Muslimsk knivattack i Sydney

BROTTSLIGHET. En kvinna har hittats död i en byggnad på Clarence Street i centrala Sydney. Australien. Polisen kopplar dödsfallet till den knivattack som ägt rum i området, skriver Sydney Morning Herald.

En annan kvinna knivskars i ryggen vid händelsen. Tillståndet för henne beskrivs som stabilt. Personer ur allmänheten övermannade gärningsmannen som sedan greps av polis.

Gärningsmannen hoppar upp på en bil och skriker med en kniv i handen. Han skriker och ropar ”allahu akbar” och att han vill bli skjuten till döds.

Tillsammans lyckades ett par män övermanna gärningsmannen, med stolar och en plastback över gärningsmannens huvud.

-Pettersson väntar nu på statsminister Stefan Löfvens uttalande, men jag tror jag får vänta…

UPPDATERAT: 14/8 Polisen tror inte att attacken var terrorrelaterat men vet inte anledningen. Mert Ney,  gärningsmannen utreddes för psykisk ohälsa och mindre problem. Ney har muslimsk turk-cypriotisk bakgrund och bar på ett USB-minne med terrorrelaterat innehåll.

Mert Ney, med muslimsk-turkisk bakgrund skrek alahu akbar vid dådet och polisen tror inte det är terrorrelaterat…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Muslimsk knivattack i Sydney

 1. Enligt gardian är GM icke-muslim. Verkar vara svartdjuka.

  Föreslår att pettersson ändrar rubriken. Annars framstår d3nna blogg som oseriös.

  • Om han skriker Allahu Akbar vad tyder det på ?
   denna blogg är mycket seriös, beror på vem som skriver och kommenterar här.
   Vill man inte se sanningen i vitögat kan man alltid förvränga texter.

  • ”Video footage shows Ney, who was armed with a large butcher’s knife, yelling “Allahu Akbar” while wandering the CBD. He also yelled at bystanders, “Shoot me, fucking shoot me in the fucking head, shoot me, I want to fucking die.”

 2. Allmänhet som övermannar en terrorist eller annan kriminell är nog inte så självklart här, eftersom alla vet att man riskerar bli dömd om man försvarar sig själv eller andra. Så alla står runtom och filmar istället.

 3. Jag väntar även (förgäves?) på att SR ska berätta om denne mörkhyade? rasistiske Islamextremisten som har gjort detta!

 4. Hoppas inte att den stackars missförstådda och förmodligen även också orättvist behandlade icke kristna knivparasiten blev skadad när allmänheten så rådigt ingrep !!!!!!!!
  Eller vad säger du Steffe och den övriga månkulturälskande 7 klövern som månar om Mussar i första hand.
  Om detta hänt i dagens Islamistiska satelitstat Sverige, då hade de som ingrep blivit åtalade och knivparasiten hade garanterat fått skadestånd för sveda och värk.

 5. Inte ett ord i msm om att dt skulle vara en muslimsk terrorattack.
  Annat var det i aktuellt igår… bild på gärningsman o säkert 20 minuter angående norge. Och ingen är mig veterligen dömd ens.

 6. Jag är djupt kristen och jag tar till mitt fränaste bibelcitat och hoppas att ni alla förstår att detta är ren skär galenskap.

  ”Den som har mina bud och håller fast vid dem, han är den som älskar mig. Den som älskar mig skall bli älskad av min Fader, och jag skall älska honom och uppenbara mig för honom.” – Johannesevangeliet 14:21

 7. Jag fördömer PMs dagliga terror mot Sverige och alla Svenskar som inte kan vara ngt annat än extremistiskt hat mot oss och måste bekämpas. Vad har vi gjort för fel?

 8. Vi vet att gammelmedia och myndigheter löser här; någon kan väl meddela Löven att det är fruktansvärt tydligt att han gör skillnad på folk och folk!

  – Han fördömer vissa och tiger om andra och tyvärr syns ett mönster beroende på vilka som är offer och förövare!

  Tex:
  Sri-Lanka vs Nya Zeeland
  Ikea-morden vs händelsen nyligen i Norge
  Skjutning i USA vs skjutning i USA.

 9. Terrordåd inget annat. Mannen kallas för högerextrem utan belägg .
  Att moskéattacken får så stor plats här , extra sändningar mm är skumt.Det är nästan som en nationell sorg här i Sverige.
  När våra kyrkor bränns är inte det i så fall också att betrakta som terrordåd?
  Händelsen i Sydney påvisar åter att vi har mycket farliga element bland oss.

  Enkelt att förbjuda moskéerna .

 10. Och nu väntar vi med spänning på Stefan Löfven’s fördömande av attacken.
  Vi väntar och väntar oc h v ä n t a r

  • En sådan ynkrygg som han kommer garanterat inte att säga något som kan gå emot hans älsklingar MUSSARNA!!!!

Kommentera