Malmö FF möter israeliska Bnei Yehuda i Europa League

IDROTT. På torsdag spelar MFF Europa League-match mot israeliska fotbollslaget Bnei Yehuda. Nu varnar Judiska centralrådet och uppmanar att polisen att ”med kraft ingripa mot den eller de som gör sig skyldiga till antisemitiska hatbrott i samband med matchen”.

Bakgrunden till varningen är, enligt Judiska centralrådets pressmeddelande, händelser kring en Davis cup-match i Malmö år 2009 då Sverige mötte och Israel. Matchen samlade stora och bitvis våldsamma demonstrationer.

Under åren har Malmö från flera håll kritiserats för att inte göra tillräckligt för att skydda den judiska befolkningen i staden.

Nu riktar sig Judiska centralrådet till Malmöpolisen och uppmanar till att man med kraft ingriper mot antisemitiska hatbrott i samband med matchen på torsdag.

”Inför torsdagens fotbollsmatch mellan MFF och det israeliska laget Bnei Yehuda vill Judiska Centralrådet med dessa rader med styrka uppmana er att med kraft ingripa mot den eller de som gör sig skyldiga till antisemitiska hatbrott i samband med matchen. I sammanhanget vill Judiska Centralrådet erinra om den internationellt vedertagna definitionen av antisemitism (IHRA Working Definition of Antisemitism) där bland annat jämförelsen av Israel med nazism eller påståendet att Israel är en rasistisk stat anges som exempel på antisemitism”, skriver Judiska centralrådet i sitt pressmeddelande.

Nils Norling vid Malmöpolisen uppger att myndigheten sätter in en särskild kommendering inför matchen. Enligt uppgifter till Kvällsposten kommer polisen att möta upp laget från Tel Aviv redan på flygplatsen.

-Pettersson undrar vilka det är som hotar störa en fotbollsmatch. Jag vet inte men jag misstänker att regeringen snart gör ett uttalande om högerextremister och nazister som är uppbackade av social medier…

Minns ni fotbollen i Palestina 1939, då fanns inget Israel men ett Palestinskt landslag i fotboll som bestod av judar, märkligt.

Denna video är från en fotbollsmatch mellan Palestina och Australien som spelades tionde maj 1939, den visar alltså att det fanns ett Palestina före världskriget. Det var det så kallade Brittiska Palestinamandatet. Vilka var då de Palestinier som representerade Palestina i denna fotbollsmatch mot Australien? En liten ledtråd får man om man tittar på märkena på tröjorna. Den judiska Davids-stjärnan pryder bröstet på alla spelarna. Lyssna vid 0,30 in i videon när den palestinska målvakten har tagit ett skott mot mål så säger speakern ”Judarna är en räddande ras”.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Malmö FF möter israeliska Bnei Yehuda i Europa League

  1. Tennismatchen i Malmö 2009 var det gott om vänsteridioter
    som örlade omkring o skrek sina enfaldiga ramsor, en av dem
    var den gamle kommunisten Lars Ohly som hade det dåliga
    omdömet att lalla omkring med en halsduk med bild över
    Mellan Östern, men där Israel inte fanns med?
    Så vänstern vill gärna radera ut Israel, om detta gällt ett
    Arabland hade det blivit ett jävla liv

    .Så Antisemitismen är utbredd bland Tokvänstern.

  2. Lövfen har koll…ingen fara vi sossar har koll.
    Vi är för allas like värde…
    Så var lungna.

  3. Vem/vilka(Barbara Learner Specter,Palme,Merkel mfl)ska/skulle lära eller tvinga eirope’erna att vara”multikulti”?
    Varför gnälla på resultatet vilket var givet??
    Vilka ligger bakom hela ”vänsternojan”???
    Marx,Hess,Engels mfl och det går längre tbx än så Zvei,Frankister od.
    -Är man med i leken lär man oxå tåla den!

  4. SSU och muslimerna och annat kommunist trash laddar nog upp och Margot Wallström stöder dom på avstånd.

  5. Ja flyttades tennismatchen från Båstad,som har högst ett hundratal fanatiska islamister boende i ortens närhet, borde kanske även denna match flyttas ?
    I Malmö som är riket Abzurdistans islamska huvudstad,finns uppskattningsvis över 100.000 sådana medeltidsreligiösa !
    Av dessa är med säkerhet hälften judehatare vilket vore skäl nog,att varna såväl deras Israeliska spelare som åskådare.

Kommentera