Kvinna på äldreboende låg i urin och avföring

ÅLDRINGSVÅRD. När en sjuksköterska besökte en äldre kvinna på ett äldreboende i kommunen under en förmiddag i juli för att ta bort stygn efter en operation så upptäckte hon att kvinnan låg kvar i sängen. Hon hade inte heller fått hjälp med morgonhygienen eller fått någon frukost. När sjuksköterskan påtalade detta så fick hon till svar att kvinnan sovit när man varit inne hos henne för frukost, rapporterar Lokaltidningen

När sjuksköterskan kom tillbaka tre och en halv timme senare för ett nytt besök så låg kvinnan kvar i sängen. Då i sin egen urin och avföring. Kvinnan själv påtalar då att hon kände sig genomvåt och luktade illa. Missförhållandena är nu rapporterade till enhetschef.

-Pettersson tycker sådana har missförhållanden börjar bli allt för vanliga. Vad är det för människor som inte sköter sitt arbete?

Nu var det ännu ett kommunalt äldreboende med extrema missförhållanden, tänk om det varit ett privat äldreboende. Då hade de vänsterblivna gått ut på gator och torg och krävt statlig styrning och lagändringar…

De ansvariga ministrarna är Lena Hallengren (S) och Annika Strandhäll (S) på Socialdepartementet

”Vården och omsorgen ska funka, oavsett vem du är eller var i landet du bor. Det ser jag som min viktigaste uppgift de kommande åren. Det är en fråga om trygghet, svenska folket förväntar sig vård och omsorg av den allra högsta kvaliteten. Och det ska vi leverera.” Lena Hallengren (S)

”Vår välfärd är ryggraden i den svenska modellen och spelar en avgörande roll för tryggheten genom hela livet. Med smarta och starka gemensamma system för välfärd, omfördelning och ekonomisk trygghet i livets olika skeden bygger vi inte bara ett samhälle som håller ihop – vi bygger ett samhälle som gör att människor kan växa och våga. Jag vill stärka den tryggheten och investera i välfärden och i människor.” Annika Strandhäll

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

34 thoughts on “Kvinna på äldreboende låg i urin och avföring

  1. Nu är det några år sedan Socialnazisterna avskaffade äldrevården.
    Nu är det upp till de äldres barn och barnbarn att ta hand om de äldre.
    Detta betyder att dessa människor måste sluta arbeta och vara hemma hos sina föräldrar för att ta hand om dom.

    • Ytterst vanligt att utlänningar långväga tvingas arbeta inom vården med lönebidrag i hemmen vilket skapar en svår situation för gamla . Att komma till ett privat hem med fina saker kan fresta har jag märkt. Allt flera gamla klagar över att deras porslin och smycken försvinner. Påståendet att den äldre har spolat ner den i ett tillstånd de inte var medvetna om vad de gjorde.
      Alla ursäkter köpes .
      Min granne blev bestulen på ett smycke värt över 500 tusen.Hon var inte senil.
      Polisen sade att hon nog hade spolat ner den.
      Sanningen är att en kvinna med falska ID hade fått anställning och stulit för mångmiljonbelopp i olika hem och stuckit från landet.
      Den gamla damen tog sitt liv , då hon ansåg att hon blev omyndigförklarad.
      Undrar om Expressen skulle skriva om detta ?

      • De här muslimerna kan inte och vill inte lära sig SVENSKA.
        Det betyder att de äldre inte begriper ett ord av deras gallimatias.
        De enda Svenska ord dom begriper ( ursäkta mig) är Åk hem din djävla svartskalle..

  2. ”Maja

    04 08 2019 at 11:12
    ”Turkiet inviger tunnel under Bosporen
    Förbinder Europa med Asien”

    Du som tummade ner kan själv läsa om tunneln, men du kanske inte är läskunnig. Kanske sitter du på bidragsjobb hos vänstern för att tumma ner åsikter. Undrar hur mycket du har i lön.
    Man kan inte tumma ner det som är bevisat rätt. Förstår du det?

  3. Här följer en långa berättelse om hur Socialdemokraterna historiskt grovt misskött äldreomsorgsfrågorna.

    Nedan ger jag en del information om vad som hänt, eller snarare vad som INTE hänt historiskt angående arbetsinnehåll, resurser, utbildning och ffa högre status genom högre löner mm till de anställda inom äldreomsorgen.

    Läs nedan om hur Kommunal-fackets dåvarande ordförande Ylva Thörn (S) och den tidigare statsministern Göran Perssons (S) samt den dåvarande socialministern Lars Engqvist (S) totalt misslyckades med att förbättra villkoren för både Kommunals medlemmar (vårdgivarna) och för de vårdtagande ålderspensionärerna.

    Fackförbundet Kommunal och dess tidigare ordförande Ylva Thörns (S) verksamhet har kantats av ett oändligt antal skandaler, misslyckanden och lögner. Fackförbundet Kommunal ingår i Landsorganisationen (LO).

    Här nedan återges bara ett fåtal i högen av misslyckanden och försummelser: Ordagrant citerat nedan (hämtat av mig tidigare från fackförbundet Kommunals hemsida -http://www.kommunal.se – men numera borttaget därifrån)

    Citat

    Ylva Thörn hos socialministern (Lars Engqvist /S/ på den tiden 2002-02-06):

    ”Förverkliga de äldres rättigheter! Vi vill vara med och höja standarden inom äldreomsorgen. Det finns dock gränser för vad vi klarar. Glappet mellan resurserna och behoven går inte att överbrygga med entusiasm och engagemang hur stort det än är. Det framhöll Kommunals ordförande Ylva Thörn när hon och fyra undersköterskor inom äldreomsorgen uppvaktade socialminister Lars Engqvist.

    Undersköterskorna Anna-Lena Källgren från Dalarna, Mona Hansson från Skåne, Mikael Markgren från Västerbotten och Helena Strandberg från Jämtland är ombud i Kommunals branschråd för äldreomsorg. Vid uppvaktningen överlämnades de drygt 150 000 namnunderskrifterna till stöd för Kommunals tio rättigheter för äldre människor. Uppropets lydelse:

    Svenska folket vill ha en bra äldreomsorg och är beredda att betala för den. Men från arbetsgivare och beslutsfattare saknar vi tydliga mål som vi anställda kan förverkliga. Så kan det inte fortsätta med tanke på larmrapporter om brister, om hur dåligt många anställda mår och äldreomsorgens stora behov att nyanställa. Det rör sig om ca 150 000 personer inom 10 år, framhöll de i en skrivelse till socialministern. Äldreomsorgen måste utgå från det unika hos varje individ. Det är utgångspunkten för Kommunals tio rättigheter som lyder:

    Äldre människor ska ha rätt att:

    1. äta mat de tycker om
    2. känna sig fräscha och snygga
    3. själva bestämma sina tider och rutiner
    4. komma ut när de har lust
    5. träffa andra människor
    6. köpa kläder efter egen smak
    7. gå till sin egen mataffär
    8. utvecklas
    9. hålla sina minnen levande
    10.bo hemma så länge som möjligt

    För att förverkliga de tio rättigheterna behöver vi bli fler och få bättre arbetsvillkor. Det är nödvändigt för att kunna rekrytera och få behålla de undersköterskor och vårdbiträden som är en förutsättning för ett värdigt liv på ålderns höst, skriver Ylva Thörn och undersköterskorna i sin skrivelse. De hemställde att regeringen beaktar namninsamlingen och strävar mot att de tio rättigheterna förverkligas.

    Slut citat

    Källa: Länk

    http://news.cision.com/se/kommunal/r/lo-kongressen-bakom-rattigheter-for-aldre,c28380

    I dokumenten på länken ovan finns det sista kvarvarande spåret till denna historia som ännu inte har raderats på webben av de inblandade parterna.

    Vad har hänt ute i verkligheten sedan dess? Svar: Bara försämringar för kommunals medlemmar och besparingar på de gamla i äldreomsorgen. Dåvarande socialminister Lars Engqvist (S) hade också förmågan att grundlura alla dessa: Ordf. Ylva Thörn + Kommunals övriga hårt arbetande vårdgivare / medlemmar ute i äldreomsorgen samt de sköra vårdtagarna och deras anhöriga + övriga medborgare & väljare.

    (S)-adeln har hittills producerat mest en massa tomt pladder (tomma politiska floskler) men det har knappast blivit något konkret verkningsfullt uträttat. D v s mycket prat men ingen verkstad brukar man säga.

    Under perioden 3 juni – 1 oktober 2004 var Lars Engqvist (S) även vice statsminister. Han utnämndes 2004 till landshövding med skyhög lön och flott landshövdinge-residens att bo i. Kommunals upprop kastade han sannolikt i papperskorgen när han avgick som socialminister. Senare har han också arbetat som ordförande för Sveriges Radio/SVT-koncernen.

    Efter Lars Engqvists avgång 2004 utnämndes Ylva Johansson till sjukvårds- och äldreomsorgsminister.

    Vad hände med de föreslagna förbättringarna i äldreomsorgen enligt 10-punktslistan ovan? ABSOLUT INGENTING. År 2003 kom Kommunals ”Vi tar fajten”-strejken som också blev ett totalt fiasko där Ylva Thörn fick vika sig för Wanja Lundby-Wedin (LO & SAP). Det antyddes också att dåvarande statsministern Göran Persson (S) agerade i bakgrunden för att stoppa strejken.

    Nu 2019 är vård- & omsorgs-läget värre än någonsin förut i de flesta kommuner och landsting / regioner inte minst i dem med (S)-styre. Förhoppningar om förbättringar har grusats hela tiden.

    Under statsminister Stefan Löfvens ledning har försämringarna fortsatt i accelererande fart. Fd fackpampen Ylva Thörn (S) är sedan 1 september 2015 landshövding i Dalarnas län / region.

    Statsminister Stefan Löfven (S) och alla hans ansvariga ministrar borde ställas till svars.

    Varför har det Socialdemokratiska partiet och fackförbundet Kommunal fortfarande denna dag INTE förmått infria och genomföra 10-punktsprogrammet som ursprungligen överlämnades av Kommunals dåvarande ordförande Ylva Thörn till dåvarande socialministern Lars Engqvist (S) redan år 2002.

    Införandet av de 10 punkterna har nu försenats med mer än 17 år!!!

    • Maud Olofsson påverkade mycket för privatiseringen av äldreomsorgen.Där började rallyt om vinster inom vården.Många har blivit rika ,våra gamla har lidit under tiden och agerat sparbössa.
      Minns när Olofsson med flera anordnade en fest för ”Årets företagare”, en somalisk kvinna , som inte ens behärskade svenska. Hon arbetade som vårdbiträde och blev en ledande stjärna inom Attendo Care ,släktingar som hade begått en förskingring på 2 miljoner sattes i styrelsen. Ingen ragerade?!
      Flotta bilder om festen valsade på nätet.Nu kan man inte hitta de när Olofsson ler så munnen räcker inte till..
      En Lamporgini prydde första sidan för Attendo och några svenska gamlingar stöttades av andra svenskar. Men det var inte sanningen. Svenskar fick knappast några tjänster i Attendo. De anställde bidragstagare , dit inte svensken hör.
      Skrämmande hur illa det har blivit och det här är bara början.

  4. Helt rätt av Socialdemokraterna!

    Bättre att satsa allt på ockupanterna!

    Dom gamla kommer att ge dom sina röster av gammal vana enda in i döden, hur dom än blir behandlade!

    Sen finns det som sagt nya väljargrupper som tar över!

    • De gamla tvingas att rösta på sossar.
      De är ofta omedvetna om vem de hjälpande grupper som besöker / dammsuger äldreboenden kryssar för Elsa och Evert.bara de får röster, resten struntar de i.

  5. Om det inte finns anhöriga som bryr sig struntar dessa ”vårdgivare” i att ta hand om de äldre, det ska anmälas till IVO, om det inte görs så bryr sig dessa inte.

  6. Nu hotar Turkiet att öppna gränserna för alla som vill hit, om inte turkar får en fri passage till Eu länder utan visum (och pass?))
    Vi lever i en mycket farlig tid .
    Glöm inte bort att Turkiet har byggt en 80 km lång tunnel, som förbinder Asien med Europa.
    det kommer att bli en ny väg hit.
    HJÄLP!

  7. Min väninna har legat i sitt hem ,svårt sjuk med diabetes och stroke.Ingen mat om inte jag levererar, inga pengar på konto.Hon sade i går att hon har inte fått sjukpenning sedan januari.
    Sängliggande, svårt att tala, svårt att gå.
    Jag tänker skriva till dessa ansvariga damer och fråga hur hon kan sköta sina ärenden, då hon inte kan använda datorn och är orörlig.
    Hon har inga släktingar och jag har tagit på mig ansvaret.Såg till min förskräckelse att hyran är obetald sedan 4 månader tillbaka och de har sålt på henne från Viasat ett tv paket large för 7000, hon har ingen tv.Hon hade även tecknat en abonnemang för ID skydd.Hon orkar inte tala i telefon, förstår inte alltid vad som säges.Alla dessa fakturor har nu gått till Kronofogdemyndigheten.
    Det blir ett stort arbete att reda ut allting.Finns det ingen som bryr sig om att ordna för en så svårt sjuk person en god man från sjukhusets sida eller biståndshandläggare.
    Hon fick nej till en rollator….Finns inga pengar.
    Hon är 61 år .
    Jag är förtvivlad.

    • Skäms ingenting.har kontaktat både läkaren, biståndshandläggaren med flera. Ringde vårdguiden får att få råd precis. Åker i morgon bitti för hennes ärenden..

      SKÄMS PÅ DIG!

    • Finns alltid såna som gnäller, men jag agerar! Har kört mat och förnödenheter åt henne en längre tid.
      Att du inte tänker dig för.
      Jag är inte en lat svenska .Jag bryr mig..Jag har besökt hennes läkare och fick henne sjukskriven. Vem annars?

    • Jag har tagit hand om henne under en lång tid. Kontaktat alla instanser, men det går ej att få ordning i brist på pengar. Så jag matar henne, och köper saker hon behöver typ sladdar till mobil, gett henne en mobil mm.Du skulle nog inte offra din tid och pengar för att hjälpa någon.
      I morgon vårdcentralen igen. Samt biståndshandläggaren.

    • Hej Maja !

      Jag berömmer dig för att du hjälper tanten. Kanske ger min uppmuntran dig mer energi.

      Bli byråkratisk.

      Gör alla klagomål skriftligt med e-brev.

      Sedan uppmanar jag dig att inte glömma det jag tror att du glömt.

      Du skall anmäla brotten som begåtts till tillsynsmyndigheter.

      (För att du inte skall bli besviken så tror jag att tillsynsmyndigheter endast skyddar systemet. Gör ändå anmälan utan förväntningar. MEN, GÖR formella anmälningar.)

      Utan att ha satt mig mer in i ärendet än att ha läst din kommentar här så uppmanar jag dig att göra polisanmälan mot de berörda misstänkta brottslingarna, anmäla till IVO, Inspektionen för vård och omsorg, http://www.ivo.se
      Polisanmäl Viasat för bedrägeri.
      Polisanmäl inblandad personal för Tjänstefel som är att anse som GROVT. Brottsbalken Kap 20.
      Bestrid krav från Kronofogden.

      Om tanten är mycket sju så finns begreppet ”Hand på penna”. Jag är inte kunnig men om tantens hand håller på pennan så när du skriver under åt henne så anses det vara tantens underskrift. Sådant sägs vara giltigt till exempel i samband med arv och överlåtelser före döden.

      Det du beskriver kallar jag för MORD med administrativa metoder. En ungdomsvän, min Mamma och min Pappa har mördats av myndigheter. Polisanmälan är gjord. Inga utredningar har gjorts.

      Med trötta hälsningar.
      Tomas.

      • Tack så mycket, Tomas. Skall göra precis som du skrev.
        Polisanmälan om försvunna saker, som vid flytten försvann som har bytts ut mot tio kartonger böcker!
        Hennes mor gick bort för litet sedan och alla saker i stort från hemmet har försvunnit.
        Frågade hemtjänsten i går som satt trött i 20 minuter och berättade , att hon kände modern och att hon hade lovat testamentera henne saker för hon hade tagit så väl hand om , Vart är alla guldsmycken tog vägen?
        Inget svar. Frågade även vart alla fina glas och porslinsföremål tog vägen ?

        Det här är inga viktiga saker men pengarna på kontot ,
        20 000, var allt efter hennes förmögna föräldrar. Samt ett sommarhus som första mäklaren hon hade kontaktat skulle ”köpa”.
        Mamman arbetade inom UD och pappan hade en fin tjänst. Inte ens en klocka av någon av föräldrar finns med .vet att båda ägde guldklockor mm.
        Detta är en bagatell på sätt och vis och man kan inget göra nu så här efteråt.
        Skall arbeta nästa vecka med alla anmälningar och kontakter. Så sorgligt att ingen bryr sig om en sjuk människa.
        Tack än en gång.

      • Jag håller med dig. Polisanmäl händelsen så får vi se om 10 år om någon bryr sig.
        Jag tror nämligen att ingen gör det, utan ärendet läggs ner precis som alla andra ärenden so berör Svenskar.

    • Alla dessa A-sociala medier såsom t.ex TWITTER och FACEBOOK är bara till för dom som hatar mänskligheten.

  8. Ta in fler invandrare af rättan kvalisort.

    Vi har 11 år på oss enl. fröken Greta. GÖR NÅGOT PETTSON.

  9. De som har skapat detta kaos, inkl Reinfelt och Löven, vet att de kommer att kunna köpa sig ur detta själva när de åldras efter årtionden av överbetalning med hjälp av skattebetalarnas pengar.

    • De kanske får stå till svars för sitt svek förr än de anar.
      Och då går det inte att köpa sig fri.

      • Ironi i skriven form är inte lätt. Tänk också på alla vänsterblivna, man har inte en aning om det är ironi eller åsikt!

Kommentera