Fängelse för den afghan som misshandlade sin sambo och deras bebis, dock ingen utvisning


BROTTSLIGHET. Den 3 juli kom domen mot Aziz Rasoli, 26, afghansk medborgare som åtalades för att ha misshandlat sin sambo och deras sjumånaders son. Han döms till fängelse i två år och fyra månader för grov misshandel, misshandel samt ringa narkotikabrott. Rasoli slipper dock utvisning eftersom han anses integrerad i det svenska samhället.

”Det var väldigt många slag och de var hårda. Vid ungefär hälften av slagen hade han handtaget i handen. Hennes huvud slog i väggen flera gånger så hon höll på att svimma. Hon tänkte att hon skulle dö. Hon kände att hennes barn behövde henne. I början av händelseförloppet tryckte Aziz Rasoli ner henne” går att läsa i domen från Kalmar tingsrätt, ett mål som har behandlats med förtur.

Misshandeln pågick i flera timmar mellan den 3 till 4 maj i parets gemensamma lägenhet samt utanför deras bostad. Tingsrättens bedömning är att mannen begått gärningen med uppsåt.

Av våldet fick hon bland annat smärta, blödningar, sårskada, bitmärken, bulor, svullnad, ömhet, blåmärken, håravlossning, sprucket ögonbryn, svårighet att andas och svårighet att se. Tingsrätten bedömer brottet som grovt eftersom gärningen varit rent livsfarlig.

Han döms även för att ha misshandlat deras gemensamma son, endast sju månader gammal. Spädbarnet som befann sig i moderns famn fick ta emot upprepade knytnävsslag av mannen samt slag med ett avbrutet dörrhandtag. Av våldet fick pojken smärta, svullnad, överhudsavskrapningar och blåmärken. Dock gör tingsrätten bedömningen att misshandeln mot spädbarnet inte ska bedömas som grov.

Mannen var vid tillfället påverkad av alkohol och narkotika och har varken kunnat förneka eller erkänna brottet.

Åklagarens begäran om utvisning avslogs då tingsrätten gjorde bedömningen att det inte fanns synnerliga skäl att utvisa 26-åringen eftersom han har bott i Sverige i mer än fem år, samt att han ”anses vara helt integrerad i det svenska samhället”.

Påföljden blir fängelse i 2 år och 4 månader och mannen sitter häktad till domen vunnit laga kraft och fängelsestraffet kan verkställas. Utöver fängelsestraffet ska 26-åringen också betala skadestånd till kvinnan och sonen på drygt 108.000 kronor.

Kvinnan har ett svenskt/västerländskt namn.

Tingsrättens slutsats: De brott som Aziz Rasoli döms för är mycket allvarliga, men de är inte så allvarliga att utvisning måste ske. Två av nämndemännen är skiljaktiga och vill utvisa Rasoli med förbud att återvända inom 10 år.

Aziz Rasoli kom till Sverige från Iran 2009. Ska då ha varit 17 år gammal. Släkten finns i Iran.

Förekommer under 4 avsnitt i belastningsregistret; besöksförbud mot sambon och sonen, strafföreläggande för ringa narkotikabrott (juli 2018), villkorlig dom med samhällstjänst för grov stöld och bedrägligt beteende (mars 2013).

Folkbokförd tillsammans med äldre kvinna i Färjestaden.

-Pettersson undrar varför herr Rasoli släpptes in i Sverige och inte utvisades 2013, grov stöld och bedrägligt beteende borde vara tillräckligt för syltryggarna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Fängelse för den afghan som misshandlade sin sambo och deras bebis, dock ingen utvisning

 • Micke

  Ett handhjärta från en batikhäxa så ordnar sig allt.

  Gilla

 • BARN MED ICKE KUSIN

  Väl, de vågar ej slå sin kusin. Han måste ha en fru till och den slagen är för tillståndet. Hon lurade honom och fick ett barn. De flesta MENA vill ej ha barn med svenskar. Det är så. Vreda, ilska var delvis pg av detta. Resten var att show who the boss is. Jag tycker synd om henne men mer om barnet.

  Gilla

 • SVENSK

  Livstids utvisning eller internering på obestämd tid tills den kan genomföras, är den lindrigaste påföljd som kan anses rimligt.

  Gilla

 • SasjaL

  Pysslar med narkotika och anses vara integrerad? Var åklagaren hög på något …?

  Gillad av 1 person

 • Brasklappen

  Bevisen haglar tätt om den skadliga asylinvandringen av Afghaner!!!

  Gilla

 • Maja

  Bor tillsammans med Felisa Bartolome Valtersson, 55 år.
  barnet på 7 månader passar inte i bilden….med tanke på hennes ålder.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Verkar vara någon stackars kvinna som lockats att skaffa barn med våldsmannen. Därmed har han säkrat livstids bidragsförsörjning samt fri tillgång till den egendom hans barn enligt sharia är.

  Och domstolen följer sharia påbud i sin dom. Gissar att risken att kvinnan, hans barns mor, är hotad till livet. Den kvinnan kommer sannolikt inte att lillåtas av myndigheterna att sätta sig i säkerhet, t ex utomlands, utav en massa skumma skäl – bl a en muslims mans mänskliga rätt (Kairodeklarationen), ett barns ”rätt” att växa upp med sin far (FN-konventionen), batikhäxorna ömmar mer för våldsmän än laglydiga etc.
  Bli inte förvånade om kvinnan så småningom avrättas, av mannen eller en man i beroende till mannen, m anl av att mannen kräver att barnet skall skolas av imamer i en moské (vilket modern inte gör), samt att fadern/mannen därefter tilldöms ensam vårdnadsrätt – helt enligt sharia – trots att kvinnan har föräldrar, syskon resp släkt, som skulle vara lämpligare.

  Gilla

  • Tore

   Ja för kvinnan hade INGEN ANING om att muslimska män har en lite annorlunda syn på kvinnor än vad europeiska män har.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: