Dåraktig politik

Widar Andersson är socialdemokrat och ledarskribent på socialdemokratiska Folkbladet. Han är också en av få journalister på vänsterkanten som vågar erkänna att något gått fel i landet Sverige.

I dagens ledartext angriper han Richard Jomshof och det språkval han använde i ett twitter när Migrationsverket presenterade sin nya prognos, men indirekt ger han också Jomshof rätt.

Det Jomshof skriver är faktiskt närmare sanningen än den statsmedia publicerade i veckan och som sa att 21 000 kommer att söka asyl varje år fram till 2022. Det handlar om fler än 300 000, anhöriginvandrare medräknade. Över 300 000 människor från Afrika och Asien som ska ha bostäder, arbete, skola, vård och del av hela vår skattefinansierade välfärd. Detta i en tid när vi är på väg in i en lågkonjunktur med allt vad det brukar innebära.

Widar Andersson ogillar Jomshofs val av ord som han tror kommer att skrämma iväg väljare och inte dra till sig. Då tror jag inte att han har förstått det som sägs i byggbaracker, på långtradarfiken, i verkstädernas fika rum, bland kompisgängen och vid frukostborden. Ordet ”dårar” kan te sig ganska milt i sammanhanget. Om en politiker på riksdagsnivå har rätt att uttrycka sig så eller inte, får väl var och en ha en åsikt om.

Fast Widar Andersson vågar i alla fall ge Richard Jomshof rätt i sak.

”Utan att ha lusläst all statistik så har jag svårt att tänka mig att det finns särskilt många fyraårsperioder bakåt i tiden som bjuder på fler ansökningar än denna period…//…så har det offentliga Sverige ett växande trovärdighetsproblem”

Vi ser redan idag hur problemen växer. Arbetslösheten har under pågående högkonjunktur legat på cirka 6,6 procent och ser nu ut att växa. Sysselsättningen, som regeringen slagit sig på bröstet med, går nu sakta ned. Bostadsbristen är fortfarande ett gigantiskt problem, trots att det byggs som aldrig förr. Klyftorna börjar öka igen. Utanförskapet växer. Skolan har fortfarande gigantiska problem med resultaten, skolket och lärarbristen. Sjukhusen saknar personal och vårdköerna växer. Utanpå detta skjutningar, exploderande bomber, anlagda bränder våldtäkter, rån, stölder och andra våldshandlingar som ansvariga skyller på de socioekonomiska effekter ni kan läsa ovan.

Den som tror att det blir bättre framöver är tyvärr ganska långt från den verklighetsbild som bygger på sanningar. Det lär bli än värre de kommande åren, vilket Widar Andersson sammanfattar bra med orden…

”Dåraktig politik bör alltid undvikas”

Folkbladet

16 thoughts on “Dåraktig politik

 1. Lågkonjunkturen som kommer nu lär inte bli lätt och inte blir den lättare av att ”vi” självmant översvämmat landet med otacksamma krävande analfabeter. Vi kan säga tack och hej till välfärden.

 2. Man kan se facit när dårskapen gått för långt. Malmö går 5,5 miljarder back per år med just den dåraktiga politiken. Hur blir det när alla kommuner i Sverige går back? När det inte finns några kommuner kvar med plus-budget att utjämna från? Vi går ju den vägen. Därför tycker jag orden dårar är milt uttryckt. Dårskapen leder i sig till allvarligare skador och lidanden än vad uttalandet av ordet kan åstadkomma. Jag tycker redigt illa om den rådande anhöriginvandringen och den hycklande plakatpolitiken. Det är i många fall omänskligt och orättvist hårt för alla skattebetalande knegare.

 3. Widar Andersson skulle jag inte vilja kalla socialdemokrat eftersom sossar numera uteslutande är ideologiskt hjärntvättade a la Anders Lindberg.
  Likadant är det med Johan Westerholm på Ledarsidorna. Jag har heller aldrig förstått varför han kallar sig ”sosse”.

 4. Att det är en skräckens ministär som leds av en svamlande och sluddrande taltratt är helt uppenbart.
  Att kalla hela ministären för ett gäng dårar är snarare ett understatement.

 5. Dagens media är nästan lika skyldiga som politikerna för denna katastrof som pågår och bara skall accelerera. Att vända kappan efter vinden passar ju bra här.

 6. Sossarna är desperata man gör varsom helst för att behålla makten med andra ord mera invandring dvs Valboskap!!!!!!!!!!!!!

 7. Jomshof liksom de flesta SD-are är ju inte dum, därför har han med sitt uttryck ”Dårar” förstått och räknat med att han genom att använda detta epitet (vilket ju f.ö. är en i sammanhanget helt riktig beskrivning av den regering vi har) utgått ifrån att det skulle ge mer uppmärksamhet åt hans inlägg.
  SD är duktiga på denna form av PR.

 8. Widar Andersson är närmare besläktade med sossarna på 1960-talet som höll igen dörren än sossarna på 2010-talet som inte bara tog bort dörren med dörrkarm utan även rev väggen.

  Det har kommit fler kloka ord över hans läppar än över regeringens tillsammans.

 9. I dagen Sverige gör ord ondare än t ex en våldtäkt eller t om skjutningar.

  Jag fortsätter att köpa trisslotter och spelar Harry-boy i förhoppningen att vinna en slant så jag kan dra ifrån detta sjuka land.

  • Om jag vinner på en trisslott så flyr jag inte…. jag startar en arme som försvarar detta land mot folkförrädare!

 10. Asylsökande…. varför söka asyl vilket är omständigare än att söka då man är anhörig/anknuten….??

  Beats me!

  Dock ser det bra ut om det är färre som beviljas UT…

  Varför inte presentera endast det fåtal kvotflyktingar som kommer till Sverige via UNHCR et. al.?

  Trenden är sradigt, oaktat vilken typ av spade man talar om….
  för ärligt vad skiljer mellan någon som sökt och beviljats asyl i landet och dennes nära anhöriga/anknutna….

  Beats me!

  Trenden, volymen har sedan dryga decenniet överstigit 100k årligen och balanserar på 130k-140k … en kvadratisk ökning av utrikes påbrå förmodligen….. statistiken gäller ju bara bakåt till de med utrikes födda föräldrar inte längre bakåt….
  Barn med två utrikes födda föräldrar är i statistiken utrikes bakgrund/påbrå
  Barn med två inrikes födda föräldrar med två utrikes födda föräldrar anses i stastiken vara inrikes födda med inrikes födda föräldrar….

  https://bjornwiklund.wordpress.com/2019/01/20/trendsii-ackumul-since-1980-real-and-fitting-trend

 11. Om politker svenskar röstat på är dårar, vad skall man då tänka om väljarna?

 12. Dårar är ett mycket milt uttryck. Skulle man använda riktiga benämningar skulle man väl få besök av polisen.

Kommentera