Somalier döms till fängelse för mord


BROTTSLIGHET. Malmö tingsrätt har idag dömt en 47-årige Yasin Abdi Isse för mord till fängelse 13 år och 10 månader. Han ska dessutom betala skadestånd till de efterlevande med drygt 500 000 kr. Yassin Isse tog sommaren 2018 en ovanligt lång semester i Somalia och återvände till Malmö tidigt på hösten samma år. Han började må psykiskt dåligt och satte detta i samband med arbetet i butiken.

Expressen skriver om mordet utan att namnge mördaren men glömmer pixla händerna.

Den 9 oktober 2018 höggs en man ihjäl med flera knivhugg i en butikslokal på Rosengårds centrum i Malmö. Såväl den nu dömde mannen som mordoffret arbetade i butiken. Butiken Sahan ser ut som en klädesbutik men den huvudsakliga verksamheten är förmedling av pengar, så kallad hawala-verksamhet. Butiken ägs av Sahmiye AB,
med säte i Kista och Mohamed Tarabi är bolagets VD.

Mordet skedde i butikens pentry och i den angränsande butikslokalen befann sig ytterligare två personer med anknytning till butiken. När de hörde skrik från pentryt sprang de in dit och försökte förhindra fortsatt angrepp. Den åtalade mannen slet sig dock och utdelade ytterligare ett knivhugg i bröstet på målsäganden.

Eftersom det fanns vittnen till händelsen fick polisen omgående reda på den misstänktes identitet. Han kunde därför gripas redan samma dag.

Isse har erkänt att det var han som utdelade knivhuggen. Han har dock velat bli frikänd eftersom han menar att han hade rätt till nödvärn på grund av att den andre personen attackerade honom. Isse har också hävdat att det inte var hans avsikt att döda den andre personen. Men i domen slår tingsrätten fast att Isse saknade rätt till nödvärn samt att det är bevisat att hans avsikt var att döda sin kollega Mohamed.

Utredningen har inte gett något definitivt svar på motivet till mordet. Tingsrätten skriver i domen att motivet sannolikt på något sätt har sitt ursprung i de ekonomiska oegentligheter som uppges ha förekommit i butiken.

Chefsrådmannen Lennart Strinäs om påföljden: ”Normalpåföljden för mord är fängelse 14 år. Det finns i detta fall varken skäl att avvika uppåt eller nedåt från den påföljden. Däremot ska beaktas att den dömde har varit häktad med restriktioner i tio månader. Därför blir påföljden 13 år 10 månader.”

-Pettersson säger att både gärningsman och mordoffer var invandrare. Gärningsmannen Yasin Isse utvisas ej och är troligen svensk medborgare men han behöver tolk på somaliska…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “Somalier döms till fängelse för mord

 • Karl

  Tydlig skillnad på skadestånd och skadestånd.
  Dessa fick 500 000 kr, Ebbas föräldrar fick 60 000 kr var.
  Säger bara en sak, fy fan.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Inte till fängelse, döms till en vistelse på något av Kriminalvårdens fina fullservade hotell !
  Efter 35 år som fångvaktare på Kumlafängelset vet man hur Kriminalvårdens mångkulturella lekstuga fungerar idag, skönt att nu ha gått i pension och slippa se och höra eländet och ynkedomen.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Ska inte Somalier vara i Somalia, tycker namnet Somalier pekar på det, precis som bara tvättäkta svenskar ska vara och bo i Sverige ?
  Lika barn leka bäst fick man lära hemma och i skolan när man växte upp i ett icke mångkulturellt fosterland Sverige.

  Gilla

 • rune

  ”47-åringen ska också betala ett skadestånd på drygt 500 000 kronor till de efterlevande.”
  Brukar det vara så stora summor eller gäller det bara vissa ?

  Gilla

 • Anders Karlsson

  Nu är de så många dömda för mord att fängelserna inte räcker till. Om några år kommer de att få bära fotboja. För Morgan har inga planer på att bygga ut fångvården.
  Köp platser utomlands, baltstaterna eller Ryssland kanske. Eller varför inte Somalien. Bra kost, humanitär vård och språket kan han (slipper vi tolkkostnader) …

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: