åriga i förskolan indoktrineras:
  https://thoralfsblogg.com/2019/08/20/sa-indoktrineras-barnen-pa-forskolan/

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Patetiskt dagisnivå !

  Gilla

 • Thomas Tvivla'r

  Finns en del bra med Donald Trump men han har hybris ibland och det ska ignoreras. Komihåg att aldrig tro att nån politiker är en fullfjädrad messias.

  Det är rätt att han får mothugg särskilt före ett besök där han uttrycker -Vill köpa Grönland.

  Gilla

 • Thompa

  Trump är inte klok eller så läser han inte Expressen. Grönland är ju på väg att försvinna enligt dem.

  Gilla

 • Alex

  Får säga att jag inte har lika mycket respekt för DT som innan. Väldigt lågt av honom att nobba våra kusiners invite och skylla på affärer.

  Gilla

  • Mike E

   Trump ”skyllde” inte på affärer när han nu säger att han uppskjuter besöket till Danmark. Den danska socialdemokratiska statsministern Mette Fredriksen och andra vänsterpolitiker kom med förolämpande
   och hånfulla uttalande mot Trump angående Grönlandsköpet (som var sagt av Trump halvt på skämt).
   Trump svarar alltid igen när han blir angripen och detta var straffet.

   Gilla

   • Alex

    Vad har du missat? Han skriver ju själv varför han väljer att inte komma.

    Sen är det så att han får tåla skämt om han skämtar själv och inte grina som ett litet barn.

    Gilla

 • ponnsan62

  Kom till Sverige och ta hand om landet som förfaller.
  Här finns mest Nickedockor till politiker.
  Du får köpa det 1 krona.Av mig…Synd att jag inte kan sälja det till dig Mr President !

  Gilla

 • Orvar d.ä.

  Varför åker han inte till Paris i stället, och köper Eiffeltornet?

  Många amerikanska turister har under åren lurats att köpa det tornet, då naturligtvis för extrapris 🙂

  Gilla

 • Janne

  Nu när han inte fick köpa Grönland, så hoppas jag innerligt att han lägger ett anbud på Sverige!
  Men, med tanke på den katastrofala situation som råder i detta land så är det väl knappast troligt att han vill betala för mer terror, mer kriminalitet och ännu mer bekymmer, Trump är ju en klok man!

  Gilla

 • centurion

  Om det nu verkligen skulle vara på det viset att herr Trump är intresserad av att köpa Grönland, Så är han ju i alla fall beredd att BETALA för sig.
  Till skillnad från övertagandet av vårat arma land, där vi ger bort det helt gratis och tom. BETALAR till ivasions-styrkan i form av penningar, blod och människo-offer.

  Gilla

 • Steff

  Varför åka till länder i Europa som bara har en agenda att spy galla på en folkvald president. Tror.. eller vet att inte SVT eller någon tiding i Sverige skrivit en enda positiv sak om Trump på 4år som blir lite missvisande om det finns en stor del av befolkningen i USA som tycker att han gjort bra grejor. Opartiskhet? ha ha inte något!. Tror alla redaktioner har en Trump tavla framme där man kan skriva något…. räcker väl med att han ser okammad ut…. allt ska skrivas upp!!!! 🙂 och man tror att vi inte ser igenom det…. jösses!!!

  Gilla

  • Reinhard

   Trump verkar gå hem hos den obildade massan i staterna helt klart. Den obildade massan i Sverige tycker förstås också att han är bra.

   Gilla

 • Jan

  Det är väl inget kondtigt att de vill köpa Grönland. De har ju tidigare i Historien köpt och stulit land för att bygga upp sitt imperium

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: