McDonalds papperssugrör kan inte återvinnas

MILJÖ. Snabbmatskedjan McDonalds har bytt ut sina plastsugrören mot sugrör av papper på restaurangerna. Från och med september 2018 fick Mcdonalds kunder i Storbritannien och på Irland papperssugrör istället för plastsugrör. Detta för att minska plastanvändandet och på så sätt bidra till en bättre miljö. 

Nu visar det sig att McDonalds nya papperssugrör, som beskrivs som ”miljövänliga” av den amerikanska snabbmatjätten, inte kan återvinnas, rapporterar BBC.

McDonald’s säger att materialet i sugröret är återvinningsbart, men deras tjocklek gör det svårt för dem att bearbetas.Företaget bytte från plast till papperssugrör i sina restauranger i Storbritannien och Irland förra hösten.

McDonalds använder 1,8 miljoner sugrör om dagen, enbart i Storbritannien.

-Pettersson undrar om sugrör är nödvändiga som standard? Homo Sapiens har druckit utan sugrör så länge hon funnits, det går nog idag också.

Fast jag ska inte säga för mycket, jag har inte varit på en McDonalds på många år och misstänker att det hänt en hel del där också.

En liten kul historia var jag med om för några år sedan på den danska västkusten, jag och den oäkta hustrun skulle äta lite skapligt på krogen. På menyn stod Detta är en restaurang, har ni bråttom rekommenderar vi McDonalds!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “McDonalds papperssugrör kan inte återvinnas

  1. MC startade sin första restaurant 1973 på Kungsgatan i Sthlm, BK ett par år senare, kanske 76? Sedan kom staten in i bilden, bildade CLOCK. Det fanns människor som ratade MC, av strikt politiska skäl, även på 90-talet, de kallade sig vänster, föredrog pizzerior, sade nej till EG och avskydde kärnvapen och överstatlighet. Det var då det, tiderna förändras.

  2. Stenbock har under sina år runt klotet sett dessa lokaler lite varstans,men a l d r i g satt min fot i någon av dem.
    Däremot besökte jag under en semesterresa till dåvarande Sverige,en som jag tror hette Burger King.Detta för att bjuda mina barnbarn på vad de ”helst önskade sig”,första gång de såg sin morfar.
    Men kära nån det var ju på medeltiden,jämfört med idag.
    Inga araber,zigenare och annat ovälkommet på ” våra gator” vid den tiden.Kanske fanns inte ens Mac Donald´s här då ?

  3. Helt fantastiskt: i de länder där man återvinner tvingar man igenom material som inte kan återvinnas medans de länder som inte återvinner fortsätter använda plast utan att återvinna….

    Det är som det brukar vara, det skall synas att myndigheterna gör något, men om det har någon effekt eller kanske till och med blir sämre verkar spela mindre roll.

  4. VARNING för MC Donalds!
    Dom säljer hala certifierat kött i alla sina kiosker!
    Och detta gör dom utan att varken varna eller informera sina gäster!
    -Vi tycker inte att det är nödvändigt, var deras nonchalanta svar!

    • Innan jag läste detta tänkte jag skriva att jag har aldrig fått sämre mat på MC som i går. Helt otroligt värdelöst.
      Aldrig mer sätter jag min fot där.
      Är det inte ett måste att ange om det är halalslaktat kött ?
      Aldrig mer….nu förstår jag varför.
      Men jag tänker basunera ut det till alla jag känner !

  5. Till och med en gammal miljöpartist inser det vansinniga.

    ”Vi har tusentals plastartiklar i vårt sortiment. Tyvärr väljer regeringen den plast som är absolut lättast att materialåtervinna, som inte innehåller skadliga kemikalier och som i otroligt liten grad bidrar till nedskräpning”, sa Axfoods hållbarhetschef Åsa Domeij under diskussionen.

    https://www.di.se/hallbart-naringsliv/skarp-kritik-mot-regeringens-forslag-att-beskatta-plastpasar/

  6. Jag har slutat att gå till McDonalds. I sommaren som var expedierades jag av ett svart lakan som inte kunde svenska. Jag bestämde mig för att inte gå dit igen. Och, jag uppmanade alla andra genuspedagoger att göra detsamma.

Kommentera