Skräckmedia skrämmer folk för normalt sommarväder


KLIMAT OCH VÄDER. SMHI skriver idag på sin hemsida. Prognos för Sverige. 
Högsommarvärme. Ett mäktigt högtryck etablerar sig över Skandinavien med riktigt varm luft som ger högsommartemperaturer i hela landet och från imorgon kan det bli över 30 grader på flera platser.

Idag väntas en del moln beröra främst östra Götaland, Svealand och västra Norrland. I fjällen kan det bli någon skur.

Soligt och varmt resten av veckan. Imorgon och vidare under veckan fortsätter det vara varmt och mest soligt väder.

Nästa vecka. I början av nästa vecka är det mer osäkert om högtrycket ligger kvar eller börjar ge vika.

Då kan svalare luft möjligen dra in österifrån och det ser ut att bli ostadigare åtminstone från senare delen av nästa vecka.

-Pettersson säger att om denna väderprognos med högsommarvärme och meddelande om temperaturer på mellan 26-31 grader, dock inga varningar för extremvärme. För att gå ut med en varning ska SMHI tro att det blir över 30 grader 3 dagar i rad. Aftonbladet bryr sig inte om sådant, de blåser till med skräcksiffra och rekordvärme, det enda AB har rätt om är att det är rekordvärme för denna vecka.

Detta borde vara hets mot folkgrupp!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


19 responses to “Skräckmedia skrämmer folk för normalt sommarväder

 • Syren

  Lol,Aftonlögnen har ju inte insett något alls eller vaknat. Swedin skyller på den organiserade brottsligheten..När sanningen är tvärtom, den organiserade brottsligheten som Sverige importerat,dvs gängen, sysslar i regel inte med enskilda övergrepp, våldtäkter osv. Den typen av brottslighet, den som vanliga människor drabbas hårdast av den står ju de vanliga MENA parasiterna till största del för, men det är inte ”De organiserade”.

  En huvudregel man måste ha i åtanke när man läser svensk media, och framförallt propaganda organ som Aftonbladet är att dom ALLTID har en baktanke och en vänstervriden/extremfeministisk syn med i VARTENDA ord och VARENDA mening dom trycker. Det får inte finnas minsta tvivel om att ALLT som går i tryck ska gynna ”narrativet”. INGET ska kunna tolkas av läsaren själv, utan allt ska vara färdigpackat och spetsat så att läsaren får en tydlig uppfattning om att det han läst är de rätta åsikterna. Det enda åsikterna, allt annat är bara ”Höger Extremt” eller ”Rasistiskt/Nazistiskt” eller så har du nån form av fobi om du inte håller med.

  Så när man läser något i dessa blaskor och får en känsla av att ”Aha, har dom äntligen fattat?” eller liknande, då måste man noga läsa om det hela om och om igen tills man hittar vinkeln. För i ett land som delar ut miljoner i presstöd så finns det inga oberoende medier. Och den privata industrin i Sverige är lika oberoende som den var i DDR.

  Gilla

 • Kattsand

  Äntligen har vi fått lite ”utdelning” av den globala uppvärmingen. Hade det inte varit för golfströmmen skulle det varit betydligt kalllare i de nordiska länderna.
  BTW hörde på radion idag där man spekulerade om att hus nära havet skulle sjunka i pris pga stigande havsnivåer, någon som vill köpa billiga hus? (fast jag tror inte det blir så mycket av det, när det väl gäller verkar man inte ta ”klimathotet” på allvar)

  Gilla

 • Tony

  Extrem värme?? För 15 år sen jobbade jag utomhus i mer än
  en vecka när temperaturen pendlade mellan 32-35 grader,
  men då var inte det extrema uppfunnit, och Greta var nyfödd,
  det mest extrema jag kan finna är Media och Svenska politiker
  som verkar att ha förlorat både vett o sans!

  Gilla

  • Stenbock

   Ja och Stenbock fick tillbringa många månader sammanlagt,vid de olika Emiraten utmed Persiska Viken. Där gick Stenbock kring i skjorta o. slips i 40 + åtskilliga veckor !
   Tja,här i Abzurdien talar de om hetta när vi undantagsvis uppnår 25 + !! L ö j e v ä c k a n d e .
   Skribenterna i PK-pressen borde åka till södra Spanien/Italien/Grekland där 40+ och mer,är vardagsmat !!
   Idag uppmätes över 42 + i s:a Frankrike,och det var inget som väckte stora rubriker.

   Gilla

 • Kungen

  Att det är varmt i juli är är ju väldigt ovanligt…..

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Aftonbladets journalistik går ofta ut på att överdriva i enfaldig bemärkelse. Det är ingen nyhet, det är ett faktum.

  När det termometern sedan når 30 grader, så brukar det vara en eller två timmar av dygnets 24 timmar. Men AB målar uppe det, som det vore ”dygnet runt”.

  Sedan är det så att vädertjänsternas prognoser brukar stämma till 50 %. Det har kontrollerats tidigare, med det utfall som blev jämfört med det verkliga vädret.

  Aftonbladet är ett ständigt ”lågtryck”.

  Gilla

  • grunehetgrot

   Vi hade ett underbart högsommarväder några veckor å termometern inte nådde upp till 15 grader. Jag hoppas verkligen att alla stortrivdes då.
   Jag hoppas också att det skrivs spaltkilometer om det jättefina vädret i vinter när det blir nedåt -30 grader och ingen klagar.

   Gilla

 • Olof.p

  Jag har förståttt att vänsterfeminister vill ha en sån enpartistat vi hade över havet i öster. Då tålde man inte människor att uttrycka sitt missnöje eller ifrågasätta regimen.
  Totte var glad att vi fortfarande får säga vad vi tycker. Det kanske vi inte får så länge till.

  Gilla

 • NT

  och varför ska man tro på SMHIs prognoser? Dom brukar ju ha mer fel än rätt. När dom säger att det ska bli regn så skiner solen och tvärt om. När dom inte ens kan säga hur dagens väder kommer att se ut hur ska dom då med någon trovärdighet uttala sig om klimatet.

  Minska SMHIs budget med minst hälften och ge dom direktiv att endast syssla med väderleksprognoser. Om dom koncentrerar sig på dessa kanske prognoserna blir bättre.

  Gilla

 • ponnsan62

  Totte va fan är det.Ett marsvin eller vad.

  Gilla

 • Gringo

  Detta vädret är väl helt underbart, sola, bada, sand mellan tårna, på med grillen, öppna en kall öl och bara njuta. Men det är väl det PK och journalisterna tycker är fel, att vanligt folk bara kan få njuta av fint väder. För alla vet vad som väntar framtill hösten och vintern.

  Gilla

 • Maja

  Jag har aldrig läst här att judar skall gasas. Kan du ge mig underlag på det.
  Jag har läst Svensk historia och det var sossar och centern som hyllade Hitler. Järnvägarna öppnades till både Finland och Norge. Och den fördärvelsen som Finland tvingades uppleva var enorm
  Läs på du också och håll klaffen! Skäms för din okunskap .
  Hälsar en soldatsdotter .

  Gilla

 • putte

  Det är bra Pettersson att du sätter fingret på alla stolligheter som pågår det här landet . Sedan att en del enkelspåriga och faktaresistenta individer känner sig träffade är inget du ska bry dig om . Och när det gäller värmen så är det väl på det viset att vi här i norden behöver all den värme och sol som vi kan få , för varför åker så många människor annars till varmare länder om inte för att få lite sol på våra blekfeta kroppar .

  Gilla

 • Kent

  Det är väl det vädret semestersvensken vill ha.
  Att det blir värmeböljor på sommaren är helt normalt.
  Hade de pratat om minusgrader då hade det varit skräcktemperaturer.
  Miljöpartisterna som de mesta journalister är blir mer och mer desperata minsta avvikelse blir skräck, rekord, högsta m. m.

  Gilla

 • Kent

  Totte har du blivit utsläppt nu igen eller bara problem med medecinbristen.

  Gilla

 • Dan Karlsson

  ”Den som sa att ha va att”

  Gilla

 • Olof.p

  Äntligen 25 grader. Han jag lita på klimatalarminterna att det kommer att vara så här varmt i fortsättningen, eller måste jag ut och gasa med min dieselbil och ta ett par charterresor för att det ska fortsätta att vara så här skönt?

  Gilla

 • SVENSK

  Aftonbladet m fl vill antagligen förleda våra ungdomar, ingen vuxen med normalt minne, kunskaper och förstånd går på detta!
  Det Svenska rekordet ( i modern tid) ligger som sagt på + 38° C och inträffade 2 gånger på 1930-40 talet, långt FÖRE ”växthuseffekten”.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: