Fyra döda och flera skadade vid knivattack i Kalifornien


BROTTSLIGHET. En 33-årig man misstänks ha mördat fyra personer och skadat ytterligare två efter en serie knivhuggningar i Garden Grove och Santa Ana i Orange County, Kalifornien, rapporterar Los Angeles Times

Attackerna ägde rum på flera platser runtom i området under loppet av två timmar. Det hela inleddes strax efter klockan 16 lokal tid, då polisen larmades till ett inbrott i en lägenhet där två män hade knivhuggits. Båda männen dog av sina skador.

Vid 16.30 rånades ett bageri i närheten och bara en och en halv timme senare knivhöggs en kvinnlig anställd under ett rån mot ett försäkringsbolag.

Därefter ska 33-åringen ha fortsatt till en bensinstation där han högg ytterligare en person.

Vid 18.15 mördades en anställd vid en Subway-restaurang. Sedan ska den misstänkte ska ha fortsatt till ett närliggande 7-Eleven där en säkerhetsvakt höggs till döds.

Motivet bakom attackerna är oklart, mannen ska inte ha varit bekant med något av sina offer. Enligt polisen var han beväpnad med både knivar, machete och en pistol.

-Pettersson säger att om detta blir det inga stora rubriker i Sverige. Gärningsmannen och alla offren är nämligen Latino-amerikaner och det passar inte in i medias rasistbild, men jag är övertygad om att det går att skylla på Trump…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Fyra döda och flera skadade vid knivattack i Kalifornien

 • Maja

  Har Svensk media någon pakt med USA när de så flitigt skriver om vad som händer over there?
  Undrar hur många mördades i Menaländer på bara en vecka?

  Gilla

 • Kattsand

  Det känns som om det är förhållandevis få mord i USA jämfört med Sverige…
  (När man var yngre hörde man om att det i USA och många andra länder kunde vara farligt att gå ut hur som helst, man kunde blir rånad och mördad, och vi hade det så bra här tyckte man)

  Gilla

 • Tony

  Ganska så solbränd , men det är givetvis den vite mannens
  fel allt enligt Sveriges batikhäxor?

  Gilla

 • Stenbock

  Pettersson börja nu inte du också rapportera från fjärran länder.Finns ju mer än tillräckligt på närmre håll.
  Slask o. propagandablaskorna i Abzurdien är ju fyllda med ”nyheter”,kring allt annat än det kritiska tillståndet, i f.d. Sverige.
  Dagens toppnyhet i X-pressen är ett ungt par,som i samband med en kyss på en bro i S-Amerika,råkade falla i plurret och drunkna !!! ;(

  Gilla

 • SVENSK

  Medierna saknar fantasi ibland, det går ju att misstolka det som att flera arga VITA poliser attackerar en ensam stackars latino!? Som säger AJ!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: