Sverige: Slätar över sin antisemitism?


av Nima Gholam Ali Pour • 19 augusti, 2019

Malmö har blivit känd för antisemitismen i staden och det faktum att många judar inte känner sig trygga i staden. Något som gör antisemitismen ännu mer problematisk i Malmö är att det inte är tydligt om det styrande partiet i Malmö, Socialdemokraterna, verkligen vill motverka antisemitism.

 

Före detta kommunstyrelseordförande i Malmö, Ilmar Reepalu, anklagades för att ha uttryckt sig antisemitisk flera gånger. Andra ledande socialdemokratiska politiker i Malmö, som Adrian Kaba, har också spridit antisemitiska konspirationsteorier. I år sjöng Socialdemokraternas ungdomsförbund i Malmö ”krossa sionismen” när de demonstrerade på första maj.

Det som är utmärkande för alla dessa skandaler där socialdemokrater har uttryckt antisemitiska åsikter i Malmö är att ingen har behövt betala ett politiskt pris. Det har varit acceptabelt att uttrycka antisemitiska åsikter som socialdemokrat i Malmö. Även om partiet i medierna har fördömt händelserna har ingen behövt avgå.

Läs vidare


2 responses to “Sverige: Slätar över sin antisemitism?

 • Balder

  Ett ord som gör att det kommer bli värre:
  ‘kan istället för det som krävs nämligen ‘SKA’!

  Gilla

 • Peter Kostin

  Läste just på aftonbladet.se om antisemitismens frammarsch. Där nämndes bara en orsak till den ökade antisemitismen och det var nazisterna. Jag vet inte om det finns så många nazister så att dom kan heila och måla hakkors från Umeå i norr till Malmö i söder. Men det är sjukt att man inte vill/vågar berätta vad den verkliga orsaken till ökningen beror på, det visade Janne Josefsson med tydlighet. Men det mest sjuka i Sveriges behandling av sina judar är väl att man ska hålla en konferens mot antisemitism i Malmö, lika så planeras ett ”förintelsemuseum” i samma stad. I Malmö, där muslimer, socialdemokrater och kommunister öppet visar sitt förakt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: