Åtalas för hänsynslös attack mot Jimmie Åkesson

BROTTSLIGHET. I våras attackerades Jimmie Åkesson med smällare i samband med ett valmöte i Mariestad. Nu åtalas en tonåring misstänkt för att ha ofredat SD-ledaren. Attacken skedde i EU-valets slutskede. I åtalet står det att tonåringen ”genom hänsynslöst beteende” ofredat Åkesson. 

Tonåringens försvarsadvokat Inger Rönnbäck säger till tidningen att hon inte har några kommentarer till åtalet.

-Pettersson skulle inte vilja kalla attacken ofredande utan försök till grov misshandel och ett hot mot demokratin.  Jag är övertygad om att brottsrubriceringen varit hårdare om någon annan partiledare blivit attackerad.

Den misstänkte gärningsmannen K.M. är folkbokförd i en fosterfamilj i Töreboda kommun. Fosterföräldrarna uppger att den misstänkte gärningsmannen är ”våldsfixerad”. K.M. är tidigare dömd för allmänfarlig vårdslöshet. Detta efter att Skaraborgs tingsrätt dömde honom den 15 februari förra året när han i samförstånd med två icke straffmyndiga gärningsmän tänt eld en skola i Töreboda. Brottet resulterade i 25 timmar ungdomstjänst.

Smällaren av typen Thunder king. Foto: Polisen

TIDIGARE 2019-05-25. Två attacker mot Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson

BROTTSLIGHET. I torsdags kastade någon en så kallad banger mot Jimmie Åkesson då han var på väg att lämna Mariestad efter ett avslutad torgmöte. I fredags utsattes SD-ledaren för samma sak igen i Tranås.

Här smälls en Thunder King och ja ni fattar, hade vem som helst utom Jimmie Åkesson utsatts för detta hade det varit fullt pådrag på press och polis…

Statsminister Stefan Löfven har pliktskyldigast fördömt attacken men inga verkar speciellt upprörda eller tala om ett hot mot demokratin. Inte ens polisen verkar ta hoten på allvar, enligt polisens presstalesperson Monica Bergström har en utredning gällande ringa misshandel eller misshandel av normalgraden inletts. Ingen misstänkt har ännu gripits.

-Pettersson säger att den som kan kasta en bangers kan kasta en handgranat och då blir det ännu värre…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Åtalas för hänsynslös attack mot Jimmie Åkesson

 1. Vad gäller brottslingar i alla åldrar,kunde kanske PK-organen hjälpa till, genom att lägga in opixlade bilder,på sådana eftersökta.
  Stenbock har ju flera gånger visat upp foton från olika länder i Europa,där detta är normalt. För två veckor sedan visades en yngre “väskryckare” från Berlin,som rånat en 87-årig dam.
  Igår kunde han gripas. Det visade sig vara en stridsglad aggressiv ung man.Trots sin unga ålder skadade han två poliser,och ställde till förstörelse i polislokalen,innan han placerades i en cell.
  Dagens unga kriminella är annorlunda,än äldre tider “fylleslagsmål”….

 2. Vad gör J.Å nu för tiden ?
  Tycker det är väldigt tyst numera från än så länge Sveriges tredje största parti SD.

  • Han lyfter väl lön och solar magen utomlands. Har SD åstadkommit någonting sen de kom in i riksdagen? Väljarna verkar tro att SD är en universallösning på alla tänkbara problem man upplever. Nu vill de inte lämna EU längre, det var väl EU som fick JÅ att byta parti från M till SD? Snart har SD antagit S partiprogram och blivit ett normaliserat arbetarparti. Väljarbasen består redan av mestadels LO-anslutna och övriga lågutbildade.

   • Tack Reinhard för din klarsynta idioti.
    En kommunist är alltid en kommunist, men du verkar inte veta vad det i sak innebär.
    Om du har bott i det tidigare så trygga Sverige skall du se om dig.
    4 av mina bekanta på Östermalm har blivit rånade och misshandlade inom loppet av en månad och du hyllar sossar.
    Du bör se de rånade offren utan tänder och blåslagna och inse att det har gått åt helvete med Sverige.
    En dam flyttade hit från Frankrike .Hon är helt chockad över utvecklingen i landet.

 3. Antagligen en av Löfvens älsklingar som visar sig från sin bästa sida och sin tacksamhet till Sverige. Bjud på saft å bullar så gör nog personen inte om det. Det måste bli ett slut på daltandet med brottslingar och annat löst folk. Världen skrattar åt Sverige.

 4. Abzurdisk dumstol kommer att se milt på det inträffade,och troligen kommer denne “Törebodabo”,att få hela12 timmar “Samhällstjänst” denna gång.Om inte rent av ett frikännande,med tanke på vem offret var !

 5. Så länge sossarna betalar blattarna för att dom röstar på S så blir det bara sämre och sämre här i det F.D. Sverige.

 6. Horribelt. 25 timmar samhällstjänst. Vad kan den unge mannen tillföra landet?
  Jimmies advokat bör överklaga.

  • 25 timmar samhällstjänst var förra årets skörd, då han brände ner en skola. Åtalet mot Jimmie är inte avsluta än. Bara en Ansökan om stämning är inlämnad (om jag förstår det rätt).

 7. Inget svensk media kommer slå upp och att skriva om, för att värna demokratin och respekten för alla våra folkvalda.

 8. Svenska Domstolars Grundvärdering är allas totalt olika människovärde!
  Allt utgår från “rätt” eller “fel” rastillhörighet, religion och partibok!
  Sen finns även ytterligare dimension!
  En skötsam människa är bara några få procent så värdefull som en i övrigt helt oduglig bidragslevande mångkriminell!
  Själva gärningen spelar egentligen ingen roll!
  Inte heller vad som är bevisbar sanning och lika bevisbar lögn!
  Världens mest korrupta och odugliga domstolar som tillsammans med sina omgullade kriminella för ett slags krig mot skötsamma människor!
  Ska vi gissa att dessa lär stå som varnande exempel i total ruttenhet för många hundra år framåt!

Kommentera