Stäng

Migranter på Medelhavet returnerade till Afrika

INVANDRING. I fredags räddades 242 migranter från gummibåtar på Medelhavet nära Gibraltar. Migranterna, som kommer från länder söder om Sahara, plockades upp av den marockanska marinen när de var på väg till Spanien, gavs medicinsk omvårdnad och skickades tillbaka till Afrika. 

Marocko är populärt för tusentals afrikaner som vill till Europa. Gibraltarsund är som smalast 14 km brett.

De flesta migranter som försöker nå Spanien gör det till sjöss, men det förekommit incidenter där migranter försöker klättra över gränsstaket mellan Marocko och Spaniens nordafrikanska enklaver Ceuta och Melilla som tillhör EU. Där kan afrikanerna söka asyl om de lyckas ta sig över staketen som här höga och flerdubbla.

Hittills i år har mer än 15.000 människor kommit till och sökt asyl i Spanien, enligt uppskattningar från Internationella organisationen för migration (IOM). Mer än 200 har dött i försöken.

I torsdags sjönk en överbelastad båt med cirka 400 migranter utanför Libyens kust. 145 räddades enligt enligt Deutsche Welle.

-Pettersson säger att EU måste stänga gränsen totalt för att få slut på döden på Medelhavet och få Afrikanerna att inse att Afrika i grunden är rikt och till för afrikaner.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 reaktioner på “Migranter på Medelhavet returnerade till Afrika

 1. Gränsen är lång och svårpatrullerad. Repatriering är den signalpolitik som behövs. Inget incitament får finnas kvar att ge sig ut på Medelhavet. Ingen får lyckas att skapa drömmar hos andra.

  Endast detta kommer ha potentialen att få afrikaner att ta tag i de egna problemen och förvalta de egna rikedomarna bättre. Afrika till afrikanerna!

 2. Tur att det var marockanska marinen som plockade upp dem, hade det varit europeisk fartyg så hade garanterat varit i Europa nu.

 3. Jag skulle vilja se dem när de kliver till Afrika och säger glatt; Äntligen Europa!
  Dem som skickade tillbaka dem förtjänar en löneförhöjning och en stor eloge.

 4. Tacka Gud för alla kloka människor som tänker rätt och handlar rätt. Hederliga marokaner som insåg vad som måste göras. Var man på sin plats, afrikaner ska vara i Afrika. Punk.

 5. Det låter jättebra, det är bara det att det är 5 miljoner s.k. flyktingar för sent.

 6. Goda nyheter, strålande nyheter. Men de är snart tillbaks i en ny båt. Lika lite som att du skulle fly till Afrika vill inte de heller fly till annat land i Afrika. Europa gäller.
  Tänk att få komma till Europa, pengar, behöver ej jobba, flickor, och lägenheter (villor).

Kommentera

%d bloggare gillar detta: