Så är det bara, det har Morgan sagt!


INVANDRING. Under riksdagsdebatten om familjeåterförening och alltså ökad invandring den 18 juni så sade justitie- och migrationsminister Morgan Johansson att Sveriges ekonomi är starkare än det varit på mycket länge:

”Debatten har varit, och är fortfarande, full av olyckskorpar och domedagsprofeter. Jag kommer så väl ihåg diskussionen vi hade 2015-2016, för då var det så många som sade att detta kommer aldrig fungera. Man målade upp en skräckbild av vad Sverige skulle bli. Man sade att nu kommer statsfinanserna att haverera, man sade att Sverige skulle gå bankrutt, man sade att arbetslösheten skulle skena, man sade att det inte skulle finnas en chans att dessa människor skulle komma in på svensk arbetsmarknad utan skulle fastna i ett permanent utanförskap.

– Nu så här efteråt kan vi ju se hur det gick. Sanningen är att ekonomin är starkare än den varit på mycket, mycket länge. Under hela den här perioden har statsskulden fallit och är nu den lägsta sedan 1977. Och när det gäller arbetslösheten så ser vi att den har fortsatt att sjunka, sysselsättningen har fortsatt att stiga, det är den högsta som någonsin uppmätts i ett EU-land. Sysselsättningsgraden bland utrikesfödda kvinnor är remarkabel, fortsatte Morgan Johansson.

– De invandrarfamiljer som kommer hit tar till sig väldigt snabbt de normer vi har. Så är det faktiskt. Den svenska modellen levererar.

– Sverige skulle inte klara sig särskilt länge utan alla de arbetare, tjänstemän och akademiker som har rötter i andra länder. Så är det bara”

Morgan Johansson menade också att medmänsklighet är inget för vissa: – Jag kan nog försäkra Paula Bieler, migrationspolitisk talesman för SD, att det är ingen som kommer anklaga Sverigedemokraterna för att stå för medmänsklighet.

Morgan Johansson (S) Foto: Wikipedia

-Pettersson konstaterar att den 18 juni 2019 sade Sveriges migrationsminister ovanstående.

Den 6 augusti 2019  skriver Konjunkturinstitutet:

 • Svensk BNP minskade oväntat det andra kvartalet i år. Samtidigt föll sysselsättningen för andra kvartalet i rad och det är nu tydligt att den svenska ekonomin har gått in i en avmattningsfas.”
 • ”Budgetutrymmet för nästa år är i det närmaste obefintligt enligt Konjunkturinstitutets beräkningar”

-Pettersson säger att ni ska inte tro på Konjunkturinstitutets sagor:

Morgan Johansson (S) säger:

 • arbetslösheten, så ser vi att den har fortsatt att sjunka, sysselsättningen har fortsatt att stiga
 • Sysselsättningsgraden bland utrikesfödda kvinnor är remarkabel
 • De invandrarfamiljer som kommer hit tar till sig väldigt snabbt de normer vi har. Så är det faktiskt. Den svenska modellen levererar.
 • att ekonomin är starkare än den varit på mycket, mycket länge
 • att Sverige inte klarar sig länge utan invandring
 • ”Jag är övertygad om att Sverige inte skulle klara sig särskilt länge utan alla de arbetare, tjänstemän och akademiker som har rötter i andra länder. Så är det bara.”

Så är det bara! Det har Morgan sagt!

 • Tino Sanandaji Några standardfakta alla måste lära sig (och många fortfarande inte förstår):

  1. Statsskulden är inte den centrala måttet på ekonomin, som om landet vore ett företag och budgetöverskottet dess vinst som en del verka tro. Statsskuld och budgetöverskott är av sekundär betydelse jämfört med mer centrala mått som BNP, som mäter hela ekonomin.

  2. Sverige har låg statsskuld och starka statsfinanser, men stora skulder och sämre budgetläge bland kommunsektorn. Den privata sektorn är mest skuldsatt.

  3. BNP per invånare växer knappt 2% per år i mogna rika länder, på grund av teknologi. Allt under 1% per år i högkonjunktur är katastrof, det räcker inte att jubla att ekonomin växer.

  4. BNP är landets samlade produktion, låg tillväxt i BNP påverkar alla genom lägre lön, sämre pension och sämre välfärd.

  5. Sverige har på grund av hur ”sysselsättning” mäts haft högst sysselsättning i EU nästan alla år sedan decenier. Det säger väldigt lite. Relativ andra EU-länder har Sverige försämras arbetslöshet och sysselsättningsgrad.

  6. 2017 hade Sverige näst sämst tillväxt i BNP per capita i EU, 2018 sjätte sämst av 28 länder. Rika EU-länder och USA har just nu högre tillväxt än Sverige, och om man kollar de senaste 10-15 åren har Sverige haft lika dåligt tillväxt som dessa krisdrabbade regioner, trots att Sverige inte var direkt drabbad av krisen och haft ett narrativ om att det går bra här.

 • Tino Sanandaji De som vill lära sig mer om Sveriges ekonomi, hur man luras och hur man kan försöka skydda sig bör läsa min bok om ämnet som kom förra året. https://tino.us/product/tio-tusen-miljarder/

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

 


17 responses to “Så är det bara, det har Morgan sagt!

 • Ingmar Silfvast

  Minister Morgan Johansson förstår sej på ekonomi lika mycket som vår katt förstår sej på poker men att förvanska ljuga och förvränga så bluffar han sej fram och sossejänget klappar i sin ludna händer Vad duktig du är Morgan lilla

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Som alltid går det bra för världens absolut rikaste och största socialbyrå Sverige !

  Gilla

 • grunehetgrot

  Lögn och förbannad dikt.
  Sverige har aldrig varit så vanskött sedan det blev ett land, om det är idag.

  Gilla

 • per22

  Efter Morgan Johanssons uttalanden om ämnen han inte förstår (klimat och ekonomi), borde han istället tituleras ˚propagandaminister med rätt att ljuga”.

  Gilla

 • Anders Nilsson

  Det är väl enkelt att få bra finanser om man skickar över alla kostnader för invandringen på kommunerna (efter de varit här i två år). Jag skulle bli jätterik om jag fick min fru att betala alla kostnader.

  Gilla

 • Bernt Ekström

  Komplexkompensering i sin prydno!

  Gilla

 • Maya

  Morgan.Människans natur har alltid varit att ta till sig det som man vill tro på och överensstämmer med den världsbild som man vill att den ska vara.Allting utanför den bubblan förkastar man .Det är där du befinner dig tyvärr.Ta bort skygglapparna för dina ögon och öron.Se verkligheten för den har du varit med och skapat.Och den är värre än värst !!

  Gilla

  • grunehetgrot

   Ja det har aldrig varit såhär illa någonsin i Sverige, åtminstånde inte om man räknar från år 1000 ungefär.

   Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Kan aldrig sägas nog…
  Den enda klara lösningen är:
  SÄNK SKATTERNA !

  Det är först genom sänkt skatt Sverige kan få bättre:
  Sjukvård
  Pensioner
  Äldrevård
  Barnomsorg
  m.m
  Alltså det är först genom sänkta skatter vi kan få riktig bra välfärd.

  Lägre skatter tvingar fram ett agerande och ett ansvarsfullt ( och ej idiotiskt ) sätt med skattepengar.
  Genom lägre skatter, kommer pengarna fördelas med ansvar till det som behövs för ett fungerande samhälle och ett samhälle som bygger på ansvar, harmoni och trygghet.

  Att Socialdemokraterna och en del andra partier ( knähundar till Socialdemokraterna ) säger att skatterna måste höjas för bättre välfärd är ljug elller oförstånd ( idioti ) , eller en kombination.
  Finns många som går på detta !

  Idag finns det för mycket skattepengar, och det är därför pengar delas ut som en dåres envishet till ren idioti, utan nån eftertanke för nuvarande och framtida utmaningar.

  FÖR ANSVARSFULL OCH FUNGERANDE VÄLFÄRD MÅSTE SKATTERNA SÄNKAS !

  Gilla

 • ossie

  Han menade nog att hans egen ekonomi är starkare än någonsin.

  Gilla

 • Kungen

  Hur länge ska den lille skiten få stå och ljuga i tv för svenska folket ??

  Gilla

  • grunehetgrot

   Det är inte bara han som blåljuger, det gör hela den s.k. regeringen.
   Jag tror att det är så här att en sosse har inte rätt att tala sanning.

   Gilla

 • Lellegoo

  Har nog sällan sett något mer komplexfyllt än M J.

  Gilla

 • Tony

  Till den lille plutten Morgan kan jag säga att SD tänker på något som ni sossar skiter fullständigt i nämligen Fattigpensionärerna, dom lotsas ni inte om, och ditt verbala skryt om sysselsättningen så vet ju alla att den är konstruerad, det är inget jobb där man går någon timme och lotsas man lär sig språket och där staten står för alla kostnader, sådant brukar annars att benämnas sysselsättnings terapi. Ekonomin starkare än på länge?? Varför sjunker då kronan som en sten? Den kan idag räknas
  som skräpvaluta, och Akademikerna han babblar om , dom få som fått något jobb måste väl då ha mer kunskaper än Morgan Johansson som fått
  sitt jobb enbart för att han är Sossen med partibok, kunskaper är inte så noga i Sossarnas värld, och det märks på den regering han sitter i!

  Gilla

  • grunehetgrot

   Skulle det vara så att man måste vara utbildad politiker för att få bli det så skulle vi inte ha några politiker alls i Sverige, för ingen av de nu befintliga skulle klara den utbildningen.

   Gilla

 • Peter Skoglund

  Att lida av en hel del självinsikt över vad som sker och händer. Är ju inte så bra . Speciellt om man är politiker ,som sitter i en regering. Som då ska företräda det svenska folkets intressen.

  Då är nog verklighetsbilden oerhört viktig att förmedla, på ett mer opartiskt sätt, än den Morgan Johansson levererar.

  En fasadpolitiker har alltid problem med verklighetens fakta.

  Gilla

 • messkalle

  Hur många hjälper Morgan ekonomiskt efter skatt. Innan vi vet är Morgan omänsklig när han anklagar Paula Bieber. Han måste vara antisemit.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: