Det är svarta som ligger bakom de flesta masskjutningarna


MEDIA. Ungefär samma tid som media fokuserades på masskjutningarna i El Paso och Dayton, sköts 60 personer i Chicago under helgen. 24 av dessa personer sköts på fyra timmar.

 • Baltimore nådde årets 200:e mordoffer under sin ”Ceasefire Weekend”.
 • 4 personer dödades på fyra dagar i Kansas City.
 • 6 män sköts i Philly under inspelningen av en rapvideo.

Till och med i Toronto, Kanada sköts 15 personer under helgen. Över 350 personer har skjutits i år i den kanadensiska staden som har vapenkontroll, saknar vapenlobby och de vanliga ursäkterna.

Det här våldet får ingen eller liten täckning i media eftersom det utmanar det falska påståendet att, som CNN en gång uttryckte det, att det är ett ”vit mans problem.

”Jag skulle säga att vårt land borde vara mer rädd för vita män i hela vårt land eftersom de faktiskt orsakar de flesta dödsfall i detta land,” hävdade Ilhan Omar på Al Jazeera. Omar är den första kvinnan som bär hijab i kongressen och den första flyktingen som sitter i USA:s representanthus. Hon är ursprungligen från Somalia.

”Vi måste sluta demonisera människor och inse att det största terrorhotet i detta land är vita män,” hade Don Lemon tidigare hävdat på CNN.

”Vita män har begått mer masskjutningar än någon annan grupp,” har Newsweek. .

Uppfattningen att masskjutningarna är ett ”vit mans problem” kvarstår runt om i landet eftersom vita massmördare tenderar att få mer publicitet och det passar medias berättelse bättre.

När vi faktiskt studerar masskjutningarna som ägt rum under 2019 är det uppenbart att Patrick Crusius, skytten i El Paso och Connor Betts, skytten I Dayton inte är normen, utan avvikelser.

Masskyttar är inte ett vitt eller svart problem. Under den blodiga helgen ställdes William Patrick Williams, som är afroamerikansk, inför domstol efter att han greps av FBI för att ha planerat att skjuta och mörda i ett hotell i Texas med ett AK-47-gevär.

Titta på uppgifterna från Mass Shooting Tracker , som i stor utsträckning använts av medierna, av de 72 masskyttarna som dödat eller sårat fler är fyra människor och vars ras är känt, var 21 vita, 37 var svarta, 8 var latino och 6 var medlemmar i andra grupper.

51% av masskyttarna under 2019 var svarta, 29% var vita och 11% var Latino.

Tre masskyttar var asiatiska, två var indier och en var arabisk.

Dessa siffror är om något underskattade. Så många som hälften av masskjutandet som ägt rum 2019 hittills är olösta, men de har ofta ägt rum i svarta områden.

Vita människor utgör 61% av landets befolkning, följt av spansktalande på 17,8% och afroamerikaner med 12,7%. I det sammanhanget är vita människor faktiskt dramatiskt underrepresenterade bland masskyttarna, liksom latinos, medan afroamerikaner är kraftigt överrepresenterade.

Frontpage mag.

-Pettersson undrar om SVT kommer att rapportera att svarta är kraftigt överrepresenterade bland massmördarna…

”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden”. Tage Erlander 1965.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Det är svarta som ligger bakom de flesta masskjutningarna

 • ”Rasisten” Donald Trump levererar, rekordlåg arbetslöshet bland svarta i USA | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] När vi får nyheter från USA är det ofta när vita skjuter svarta, fast det oftast är svarta som skjuter och när USA:s president Donald Trump twittrat om sådant som vanligt folk säger vid […]

  Gilla

 • Jornalisten.

  SVT och TV4 intresserar sig mer om El Paso för han var vit.
  Svarta som skjuter är så vanligt, så det är ingen riktig nyhet.

  Gilla

 • Maja

  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mass_shootings_in_the_United_States_in_2019

  ”As of July 31, 2019, 248 mass shootings have occurred in 2019 that fit the inclusion criteria of this article. This averages out to 1.2 shootings per day. In these shootings, 979 people were shot; of those people, 246 have died.”

  Fler frågor på det här?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Bara att tända lampan så försvinner det hotfullt och otäckt svarta !
  Hua…..

  Gilla

 • ruben

  Jag undrar hur kommunistiskt inte USA är? Så 12,7 procent av befolkningen står för 51 procent av masskjutningarna men de 61 procent vita får skulden för det. De vita borde då stått för mer än 61 procent av masskjutningarna om det vore relevant med mer varningar för vita män.
  Som de mest uppseendeväckande kommentarerna om vita män.

  ”Vi måste sluta demonisera människor och inse att det största terrorhotet i detta land är vita män,” hade Don Lemon tidigare hävdat på CNN.”
  – För att inte demonisera vilka då?

  ”Jag skulle säga att vårt land borde vara mer rädd för vita män i hela vårt land eftersom de faktiskt orsakar de flesta dödsfall i detta land,” hävdade Ilhan Omar
  – Ja vita män borde då orsaka mer än 61 procent av alla dödsfall i landet och skall i så fall varnas extra för.

  Gilla

 • Tony

  Så mycket svart att man blir mörkrädd.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: