Gränspolisen blir allt effektivare, men…


ÅTERVANDRING. Fram till den 29 juli tvångsutvisade gränspolisen 201 personer till Afghanistan – och det är lika många som under hela förra året. Detta trots att de inte fått fler överlämnade fall från Migrationsverket, rapporterar SVT

Chefen för gränspolisen ser flera orsaker till den ökade effektiviteten.

– Dels handlar det om att vi har sambandspersonal på plats i Kabul och ett bra samarbete med afghanska myndigheter. Det handlar också om att vi fått en lagändring. Den gamla gymnasielagen som i princip innebar verkställdhetsstopp, har ändrats. Vi har ett avtal mellan EU och Afghanistan och mellan Sverige och Afghanistan som underlättar återvändandet, säger Patrik Engström som är chef för gränspolisen.

-Pettersson är inte så imponerad med tanke på alla afghaner och andra som borde åka hem och åka hem och hjälpa till att bygga upp sina hemländer. Visst det är inte bara afghaner som tvångsavvisas och det är 3.455 som återvänt frivilligt till olika länder 1:a halvåret 2019 men påfyllnadstakten är fortfarande skrämmande.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


9 responses to “Gränspolisen blir allt effektivare, men…

 • Ti

  Effektivaste sättet bli av med parasiterna är att helt enkelt ta bort bidragen och gåvorna som de får exempel dyra I-phones och annat. Inga bidrag= inga afghaner.. mycket enkelt att genomföra. De som redan är här ca 10000+ bör åka hem eftersom flyktingstatus enligt FN aldrig ska ge permanent uppehållstillstånd PUT

  Gilla

 • Kungen

  Spelar ingen roll vad det kostar att få ut dom. Det är ändå bara en bråkdel av vad det kostar att ha dom kvar. Ovanpå det så slipper vi massor med bilbränder, våldtäkter, skjutningar, misshandel, bilstölder, rån, skadegörelse, hot, slagsmål m.m som de helst ägnar sig åt. Detta är enda sättet att få en vinst lite längre fram som han sa kålhuvudet…..

  Gilla

 • Onkel Björn

  Känns lite som att sitta i en eka och i botten är det ett hål av en knytnäves storlek. Vattnet forsar in och man har en matsked att ösa ur vattnen med.
  En ganska omöjlig uppgift.
  Bättre vore att innan man börjar ösa, så kanske man ska laga hålet.

  Skulle vara kul att veta vad kostnaderna är för de 201 personerna som man hittills har lyckats deportera.

  Gilla

  • Billy Boy

   Fredrik Reinfeldt (M) drog ju ur pluggen under sina åtta år vid makten …

   Han avgick som statsminister 2014 och flydde då från båten som tog in vatten.

   Efterträdaren Stefan Löfven (S) har inte brytt sig om att stoppa läckaget. I stället har han borrat nya hål i botten så att det svenska flytetyget sjunker fortare.

   Gilla

 • Kent

  Svenska staten kunde ha två Airbus A-321 i trafik som flyger nonstop flera år framåt med utvisningar.

  Gilla

 • Maja

  Runt 60250 siffran som nämndes för invandringen i år på tv hittills.Det här är en grupp, sedan kommer släkten.
  Riktigt ledsen och trött på situationen i landet.
  Vi har ingenting att säga till om. Det här drabbar skolor, vård omsorg, bostadsmarknaden.
  Hoppas att man hittar en utväg till ett annat land., snart.

  Gilla

 • Kungen

  När vi utvisar 200 om dagen 7 dagar i veckan året ut börjar det likna något. Vi måste öka takten. ALLA som inte har rätt att att vara här ska UT så fort som möjligt. Vi kan inte vara socialhjälp åt hela världen längre

  Gilla

 • SVENSK

  Haha, en skrattretande siffra! Hade det varit 100 ggr så många dvs 20 000 hade det varit något att tala om!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: