Varför är afghanen Ibrahim Rezai kvar i landet?


BROTTSLIGHET. ”Ibrahim Rezai har yrkat att hovrätten ska frikänna honom från ansvar för olaga hot vid fyra tillfällen, tillgrepp av fortskaffningsmedel vid ett tillfälle, olovligt brukande vid ett tillfälle och skadegörelse vid två tillfällen samt avslå Bashir Amiris och Christoffer Holmlunds skadeståndsyrkanden eller i vart fall sätta ned skadeståndet till Christoffer Holmlund. Han har yrkat att hovrätten under alla förhållanden ska lindra straffet samt att utvisningsyrkandet ska ogillas.”

Rezai har dödshotat fyra personer, alla har utländska namn. På Norrtäljeportens parkering spräckt baklykta på bil med en glasflaska. Har därtill kört bil utan körkort, narkotikapåverkad. Har även innehaft 2,32 gram cannabisharts. Har efter färden med tillhygge tillfogat bilen han brukat omfattande plåt- och glasskador.

Av utredningen framgår att Ibrahim Rezai saknar egentlig anknytning till Sverige och att han lever under ekonomiskt och socialt oordnade förhållanden med frekvent förekommande intag av narkotiska preparat. Inget annat har framkommit än att han inte uppbär tillräckliga medel för sin försörjning i Sverige. Han döms genom denna dom för flertalet brott som synes ha sin grund i en oförrätt som han upplevt sig ha utsatts för. Det kan med hänsyn till det sagda antas att Ibrahim Rezai kommer att fortsätta begå brott i Sverige om han tillåts stanna kvar här.

Ur domen om bilaffär: ”Hussain Nabezadeeh har uppgett i huvudsak följande. Bashir Amiri ägde bilen och Ibrahim Rezai köpte bilen av honom. Ibrahim Rezai bad först honom att stå som ägare till bilen, men han sa nej eftersom han har skulder hos Kronofogdemyndigheten. Ibrahim Rezai frågade då bl.a. Hussein Mohammadi om denne kunde stå som ägare till bilen. Ibrahim Rezai köpte bilen för ca ett år sedan och han brukade låna ut den, framför allt till Hussein Mohammadi. Det var Hussein Mohammadi som betalade bilens kostnader, men med Ibrahim Rezais pengar.”

Ibrahim Rezai döms för

 1. Olaga hot
 2. Tillgrepp av fortskaffningsmedel
 3. Skadegörelse (2 tillfällen)
 4. Olovligt brukande
 5. Rattfylleri
 6. Ringa narkotikabrott (3 tillfällen)
 7. Olovlig körning (2 tillfällen)

Påföljd Fängelse 4 månader. Utvisning med förbud att återvända hit före 2024-05-06.

Kommentar: Ibrahim Rezai är enligt registeruppgifter född den 23 mars 1998 men har själv vid huvudförhandlingen uppgett att han är 28 år, alltså född 1991.

-Pettersson minns att statsminister Stefan Löfven (S) och justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) flera gånger sagt att ”De som fått avvisningsbeslut måste lämna landet”. Detta har upprepats gång på gång sedan valet 2014 och även innan dess. Bland annat på SVT i september 2015.

Ibrahim Rezai kom till Sverige 2015. Beslut om utvisning fattades 2016-09-09. Beviljades ny prövning och fick åter avslag. Han överklagade, något migrationsdomstolen avslog 2019-05-02.

Alltså har herr Rezai fått tre avslag men är kvar i landet efter 4 år och livnär sig på kriminalitet. Hur mycket förtjänst har vi på det Stefan?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “Varför är afghanen Ibrahim Rezai kvar i landet?

 • Bosse S

  Vårt rättsystem är infiltrerat av invandrare som vill ha invandring. De vill av egoistiska skäl underlätta för andra att komma hit för att göra om vårt samhälle till något de själva känner igen.
  De känner mer samhörighet med de s.k. nyanlända än med oss svenskar som de oftast föraktar, eftesom vi står väldigt långt kulturellt från varandra.

  Gilla

 • G54

  Varför har man överhuvudtaget en tidsgräns på utvisningen??!?

  Gilla

 • Kungen

  Enkel biljett hem till medeltiden NU

  Gilla

 • Karl

  Han röstar så klart på sossarna och åkt tunnelbana.
  Blir du påkörd av en terrorist och förlorar ena benet så är det inte tillräckligt för att få stanna.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Han kanske kallar sig för svensk !!!!!!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Ja sanningen är för vissa alltid svår att inse och hantera, förljugenhet och förskönande av samhället och tillvaron är ju alltid enklast att ta till sig !
  Att Sverige efter drygt 40 år av en totalt vansinnig landsförädisk oc okontrollerad massinvandring idag är ett förlorat land är och verkar vara svårt för en majoritet av det naiva och konflikträdda svenska folket att inse.
  Majoriteten av svenskarna kör med strutsmetoden, stoppar huvudet i sanden och fortsätter att rösta på en mångkulturälskande och landsförädisk 7 klöver som bär skulden till att Sverige 2019 indirekt befinner sig i inbördeskrig.
  Vi som upplevt ett homogent kristet icke mångkulturellt och äkta tryggt Sverige vet och ser skillnaden på då och nu.
  Fortsätt Pettersson, detta debattforum måste finnas i dagens alltmer censurerade Sverige.

  Gilla

  • Bosse S

   Många sosseröstande svenskar har tjänt multum på invandringen.
   Bostadsrättsinnehavare och fastighetsägare har blivit äckligt rika med stigande bostadspriser, på invandringen. Många har även fått feta inkomster i invandringsindustrin, som nog sysselsätter flest människor i vårt land.

   Gilla

 • Bajen666

  Du ljuger som en häst travar…du respekterar inte ett skit utan är en simpel gnällkärring och som föraktar sanningen och vår verklighet.

  Seså hoppa tillbaks till flamman nu där du hör hemma.

  MVH.

  Gilla

 • Blodsven

  Orkar du inte med sanning och fakta, så kan du ju alltid köpa Aftonbladet eller Expressen.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: