Vänsterpartistiskt näthat


Petterssons tog nyss upp det näthat som SKL:s medarbetare Halit Kosmaz utsatt Hanif Bali för.

Ordet ”Husblatte” är vanligt förekommande hos den vänster som inte uppskattar någon som helst kritik mot invandring och invandrare, även om kritiken kommer just från invandrare.

Jonas Sjöstedt, Vänsterpartiets partiledare, är stark i sin kamp mot näthat och rasism. 2017 hade han en egen talk-show som visades på Vänsterpartiets webbsida. ”Snack med Sjöstedt” hette den och i säsongsavslutningen 2017 samtalade han med bl.a. Bilan Osman från Expo om just näthat.

I Vänsterpartiets vårbudget 2016 ville partiet ge polisen ytterligare 160 miljoner till sin verksamhet, varav 10 miljoner skulle vikas i kampen mot hatbrott och 50 miljoner till specialiserade poliser som skulle utreda näthatet.

Vad Jonas Sjöstedt anser om rasism vet vi alla, även om han har förtvivlat svårt att se skillnad på rasism och kritik. Så sent som i februari 2018 skrev han en debattartikel i vänstertabloiden ETC där han bl.a. gav följande löfte.

”Jag kan inte tänka mig något viktigare än att rädda klimatet och bekämpa rasismen.”

Varför detta tjat om Jonas Sjöstedt och Vänsterpartiet i ett inlägg om kurden Halit Kosmaz? Jo för ser ni…

…detta uppenbarar sig på Nackas valsedlar till kommunfullmäktige 2014.

Även 2010 kandiderade han till kommunfullmäktige för Vänsterpartiet, så det var ingen engångsföreteelse 2014. 2018 fanns han dock inte med, men det gjorde hans fru, Hediye Güzel, som stod på 20:e plats på partiets valsedel.

Huruvida Halit Kosmaz fortfarande är politiskt engagerad i Vänsterpartiet vet jag inte, men med tanke på det näthat och den rasism han bemöter en invandrad riksdagsledamot borde hans arbetsgivare ha en del att fundera över. Är det inte så det brukar fungera när drevet går mot ”näthatare och rasister” på högersidan i svensk politik?


5 responses to “Vänsterpartistiskt näthat

 • Kenth Andersson

  1968, nådens år !
  Var då det hände, extremvänstern tar makten nedmonteringen av det moraliska samhället startar och landsföräderiet är ett faktum och 2019 syns att nedmonteringen av Folkhemmet har lyckats till 100%.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  En av alla dessa megafoner som pratar om ”allas värdegrund” och inte förstår innebörden själv.

  Om han skulle lära sig ordet värdighet, så kanske det skulle gå bättre.

  Gilla

 • Sara från Skåne

  OM – obs ”om” – spelreglerna vore desamma för bägge sidor, skulle användandet av ordet ”husblatte” utan tvekan klassas som ”hets mot folkgrupp” och ”hat”, dvs ett brott mot reglerna för sociala medier.

  Gilla

 • Boddy

  Varför ska Hanif över huvud taget vara i Sverige, inte en svensk gen i honom över huvud taget! Ni som tar honom i försvar, tänk på vad vår gamla statsminister sa om Sverige då Sverige var ”nyktert”.

  ”Jag är övertygad om att den amerikanska regeringens svårigheter i stor utsträckning beror på det faktum att det i Amerika finns en massarbetslöshet, som gör det naturligt för många vita att försöka vältra över fattigdomen och arbetslösheten på de svarta i den tron att de därmed slipper att drabbas själva. Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden.”

  -Tage Erlander 1965

  Gilla

 • eugenecork


  ….mkt kränkande och styggt sagt, så skulle
  aldrig en SD:are ha sagt till en trätobroder!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: