Irans utrikesminister välkomnas i Sverige


UTRIKES. Idag och i morgon är Irans utrikesminister, Mohammad Javad Zarif, på besök i Sverige. Det är lite märkligt, för samma politiker som regelbundet läxar upp Israel, Mellanösterns enda demokratiska land, och predikar om mänskliga rättigheter och moral för israelerna har inga problem att välkomna den iranska utrikesministern med öppna armar. Zarif är en man som representerar den islamska regeringen med dess massiva stöd för internationell terrorism och uppenbart åsidosättande av människans mycket grundläggande rättigheter.

Steget Efter

Samma svenska politiker som säger sig kämpa mot antisemitism sträcker fram sina händer till utrikesministern i ett land som förnekar Förintelsen och håller folkmordstal om att förstöra den judiska staten.

Det grundläggande antagandet att en dialog med den islamistiska Ayatollah-regimen i Iran kan leda till en positiv förändring, en framsteg av demokratisering eller en förskjutning mot en mer måttlig inställning har visat sig vara helt fel.

De många år av den så kallade ”kritiska dialogen” har inte bara förändrat något. Det har bara tjänat till att legitimera regimen och ge den en licens att fortsätta stödja internationell terrorism och att destabilisera det internationella systemet.

På liknande sätt tillåter den internationella handeln med Iran den iranska statskassan att behålla sitt massiva stöd – som uppgår till miljarder dollar – till många terroristorganisationer över hela världen.

Den iranska regimen, de iranska underrättelsetjänsterna och det islamska ”revolutionära gardet” är spjutspetsen i politisk destabilisering i hela världen.

Särskilt i Mellanöstern, där det finns mängder med våld, dödande, lidande och elände, finns det iranska engagemanget. Iran stöder flera terroristorganisationer som Hezbollah, Islamiska Jihad, Hamas och andra. Allt detta motiverat av den iranska önskan att exportera den så kallade ”iranska revolutionen”.

Kärnkraftsavtalet med Iran (känd som JCPOA) hindrar inte Iran från att fortsätta sina försök att utveckla kärnvapen. Önskan att bli en kärnkraft bygger på strävan att bli den dominerande makten i Mellanöstern. Ett Iran med kärnvapen bör vara en mardröm för alla fredsälskande människor och länder i världen.

Utöver sin önskan att utveckla kärnvapen investerar Iran miljarder i att utveckla långdistansmissiler. Det iranska missilprogrammet har bara ett syfte – att producera bärare för sina kärnvapen för att kunna slå till motmål på alla platser i Mellanöstern och Europa.

Sedan den iranska revolutionens första dag 1979 bryter Iran systematiskt och brutalt mot alla mänskliga rättigheter: kvinnors rättigheter, hbtq-samhället, religiösa minoriteter, politiska motståndare, yttrandefrihet, rätten att skapa en fri opposition och mycket mer.

All dialog med Iran kommer bara att tjäna som en uppmuntran för den iranska regimen att fortsätta med sitt förtryck.

-Pettersson säger att regeringen kryper för Iran och svensk media är inte mycket bättre,även om det just idag publiceras en och annan kritisk artikel…

Världens första och enda feministiska regering på besök i Iran…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 responses to “Irans utrikesminister välkomnas i Sverige

 • Kattsand

  Har våra feministiska politiker hucklen på inför besöket?
  Man ser vad denna sosseregimen föredrar på hur de agerar. Även om de säger annat.

  Gilla

 • ponnsan62

  Tur man inte är Feminist !

  Gilla

 • grunehetgrot

  Det är klart att Sveriges överstepräst i det muhammedanska Sverige tar emot dessa amöbor med öppna armar. Översteprästen Stefan Löven dräglar på sig av ren förtjusning.

  Gilla

 • Weronica Selby

  Margot glommer val inte hucklet

  Gilla

 • Hanna

  Irans utrikesminister Zahrif tog inte kollegan Margot Wallström i hand när de möttes idag för” iranier hälsar tyvärr inte på kvinnor i hand” som Wallström kommenterade. De diskuterade behandlingen av fackliga ledare, journalister, kvinnorättsförsvarare och situationen för homosexuella enligt Wallström – envägskommunikation eller?

  Gilla

  • Maja

   Sådärja.Och fru Margot tycker att det är Okey?
   I landet med landets vanor och seder säger ordspråket. men verkar inte gälla Sverige.

   Gilla

 • Bosse S

  Var är vänstern som värnar mänskliga rättigheter och var är Greepeace som inte vi vill ha atombomber? Var är feministerna!?

  Gilla

 • Tony

  Då åker väl huvudbonaderna på i när syltryggarna ska fjäska
  för en Iransk minister. Fy fan för allt krypande för Medeltiden!

  Gilla

 • Maja

  Iranier demonstrerade i morse utanför Riksdagshuset. Tyvärr hade jag inte mobilen med mig ,men de är helt rätt ute. Tyvärr en handfull som vågade sig dit.de är rädda för islams utbredning här.
  En hade skrivit om att Svenskar förstår inte ….en man talade med mig om den faran vi är utsatta för och Margot Wallström fick sig en känga .
  Jag undrar när folket skall vakna.

  Gilla

  • Stenbock

   Maja:
   Tråkigt hur de böjer sig i Abzurdien för dessa grottmänniskor !
   Lika tråkigt att dessa styrande islamister tog makten i Persien,som har en mångtusenårig kultur och tradition.
   Nu raseras under några årtionden,vad människor slitit samman under årtusenden. Allt för att några pyjamasklädda dårar kommit till makten.

   Gilla

 • Nollan

  Har utrikesministern på sig hucklet? Det är den stora frågan.

  Gilla

 • Stenbock

  Ja var skulle sleven vara,om inte i grytan ?
  Glädjande besök för Abzurdistans islampräglade Sosse-regering, med ”Svittsaren” o. Margot i spetsen…
  ;( ;( ;(

  Gilla

 • ståfräs

  Enligt regeringen o 7 klövern så är tydligen Iran ett praktexempel på demokrati, samt kvinnors o djurens rättigheter samt genus o HBTQ frågor, hur tänker Ni där, visst ja Ni har fullt upp med att brännmärka rånade och vettskrämda svenska fattigpensionärer.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Klart att han välkomnas till dagens Islamistiska satelitstat Sverige !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: