Kastade kylskåp i ravin – döms till att släpa upp det

BROTTSLIGHET. En man som filmades av sin kompis när han välte ner ett kylskåp i en ravin i Spanien har tvingats släpa upp det igen efter en polisorder, rapporterar bland annat The Guardian. 

Mannen, som ville bli av med det gamla kylskåpet, skämtade om att återvinna det innan han hivade det utför stupet. Men efter att han identifierats i filmklippet tvingas mannen nu böta motsvarande nästan en halv miljon kronor – och har personligen fått kånka upp kylskåpet igen, vilket filmades av polisen. Han har också dömts till att på ett korrekt sätt göra sig av med kylskåpet och blivit avskedad från sitt jobb på ett återvinningsföretag.

Även avfallshanteringsföretaget utreds och hotas med böter på motsvarande över tre miljoner kronor för att de inte på ett tillfredsställande sätt kan visa vad de gjort av sitt avfall.

-Pettersson undrar om inte videon duger…

0,5 miljoner i böter plus hämta tillbaka stenarna som används vore ett lämpligt straff för vissa i Sverige.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Kastade kylskåp i ravin – döms till att släpa upp det

  1. Vad säger DO, JO, JK om detta ?????
    Är det inte kränkande och strider mot de mänskliga rättigheterna ?

  2. Det finns nog en del pengar att ta in till
    statskassan?

    Som en extra upplysning vill jag nämna att
    jag inte fått något svar från ”Samhällskydd
    och Beredskap” på min skriftliga fråga om
    hur de ser på LANDSFÖRRÄDERIET som
    socialdemokraterna skapade 1999 när de skrev kontrakt med muslimerna där S lovar att bidra
    till att göra Sverige till en islamisk stat.

  3. Det blev nog det dyraste kylskåpet.
    Man bör genast skicka ett sms till Greta .

    I Finland får man böter vid fortkörning efter inkomst, inte ovanligt med böter med 500 000 kronor. Italienarna som åkte till Finland och körde rally med Lamborghinis , en fick 1 miljon i böter.
    Bara så ni vet ….

  4. Spansk polis har inte varit i Sverige och tittat hur det går till kan man lugnt påstå….Förbannat bra gjort av Spanskt rättsväsende.

Kommentera