Sjusovare

Ni kanske märker att många medier skriver om migrationen på ett sätt vi inte sett tidigare?

Widar Andersson på Folkbladet tog vi upp tidigare på morgonen.

Jesper Sandström på SvD ifrågasätter det faktum att människor med asylskäl kan resa på semester till hemlandet och varför nyanlända som begår brott får stanna i Sverige.

Adam Cwejman på GP vill se en verklighetsförankrad debatt om sambandet mellan demografi och möjligheten att integrera människor.

Agnes Karnatz på Västervikstidningen ser dystert på Migrationsverkets nya prognos och kommunernas kris.

Caroline Dahlman på Kristianstadsbladet är kritisk till alla som gapade om “islamofobi” när varningar som muslimsk radikalisering dök upp.

Patrik Kronqvist på Expressen är kritisk mot att Sverige som ända land i västvärlden öppnar portarna på vid gavel för lågkvalificerad arbetskraft.

Ivar Arpi på SvD menar att den stora invandringen förändrar Sverige och att det inte är rasism att ifrågasätta detta.

Frida Jansson på Motala-Vadstena Tidning pekar på att många ut etablissemanget som förr var positiva till en stor invandring nu ser och erkänner konsekvenserna.

Sedan finns givetvis de ledarskribenter, inte minst på Aftonbladet, som överhuvudtaget inte ser några problem…trots att vi varje dag matas med konsekvenser av olika slag. Fast nog märker vi en viss omsvängning bland Sveriges ledarskribenter när det gäller migration. Frågan är varför de börjar vakna just nu och varför de inte gnuggade sömnen ur ögonen när både SD och alternativa medier tog upp detta för flera år sedan? Fast kanske det var just därför?

37 thoughts on “Sjusovare

 1. Dessa medier är djävulens avkomma och jag tror inte för ett ögonblick att de ändrat ståndpunkt. Den dagen de står framför kameran i direktsändning och gråter och ber om förlåtelse på samma sätt som japaner gör när de avslöjas och ångrar sig i TV skall jag fundera på saken. Tills dess kan de dra åt helvete tillsammans med övriga PK-sekten.

 2. Widar är väl något så när sansad person för att vara Sosse, men
  han borde väl kanske ta och lyssna till sin egen husgud när
  det handlar om vad andra använder för ordval?

 3. Det går med en rasande fart mot inbördeskrig i Sverige. När man tillåter skitungar från främmande länder robba en 90 åring som sitter på sin rollator och vilar sig. Muddra en försvarslös åldring på 40kr. Att inte politiker, de medkännande poliser som kanske finns kvar reagerar, att folk fortfarande röstar på politiker som tillåter detta. Detta är botten i ett demokratiskt och humanistiskt samhälle. Utöver detta åldringar på sjukhem som blir bortglömda, våldtagna då har samhället kastat in handsken. Skam över de som styr och ställer.

 4. De finns de som säger att våra dyra politiker är vasaller åt globalisterna och att de kommer att belönas av dem.

  Själv säger jag att de är utomjordingar och får ofta skratt som svar. Då brukar jag säga åt skrattarna att visst är teorin udda men kom fram med en själv som är bättre. Då brukar de sluta skratta och se väldigt fundersamma ut.

 5. Anledningen till att dom är här som ekonomiska flyktingar är att dom ska rädda våra pensioner. Även om dom är en liten kostnad nu, kommer dom att vara en vinst för samhället(och våra pensioner) lite längre fram, säger statsminister Löfven.
  Så jag sitter och väntar på att det ska bli lite längre fram.
  Eller kan en statsminister ljuga?

  • De finns de som säger att våra dyra politiker är vasaller åt globalisterna och att de kommer att belönas av dem.

   Själv säger jag att de är utomjordingar och får ofta skratt som svar. Då brukar jag säga åt skrattarna att visst är teorin udda men kom fram med en själv som är bättre. Då brukar de sluta skratta och se väldigt fundersamma ut.

 6. I Dn skriver Lisa Magnusson: Det är inte rasisterna som är offren här
  När man läser denna absurda ledare förstår man bättre varför det gått så illa som det gjort för Sverige. Och visst Pettersson, många röster om besinning börjar höras, men slutet på resan neråt är inte slut på långa vägar, tror jag.

  • Ja, det är ju densamme Magnusson som upp a ade att inte anmäla våldtäkter begångna av invandrare.. Så vad än hon säger så har det noll relevans och trovärdighet.

 7. Det här var en bra sammanfattning. Dock, det har varit mycket enkelt att förutspå vad som kommer att hända om man gör som Sverige. Jag, som Genuspedagog, blir lite äcklad av den här typen av ”uppvaknanden”, det var självklart redan från början.

  Det är fördjävligt att alla i Sverige måste vara Genuspedagoger, särskilt de som arbetar på svenska skitmyndigheter.

 8. Några få börjar vakna men de har redan grävt sin egen grav. Det finns bara en handfull RIKTIGA journalister här i landet och de blir mordhotade hela tiden. Detta enbart för att de vågar skriva sanningen som ju alltid är jobbig att höra

 9. Hur många har inte trott, haft förvissningen osv. osv.
  att
  – det berör inte mig eller mina nära
  – det påverkar inte min inkomst efter skatt
  – det är någon annan som får “ta konsekvenserna av förd politik

  Sedan visar det sig att vi alla sitter i samma gryta och etablissemanget, globalisterna, de rikaste osv, SAMT de som ideologiskt inte kan fatta att det inte fungerar… vi tyckte ju alla att det skulle bli så bra osv….

  Nu har de s.k. “alternativa” medierna skapat, om inte ett rikligt, så iaf ett bröd för dagen som gör att många överlever…. medan MSM blöder osv….

 10. Jag undrar vem det egentligen är som bestämmer över Sveriges invandringspolitik och dess nivåer.
  Är det migrationsverkets ledning eller är det Sveriges regering?
  För mig verkar det som att det är migrationsverkets ledning som har hela makten över detta.
  Det verkar ju som om regeringen inte har satt några gränser för hur många invällare Sverige kan ta emot och inte heller tycks ha förstått vart vi är på väg, utan helt överlåtit detta åt mig.verkets tjänstemän.

  • Det har ju blivit så både här i Sverige och i resten av världen att det är pengarna som styr.
   Eftersom Migrationsverket har tagit över makten över Sveriges finanspolitik så är det dom som bestämmer.
   Den nya statskassan heter alltså Migrationsverket.

  • En röd tråd löper genom allt handlande det är miljöpartiet den största enskilda katastrofen i Sveriges moderna historia.
   I dag ett parti som knappt platsar i riksdagen styr med hjälp av den “listiga” Rävhonan från Maramö huvudsakligen svensk politik i synnerhet invandringspolitiken. Socialdemokraterna har varken civilkurage eller moral har de någon moral så är den dubbel utan det är makten och åter makten som gäller. Bästa platsen vid köttgrytan gäller.
   Var skulle denna skräckministär få något arbete med de lönerna och förmånerna? Ingenstans tror jag.!

 11. Sjusovare?

  Snarare Törnrosa.
  Reinfeldt höll i den förgiftade sländan…
  DN-SVT planterade törnehäckan som växt runt slottet och gjorde det ointagligt.
  Pettersson är prinsen på skimmeln vid namn Alternativmedia.

  • Du fråga kanske men tillhör inte Skåne Danmark? Det borde tillhöra Danmark så de får sin del av invandrarkakan (Malmö).

   • Berra, du har rätt. 95% av alla skåningar drömmer om och VILL att Danmark ska överta Skåne.

    Hade Malmö varit danskt hade staden sett annorlunda ut eftersom bidragsmagneten då hade haft dansk attraktionskraft.

  • ps
   Ni vet väl att vänster-feminister vill förbjuda sagan om Törnrosa och den är säkert bortplockad på många barnbibliotek. “Prinsen är en våldtäktsman som sexuellt antastar den medvetslösa kvinnan.”

   Men de kan ju faktiskt inte veta om prinsen är en person med “icke-binär och volatil könsindentitet” och vars släktsköld innehåller regnbågen…

   Så om de skriver om sagan lite med en blond törnros-hen och en ensamkommande prins-hen, båda bärandes visuella hbtq-(r) attribut, om de elaka feerna är äldre vita korpulenta skalliga män med SD-tshirts och att sagan tillförs några djurrättsaktivistiska detaljer som att hästen vägrar låta sig beridas så borde sagan väl ändå platsa i Bollibompas sagosoffa. Och naturligtvis är törnroshäcken är ekologisk.

 12. Lite som när jag första gången hörde nyhetsuppläsaren i SVT på 90-talet säga “kommunistdiktatur”, jag trodde inte det var möjligt.
  Svensk migrationspolitik har åtminstone hittils varit som en sekt.

 13. Sjuka skribenter som vänder kappan efter vinden .
  Dessa personar kan man inte lite på.
  Jag har bara ett ställe för dem och det är soptippen.

 14. Är debatten på väg att vända?? Eller skojar de bara med mig, inte en dag för sent. Frågan är bara om inte skadan är för stor för att reparera?

Kommentera