Migranter på Medelhavet returnerade till Afrika


INVANDRING. I fredags räddades 242 migranter från gummibåtar på Medelhavet nära Gibraltar. Migranterna, som kommer från länder söder om Sahara, plockades upp av den marockanska marinen när de var på väg till Spanien, gavs medicinsk omvårdnad och skickades tillbaka till Afrika. 

Marocko är populärt för tusentals afrikaner som vill till Europa. Gibraltarsund är som smalast 14 km brett.

De flesta migranter som försöker nå Spanien gör det till sjöss, men det förekommit incidenter där migranter försöker klättra över gränsstaket mellan Marocko och Spaniens nordafrikanska enklaver Ceuta och Melilla som tillhör EU. Där kan afrikanerna söka asyl om de lyckas ta sig över staketen som här höga och flerdubbla.

Hittills i år har mer än 15.000 människor kommit till och sökt asyl i Spanien, enligt uppskattningar från Internationella organisationen för migration (IOM). Mer än 200 har dött i försöken.

I torsdags sjönk en överbelastad båt med cirka 400 migranter utanför Libyens kust. 145 räddades enligt enligt Deutsche Welle.

-Pettersson säger att EU måste stänga gränsen totalt för att få slut på döden på Medelhavet och få Afrikanerna att inse att Afrika i grunden är rikt och till för afrikaner.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


13 responses to “Migranter på Medelhavet returnerade till Afrika

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: