Dags för ledarskap i stället för plakatpolitik


LEDARSKAP. Sverige har en regering som tror sig kunna rädda planeten om trettio år, men som inte kan stoppa bilbränderna i Skåne i dag. Listan över verkliga problem i dagens Sverige är lång och växer, skriver Mats Tunehag på Världen idag.

Bilbränderna i Skåne är ett exempel av många på problem som regeringen inte verkar kunna lösa, skriver Mats Tunehag. Foto: Reinhard Thrainer, Pixabay

Volvos vd förklarar att det är svårt att rekrytera kvalificerad arbetskraft till Sverige på grund av det ökade våldet. Företag kan inte expandera, och därmed skapa nya jobb, för det saknas el-kapacitet. Fler våldtäkter av barn anmäls, och bara i Stockholm ökade antalet anmälda våldtäkter med 13 procent första halvåret 2019, enligt Brå. Det exploderar bomber var och varannan vecka i Sverige.

Uppdrag granskning avslöjade att 335 falska läkare och sjuksköterskor jobbar i Sverige. Judar vågar inte bära kippa offentligt. Tennisens David Cup kan inte spelas i Båstad för att Sverige inte kan garantera säkerheten för Israels spelare.

Löfven lovade 2013 att Sverige skulle ha EU:s lägsta arbetslöshet 2020. Det är bara några månader dit. Facit är att Sverige har halkat ned från 12:e till 19:e plats (enligt Eurostat) och går kanske mot sistaplatsen (enligt Barometern).

Vad gör då regering, opposition och media? Jo, man tävlar i att ta avstånd från så kallad högerpopulism, samt bekämpa koldioxidutsläpp. Bristen på ledarskap är tragiskt tydlig. Även om hela Sveriges befolkning skulle sluta flyga i dag så har det ingen som helst påverkan i ett globalt perspektiv.

Riktiga ledare måste kunna påverka vardagen för dem som riskerar att få sina bilar uppbrända, och de måste kunna hjälpa utsatta kvinnor i våra islaminfluerade förorter. I dag – 2019!

Men då måste man gå från plakatpolitik till realpolitik. Lär av historiska ledare som vågat gå mot strömmen.

Under kalla kriget var kärnvapen och krig verkliga hot och problem. Sovjetunionen, som socialdemokraternas stödparti hyllade, var en ondskefull diktatur. Det sade president Reagan rent ut. Han utmanade Gorbatjov att riva Berlinmuren. Det förfärade svenskar i allmänhet och vänsterfolk i synnerhet.

Men Reagan talade med Gorbatjov, anti-kommunisten Nixon öppnade dörren till Kina och samtalade med Mao. Nelson Mandela talade med apartheidregimens företrädare i Sydafrika.

Varför? För att lösa verkliga problem i nutid.

Socialdemokraternas bruna etikettklistrande är inte ledarskap. De kastar inte sten i glashus, utan slungar hela berg i politiskt korrekta kristallkatedraler, ivrigt påhejade av andra riksdagspartier, public service (ironiskt namn), DN och allehanda upprop. Socialdemokraterna bedrev ett rasbiologiskt grundat tvångssteriliseringsprogram långt in på 1970-talet.

Sverige behöver inte en tävling i vem som har bäst eller sämst förflutet. Sverige behöver ledare som söker lösningar på dagens problem. Minskad koldioxid i all ära, men Sverige behöver färre bilbränder, färre bomber, färre hemlösa pensionärer, färre falska läkare och sjuksköterskor, färre balkongflickor, färre utanförskapsområden, färre våldtäkter, och färre hot mot judar.

Det är inte ledarskap att underdånigt vifta med flaggor under Prideveckan eller säga de rätta orden under Almedalsveckan. Riktiga ledare kan identifiera problem, de vågar uttala dem, och de söker realpolitiska lösningar. Här krävs mod och ledarskap. För Sveriges skull.

Eller som Deng Xiaoping sade, Kinas ledare som införde marknadsekonomi vilket lyft över en halv miljard människor ur fattigdom: Det spelar ingen roll om katten är vit eller svart, bara den fångar möss.

Det spelar ingen roll om politiska förslag har S-, KD-, eller SD-märkning. Bara de är etiskt försvarbara och – inte minst – att de löser Sveriges problem i dag.

Mats Tunehag är ledare för den globala tankesmedjan Business as mission.

-Pettersson säger att det var ovanligt kloka ord. Så kom de heller inte från det vanliga PK-etablissemanget


21 responses to “Dags för ledarskap i stället för plakatpolitik

 • Kungen

  Hon är nog ” svensk ” . Då ställs inga som helst krav vare sig för körkort eller arbete. Det vore ju RASISTISKT. Eller hur ??

  Gilla

 • Maja

  OT.

  I går igen hos min svårt sjuka väninna i Rinkeby.
  Hemtjänsten kom och jag bad dem skriva upp alla måltider väninnan får.

  Jag kan inte skriva sade kvinnan i 30 års åldern. Hon körde mig till min bil på kvällen.

  Det jag reagerade på HUR HON HAR PASSERAT TEORIN I KÖRKORTSPROVET.

  Gilla

 • Maja

  Frankrike är i samma sits.

  ”President Macron säger aldrig att han är ledsen för de som har förlorat ett öga eller en hand (…) av extrem polisbrutalitet. Istället bad han det franska parlamentet att godkänna en lag som nästan totalt avskaffar rätten att protestera och oskuldspresumtionen, vilket gör att man kan gripa vem som helst, var som helst utan orsak. Lagen gick igenom.

  I juni gick en annan lag igenom som hårt straffar den som säger eller skriver något som kan innehålla ”hatpropaganda”. Lagen är så otydlig att en amerikansk rättsvetare, Jonathan Turley, kände sig manad att reagera.

  ”Frankrike”, skrev han, ”har nu blivit ett av de största internationella hoten mot yttrandefriheten”.”

  Rekommenderar er alla att läsa hela artikeln.

  Att EU har valt de svagaste ledarna för EU länder är en skam.Tack vare en kraftig valfusk och påverkan från EU står vi maktlösa.

  https://sv.gatestoneinstitute.org/14702/frankrike-sjunker-kaos

  Gilla

 • Lellegoo

  Sverige är också ledande i att ta fram ”aktivist-forskare” som under en tämligen tunn och genomskinlig mantel av vetenskap skall få folket att ”tänka rätt”.
  OK, säger jag,den dagen meteorologerna med samma precision som de förutspår att det går åt skogen om 50 år, kan tala om vad det blir för väder i morgon. Å andra sidan, de är ju gudbevars på ”marknaden” idag så att de säger väl det som är mest PK. Om 50 år har de ju gått i pension och det gäller ju fram till dess att ha dragit in lite pengar.

  Gilla

 • Nisse

  Tänkte skriva ett sannings ord om Regeringen Men tyvärr jag riskerar böter och skadestånd o i värsta fall fängelse Själv är jag fattig pensionär !!!

  Gilla

  • Maja

   Jag har skrivit flera gånger.Får aldrig ett svar. Ynkligt.
   Väntar på svar från sossar vad de tänker göra för det växande våldet.

   Gilla

 • Dags för ledarskap i stället för plakatpolitik — Petterssons gör Sverige lagom! – Life, Death and all between

  […] via Dags för ledarskap i stället för plakatpolitik — Petterssons gör Sverige lagom! […]

  Gilla

 • Anders Karlsson

  Ledarskap med Löfven i spetsen. Jag har inte skrattat så gott på länge. Löfven är en knähund som lyder matte blint och viftar då med svansen. Finns en anledning att han sällan talar eller deltager i Almedalen. Han kommer ändå hamna i historieböckerna, den sämsta statsministern vi haft. Det vill jag vara tydlig med ;-/

  Gilla

 • Kungen

  Sveriges s.k regeringen klarar endast en enda sak : att höja skatten. Inkompetenta pk-idioter hela bunten

  Gilla

  • Maja

   Det där sistnämnda kan man säga hur många gånger som helt.
   Skulle så gärna vilja veta hur vi kan agera för att få bort de inkompetenta.
   För varje dag som går blir det bara värre.
   Tänker på killen som blev mördad med yxa i Rissne. Vad gör media.
   Berättar vilken lysande elev mördaren var på en av de bästa skolorna!
   Helt sjukt. Offret glömmer de. 16 år …. jag gråter.

   Gilla

 • Maja

  Jag har skrivit till valmyndigheten ett antal gånger och frågar hur de agerar gällande valfusk.
  En svarade att alla som har gjort anmälan har fått ett svar, kontakta dem.
  En annan svarade att jag måste kolla med polisen vad som är gjort.
  Jag lovar, jag har verkligen försökt ,men de tar inte sitt ansvar.

  Hur kan man acceptera detta utan att vidta åtgärder?

  Gilla

  • grunehetgrot

   Det måste bli så att invandrarna inte får rösträtt i Sverige förrens efter tredje generation.

   Gilla

 • Erling

  Suverän artikel!

  Gilla

 • Argus

  ”Socialdemokraternas bruna etikettklistrande är inte ledarskap. De kastar inte sten i glashus, utan slungar hela berg i politiskt korrekta kristallkatedraler, ivrigt påhejade av andra riksdagspartier, public service (ironiskt namn), DN och allehanda upprop.” (Dags för ledarskap i stället för plakatpolitik)

  Kunde inte sagt det bättre. När man är tvungen att påpeka andras eventuella misstag istället för att visa upp egna framgångsfaktorer betyder det att man inget har att visa upp.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Mats Tunehag beskriver klart och tydligt vad som Sverige lider av. Politiskt ledarskap som gör skillnad och löser problem.

  Idag har vi ett överskott av fasadpolitiker som skönmålar och bara döper om verklighetens problem till ”utmaningar”. Där stor konflikträdsla tar över det mesta av självinsikten. Självständigt tänkande tillåts ej inom de politiska partierna. Trots att det är det, som är grundläggande för en levande demokrati. Man tystar röster inom sina egna partier, som vill lösa problem och som även säger och ser vad de beror på.

  Alla medel är tillåtna bara för att behålla den politiska makten, oavsett om det slår illa ut mot medborgarnas åsikt och tyckande. Egointresset för sin egna maktsfär, göder också den egna ekonomin.

  Gillad av 1 person

 • ponnsan62

  Vi har inte haft något riktigt ledarskap på 50år.Våra så kallade ledare har mest tänkt på sig själva…
  Bara titta bakåt och se hur dom bor.
  God mat äter dom oxå..
  Det ser en blind höna..

  Gilla

 • Weronica Selby

  Det ar for sent for lilla Sverige vi skulle ha haft nyval

  Gilla

 • Tony

  Det lilla Extremistpartiet som ingår i Regeringen benämdt
  Miljöpartiet vägrar kategoriskt att uttala sig om bilbränderna
  och dess påverkan på Miljön, det går inte att få någon av dessa
  fegisar i partiet att ens nämna något om det, dom som annars
  vill sätta skamstämpel på allt annat, tydligen ingen skam att
  elda upp andras bilar?

  Gillad av 1 person

 • grunehetgrot

  Det blir mycket svårt att rekrytera bra ledare i Sverige eftersom 82% av valmanskåren mest av allt vill ha mord, bilbränder, överfall av äldre. våldtäkter och att vi inte skall ha någon fungerande skola eller sjukvård i detta land som en gång hette Sverige.
  Vi har inte haft någon regering i detta land på 60 år, men behöver det mer än något annat land på jorden just nu.

  Gilla

 • Kent

  Den skräckens ministär som regerar Sverige och leds av uppenbart svagbegåvade personer indikerar att Sverige är förlorat som välståndsnation.
  Mats Thunehag glömde att Sek har fallit i värde som endast länder där en statskupp har ägt rum kan uppvisa.

  Gilla

 • SVENSK

  Bilbränderna samt alla andra anlägda bränder skapar inte bara koldioxid utan avger en enormt giftig rök som det ibland varnas för, men jag har aldrig hört det gällande bilbränderna, för de orsakas ju av regimens gullgossar!?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: