Boris Johnson blir ny brittisk premiärminister

UTRIKES. Boris Johnson väljs till Torypartiets ledare och Storbritanniens nya premiärminister med bara tre månader till ny brexit-deadline. Johnson fick 92.153 röster mot Hunts 46.656 röster vilket motsvarar 66 procent mot 34 procent av rösterna.

Boris Johnson tackar Torypartiet och Theresa May i sitt segertal och säger att Jeremy Hunt var en ”formidabel” motståndare.

Johnson säger att han läste i morse i Financial Times att han står inför ett av de mest avskräckande uppdragen någon kan få inför brexit och frågar publiken: ”Känner ni er avskräckta? Ni ser inte avskräckta ut.”

– Vi kommer att ge energi till landet och vi kommer att genomföra brexit, säger Johnson till publiken.

– Kampanjen är över, nu börjar jobbet!

-Pettersson ser ett bra tecken i valet av Boris Johnson. Den brittiska kultur och musikeliten, som jag tror är lika vänster som den svenska, säger: ”Dra åt helvete, Boris Johnson”. Det är troligen ingen nackdel.

Helt klart har britterna valt fel igen, i varje fall enligt det svenska PK-etablissemanget…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Boris Johnson blir ny brittisk premiärminister

 1. Jag hörde Jeremy Hunt körde en valkampanj a la Trump där han framhävde sin förhandlingsförmåga. Bra! Då kan BoJo utnämna honom till chefsförhandlare och skicka honom till Bryssel. Kommer han tillbaka tomhänt så är det bara att ta till hård Brexit. BoJo och britterna har inget att förlora och tackar Hunt nej framstår han som en stor bluff.

 2. Engelsmännen ville ha brexit och nu har man sagt det igen! Så här blev det när utomstående globalister och vänster/liberaler ska lägga sig i och idiotförklara majoriteten!

 3. anklagas för Islamofobi?? Merparten av alla som är kritiska till denna så kallade religion lidet inte av några fobier, det handlar
  om ren om ren verklighet, dom har sett all slags ondska
  som sorterar under denna religion!

 4. Nu darrar EU-tillskyndarna,sedan Boris Johnson blivit vald. Känner jag rätt, är det ingen man som lägger sig på knä,för de styrande i Brüssel.
  Detta har också PK-press och Propagandaorganen upptäckt,och i kvällens Nyheter i Deutschland,var det tårar och tandagissel !

 5. Kan inte fira nog 🥳💫🎊🎉🍻
  Håller nu tummarna för ett snabbt Brexit och sen ett snabbt Swexit 👍👍👍👍👍

  Go Johnson Go !

 6. Storbrittanien släppte sina koloner fria. Dom har nog ett helvete i det landet.Man får inte nämna ett visst namn men,.men min tankar är hos den person som var politisk dissident och som nu förhoppningsvis överlever med förståndet i behåll i ett fängelsestraff som knappast Amnesty international lär bekymra sig om.Han hade inte den rätta värdegrunden !! Håll ut T.den finns något som kallas karma.Eller som vi sa tidigare i ett land som vi var stolta över ”synden straffar sig själv.”

 7. Inget ont som inte har något gott med sig. Nu blir brexit av den 31/10 och MP får sitt tredje mandat i EU-parlamentet 🙂

  • Det låter mycket bra!
   Varför tillåter vi i Sverige EU bestämma vem som blir statsminister för det är bara taktik det som hände i Sverige i höstas.
   Undrar hur mycket talmannen tjänade på det och vilka kontakter han hade med Eu toppen under tiden.
   Förutom sin hutlösa lön för ingenting.

 8. så nu kommer Storbritanniens till största delen islamofila och vänstervridna journalister gå igång med att försöka få honom avsatt.

  • Jag måste erkänna att jag inte är så insatt i Johnson, men skall läsa på.Det ni skriver här låter spännande.

Kommentera