Varför hämta arbetskraft i ett flyktingläger?


SKATTER. Länsstyrelsen har erbjudit länets kommuner att på myndighetens bekostnad resa till FN:s flyktingläger i Jordanien för att lära mer om kvotflyktingar, rapporterar Sveriges Radio Sörmland

En av de kommuner som nappat på länsstyrelsens erbjudande är Vingåker.

Från Vingåkers kommun deltar socialnämndens ordförande Robert
Skoglund (S), socialchef Dag Wallströmer och områdeschefen för
integration Ludmila Holm.

– När kvotflyktingar väl kommer till Sverige har de redan fått uppehållstillstånd och vi har ett skriande behov av arbetskraft här, säger Robert Skoglund.

-Pettersson undrar lite över dumheten. För det första har Länsstyrelsen i Södermanland inga egna pengar att bjuda kommunens personal på resor för, de har bara skattebetalarnas pengar.

Sedan hör jag socialnämndens ordförande Robert Skoglund (S) prata om en win-win situation för Vingåkers kommun och kvotflyktingarna. Kommunen har arbetskraftsbrist och får nya skattebetalare påstår Skoglund.

Vingåker har 9 procents arbetslöshet, två procent över snittet i landet och behöver man arbetskraft så hämtar man inte den i ett flyktingläger om man är en normalt tänkande människa.

Dessutom är närmare 20 procent av Vingåkers invånare bidragsförsörjda, att då fylla på med kvotflyktingar är dummare än dumt. Uppenbart leker socialnämndens ordförande Robert Skoglund (S) humanist med skattebetalarnas pengar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


14 responses to “Varför hämta arbetskraft i ett flyktingläger?

 • Hanna

  Hmmm, 9% arbetslöshet, 20% bidragsförsörjda och e t t s k r i a n d e
  b e h o v a v a r b e t s k r a f t !?!! Något är fel i den ekvationen och lösningen är troligtvis inte mer av samma! Hur osmarta kan kommunpolitiker bli?

  Gilla

 • Maja

  Räcker inte flyktingar här att studera för våra nyfikna . Alldeles galet beslut . Jag vill inte betala deras tokiga resor.
  Jag tror att det är en hund begraven här. Fråga Lövén hur många extra miljarder han avser att skicka till regimen.

  Gilla

 • Fjölet

  jo den kommer öka på grund av att anställer fler invandrare för att de ska avlösa de politiker som inte klarar/ har kompetens/ fixar den nya rikssvenskan, för att sköta om invandringen, skillnaden blir i dessa fall absolut ingen alls då kompetensen är lika med noll i bägge fallen. Tyvärr!

  Gilla

 • Olof.p

  #Använd inte mina skattepengar till sån skit#

  Gilla

 • kaj jakobsson

  Ska det här vansinnet aldrig sluta.Våra svettiga
  skatte kronor ska behandlas med omsorg.
  Arma land.

  Gilla

 • Kattsand

  Läste igår att arbetslösheten ökade, har invandring blivit ett sätt att minska arbetslösheten också kanske…?
  Jag tycker aldrig jag fått någon ”officiell” vettig förklaring till varför den svenska invandringspolitiken ser ut som den gör, ibland skyller man på brist på arbetskraft, samtidigt som man har hög arbetslöshet och bara en ganska liten del får jobb. Dessutom heter det att vi inte skall ha arbetskraftsinvandring. Eller så säger man att det är för att det föds för få i landet, invandringen ligger långt över vad som behövs för att hålla uppe antalet invånare: befolkningen har ökat från ca 8 miljoner på 70-talet till 10 miljoner nu, om svenskarna inte ökat i antal så måste skillnaden på ca 2 miljoner (varav ca 1,4 miljoner sedan 2000 enligt SCB:S hemsida) på ett eller annat sätt bestå av invandring…

  Gilla

 • rune

  …”lära mer om kvotflyktingar.”… vi har ett skriande behov av arbetskraft här, säger Robert Skoglund”.

  Vilket djä*la svammel, låter precis som ”statsministern”.

  Gilla

 • centurion

  Märkligt upplägg detta. Robert, Dag och Ludmila ska alltså åka ner till Jordanien och besiktiga ”flyktingar”. Men begreppet KVOT-flyktingar har väl ändå inget med deras personlighet att göra. Det är ju bara benämning som FN använder sig av i sin administration. Verkar faktiskt lite rasistiskt i mina ögon. Har dessa tre mandat att göra jobb-intervjuer och bedöma deras CV ?
  Eller är det återigen dags att mäta skallar ?

  Gilla

 • Hasse

  dessa pengar ska gå till vården istället.
  Och fattig pensionärer.

  Gilla

 • Anders Karlsson

  Det är inte arbetskraft, utan arbeten, som behövs. Vi har redan testat att ta hit ett par hundra tusen. Vår raketindustri är väldigt liten. Till råga på allt har de inte ens kompetens att plocka bär utan vi tar hit ca 6000 thailändare som plockar bär.
  Vingåker borde se till att ge sina egna invånare arbete innan de tar hit ännu fler arbetslösa…

  Gilla

 • Kungen

  Visste inte att vi hade brist på arbetskraft.
  Trodde det var tvärtom faktiskt.
  Ska vi importera mer arbetslöshet ??

  Gilla

 • Kent

  Politiker verkar vara utrustade med gränslös dumhet som är svårt att förstå för vanliga människor.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: