Stäng

Försäkringskassans utgifter ökar

Försäkringskassan presenterade idag en färsk prognos om sina utgifter.

Från 2018 års nivå på 219 miljarder väntas utgifterna stiga med 2,28 procent till 224 miljarder år 2022. Framför allt är det föräldraförsäkringen som driver upp kostnaderna.

Föräldraförsäkringen skapades 1974 i syfte att ge par möjligheten att både kunna arbeta och skaffa barn. 2017 uppgraderade den socialistiska regeringen föräldraförsäkringen på en rad punkter. Bl.a. ska fem föräldramånader vikas till fadern, fem till modern och fem ska kunna fördelas fritt, samt att lägstanivån på 180 kronor per dag tas bort.

Nu stiger kostnaderna för denna försäkring. Redan nu utgör föräldraförsäkringen den enskilt största utgiftsposten och fram till 2022 kommer den att stiga till 97 miljarder och gapet till den näst största utgiftsposten, sjukförsäkringen, har då ökat till 12 miljarder.

Försäkringskassan beskriver de ökade utgifterna för föräldraförsäkringen så här:

”Utgifterna inom föräldraförsäkringen förväntas öka under hela prognosperioden, vilket främst beror på att antalet barn i olika åldrar ökar”

Kan låta lite märkligt i mångas öron, för i oktober 2018 kom SCB med en rapport om att barnafödandet bland svenska kvinnor minskar. I rapporten får vi dock en förklaring. Utrikes födda kvinnor har högre fruktsamhetstal än inrikes födda, vilket förklaras av att…

”…utrikes födda ofta har ett uppskjutet barnafödande eller kommer till Sverige för att bilda familj”

Se där. Ytterligare en effekt av denna ohämmade asyl- och anhöriginvandring som ansvariga politiker dragit på oss. Nu är ju Försäkringskassan måna om att informera alla dessa nyanlända vilka försäkringar du har rätt att nyttja och det får vi väl misstänka att man lär sig ganska snart. Som den somaliska tolken och författaren Amal Aden sade till norska NRK när polisen avslöjade ett omfattande bidragsfusk bland somalier i Norge 2011:

”Somalierna har redan goda kunskaper om det norska trygghetssystemet och hur man utnyttjar detta innan de kommer till Norge”

 

 

5 reaktioner på “Försäkringskassans utgifter ökar

 1. Om Sverige hade en kompetent regering så skulle vi utan vidare ha 30% lägre skatt utan att något försämrades.

 2. Utgifterna bara ökar ?
  Det gör ingenting i världens absolut rikaste socialbyrå och detta vill ju majoriteten av den svenska väljarkåren som de senaste dryga 40 åren stått bakom och vid varje val röstat fram en landsförädisk och mångkulturälskande 7 klöver.

 3. Föräldraförsäkringen är en av de vanvettiga retroaktiva utbetalningar som görs till asylanter efter PUT. Två år retroaktivt ger en rejäl summa. Inte underligt att utgifterna ökar.

 4. Pengarna tar slut och vi får inga pengar när vi blir sjuka ,vart tar våra sjukpengar som vi har skattat för vägen tror ni ? Detta hände först gången 2006 att man blev utförsäkrad och det visades på uppdrag granskning 2005 men den granskningen var bara en droppe i havet .Exempel Det kunde bo 20 personer i en tvåa men arton var hemma i landet dom flytt ifrån och fick bidrag ändå . Så är det fortfarande. 🙁
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/assistansforetag-fuskade-med-bidrag-har-soker-janne-josefsson-upp-agaren

  1. Du har rätt. Svenskar tänker pm tåget när det kör iväg.
   https://timesofindia.indiatimes.com/business/international-business/saudi-arabia-to-ban-foreigners-from-slew-of-hospitality-jobs/articleshow/70428935.cms
   Saufi arabien har mycket lägre arbetslöshet och tänker om tåget innan det kör iväg. Ni vet att svenska statistik är grundad på Gebels lögnar. Utan att staten går in det finns minst 20 % arbetslösa. Saudier har mer hjärna och dem gör saker i tid. Det är inte kåta kvinnor och politiker me IQ 70 som styr deras land.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: