Eskil Erlandsson okynnesåtalas för tre fall av sexuella ofredanden


BROTTSLIGHET. Tidigare landsbygdsministern och C-toppen Eskil Erlandsson åtalas för tre fall av sexuella ofredanden. Det bekräftar Lena Kastlund, chefsåklagare vid Särskilda åklagarkammaren, för Expressen.

Ofredandena ska ha ägt rum 2016, 2017 och 2018. Det rör sig om tre olika kvinnor, vid tre olika tillfällen, enligt åklagaren. Två av tre utsatta är riksdagsledamöter. Ett fjärde fall lades ner eftersom målsägande inte kunde identifieras.

Förundersökningen inleddes sedan flera kvinnliga moderata riksdagsledamöter uppgett att de utsatts för oönskad beröring av Erlandsson.

Politikern lämnade riksdagen i våras efter anklagelser om ”olämpligt uppträdande”. Han har tidigare nekat till anklagelserna.

-Pettersson undrar om inte åklagarna har annat att göra än ”oönskad” beröring! – I samtliga fall har han tagit kvinnan på låret, lagt dit handen och smekt. Ett av fallen ska ha inträffat på Ingenjörsvetenskapsakademin i Stockholm 2016, det andra på en partistämma i Malmö 2017 och det tredje på riksdagens lunchrestaurang Strömmen 2018, skriver tidningen. Erlandsson nekar anklagelserna.

Samtidigt har polis och åklagare inte tid med grova våldtäkter! Erlandsson kanske har uppträtt olämpligt men blivit av med jobbet, det räcker.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


12 responses to “Eskil Erlandsson okynnesåtalas för tre fall av sexuella ofredanden

 • Hasse

  Förmodlingen får han ett bra jobb av stefan , kanske ambassadör någonstans.
  Han fatta inget om jordbruket ens .
  Konfiskera all hans egendom det är ett ra straff

  Gilla

 • Mr Jordan

  C är, som alla vet, inte vilket parti som helst, absolut inte ett parti för landsbygden. Att han skulle ryka var nog allmänt känt, inom partiet, de behövde bara en anledning. Vad C är för parti idag: titta på Annie Lööf och den tämligen oblyga kopian i CUF.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Klåfingrig f.d minister !

  Gilla

 • Brasklappen

  Detta på order av MSB och Socialdemokraterna, – man prioriterar STRUNT som när en oskyldig artist från USA försvarar sig motkriminella Afghaner och rent trams som detta med Eskil….
  Allt för att lägga ut dimridåer om vad som pågår – av den anledningen har MSB och Socialdemokraterna påverkat Google att stänga ner Swebbtv:s Youtubekanal…- Sveriges mest seriösa samhällskritiska kanal som avslöjar sossarna in på bara skinnet….

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Ej tidskrävande att utreda och lagföra.

  Gilla

 • ossie

  En sån gammal bock.

  Gilla

 • Stenbock

  Trevligt när PK-medierna fått något ”snuskigt”,att vältra sig i. Att det sedan finns otaliga idioter i Riksdagen,är ju inget nytt.Men nog måste han varit bra full,när han vidrör dessa levande haggor !

  Gilla

 • Bbeaver

  Enligt EE beror det på att han stödde Stefan L Han har visst pillat på kvinnliga M politiker, är det därför han nu blev anmäld? Annie L säger att hon visste om anklagelserna tidigt, men lik förbannat nominerade hon EE till en ny post. S o C är samma bedrövliga kvistar på ett ruttet träd

  Gilla

 • Mike E

  Det är viktigt att sätta dit svenska män som tar en kvinna på rumpan på en julfest, men helt oviktig att sätta dit de tusentals invandrarmän som begår grova våldtäkter på helt unga svenska flickor.
  Så sjuk är Sveriges vänster, vänsterliberaler, feminister och journalistkår.

  Gilla

  • ståfräs

   Exakt, själv har jag slutat hälsa, le ( det kan ju uppfattas som sextrakasserier), svara för fan inte heller på tilltal, hålla upp en dörr, etc, etc, allt för att inte hamna i samma sist som Timell, 2,0, låt kärringarna istället njuta av muslimernas kvinnosyn som tydligen infriar feministernas våta drömmar.
   Skulle aldrig ens drömma om att stanna bilen för en kvinna som står o viftar och behöver ”hjälp”, lägg ut direktnummer till alla moskeer, som kommer ju hjälpen direkt.

   Gilla

 • Bajen666

  Hehe jag är inte lika kritisk som Pettersson, alla PK-stollar som drabbas av feministerna vrede kan gott ha det.och förtjänar det.

  Även om det tar tid och pengar i anspråk så kanske fler och fler vaknar upp ifrån denna mardröm som vi andra lever i ……..

  Gilla

  • Thor

   Den som stödjer Löfven ska absolut åtalas, jag struntar i åtalsrubriceringen. Hoppas det blir ett hårt straff.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: