Tour de France avbrutet på grund av snö


VÄDER. I media hör vi i dagarna mest om sol och värme men idag tvingades arrangörerna avbryta den 19:e etappen av Tour de France i franska Alperna på grund av en snö/hagelstorm. Vädersituationen orsakar ett allt för farligt läge för cyklisterna.

Målgången bestämdes till en plats som redan passerats och Julian Alaphilippe blev av med den gula ledartröjan för första gången på fjorton tävlingsdagar – ny ledare är colombianen Egan Bernal.

Storfavoriten Thibaut Pinot, som låg femma inför etappen, tvingades bryta efter en muskelbristning i ena låret. Han lämnade loppet i tårar.


9 responses to “Tour de France avbrutet på grund av snö

 • Kenth Andersson

  Skidor på !!!!!

  Gilla

 • Andy

  LOL. Dock helt fel att ta ifrån Julian ledartröjan. Alla vet att varje etapp är en schack match, och att de bästa åkarna tar det lugnt ända tills slutet. Noteringsvärdigt att inga andra priser delades ut för denna etappen. Ingen etappvinnare heller. ?!

  Gilla

 • ruben

  Klimatet reglerar sig själv, som det kanske alltid gjort. Ja det finns många frågetecken, som inte ska betalas med dyrbara skattepengar.

  Gilla

 • Sten i Gatan

  Se där, så går det om man bara litar på vädergudarna och inte blotar till klimatguden! Greta förklarar att blotet blir störst för bergsetapper; ty ju närmare himlen man kommer desto större blir av naturliga skäl inverkan på klimatet. Hon tillägger att klimatguden föredrar blot som erläggs i Swish och upplåter därför, i egenskap av dennes enfödda dotter här på jorden, sitt eget mobilnummer till alla blotare som vill ”tämja klimatet”.

  Gilla

 • Kent

  Greta och hennes följare skulle må bra av att åka ner till sydöstra Frankrike och svalka ner sina överhettade hjärnor.

  Gilla

 • centurion

  Om man läser lite mellan raderna betr. Greta´s budskap, och tar till sig det att människan också bidrar med co2 (egentligen bara nyttig). Då blir slutsatsen att : ”för att mänskligheten ska kunna överleva, måste vi alla lägga oss ner och dööö”.

  Gilla

 • Mike E

  Det är precis sådant här som är orsaken till att de klimattroende ändrade benämningen från Globaluppvärmning till Klimatförändringar.
  Nu kan de använda oavsett väder.

  Gilla

 • Tony

  Tänk vad den globala uppvärmningen ställer till det,
  värmerekord och snöstormar?

  Gilla

 • turrim

  Ja, Greta har ju lovat att klimatförändringarna kommer snabbt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: