Förlorade benet på Drottninggatan – får inte nåd, trots regeringens misstag med terroristen Akilov

TERRORISM. Iryna, 39, från Ukraina och hennes dotter Sofia som ansökt om nåd hos regeringen för att få stanna i Sverige, får avslag. Att hon var ett offren för terrordådet i Stockholm 2017 ändrar inget.

– Här finns en fastlagd praxis, säger justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S).

Johansson slår fast att nåd bara kan beviljas i brottmål, inte när det gäller uppehållstillstånd. Iryna miste ett ben i terrordådet på Drottninggatan i Stockholm 2017 och vittnade sedan i den efterföljande rättegången.

Iryna har nekats uppehållstillstånd och det beslutet kan inte överklagas ytterligare.

Advokat Henrik Hoffman, som företräder kvinnan, har hävdat att en skrivning i regeringsformen, en av Sveriges grundlagar, kan användas för att ge kvinnan rätten att stanna i landet genom att ansöka om nåd. Advokaten har också hänvisat till ett rättsfall från 1941 som skulle kunna stödja kvinnans sak.

Men så blir det inte, slår regeringen fast.

– Vad vi kan göra inom lagens ramar har granskats av expertisen vi har, i grundlagsfrågor, förvaltnings- och migrationsrätt, säger Morgan Johansson vid en pressträff.

– Slutsatsen är den att regeringen inte har möjlighet att ta upp en sådan begäran till prövning, än mindre att bifalla den. Frågor om uppehållstillstånd omfattas inte av nådeinstitutet, möjligheten att bevilja nåd.

– Mänskligt sett ett svårt beslut. Men juridiskt sett är det ganska glasklart, förklarar ministern.

-Pettersson hoppas att Morgan Johansson (S) skäms, det gick bra att göra undantag för 9.000 (som sedan blev 11.000) ljugande afghanska män utan asylskäl. Dagligen ser vi det ena efter det andra undantaget. Anders Ygeman (S) lovade att skicka hem 80.000 personer som saknade asylskäl, de flesta av dem är kvar.

Iryna, blev av med benet på grund av att regeringen inte klarade av att utvisa terroristen Akilov.

Självklart finns det möjligheter om man vill. Ömmande omständigheter, barnkonventionen osv.

TIDIGARE 2019-07-10. Obegripliga myndigheter

BROTTSLIGHET OCH INVANDRING. Ebba Åkerlund, 11, kördes ihjäl av Rakhmat Akilov i terrordådet på Drottninggatan den 7 april 2017.  Stefan Agerbark, Ebbas pappa tilldömdes 60.000 kronor i skadestånd av tingsrätten. Hovrätten höjde skadeståndet till 100.000, Stefan tycker det är ett hån men Högsta Domstolen nekar honom prövning. 

Roman Piotr Marciniak, dömd gravskändare, kriminell, bidragstagare får stanna i Sverige.

Ebba Åkerlunds grav har vid över 50 tillfällen skändats av Roman Piotr Marciniak, 59 år och polsk medborgare. Roman har även dragit kniv och hotat en kyrkvaktmästare. Han dömdes så småningom till två månaders fängelse men slipper utvisning trots att han inte har något ordnat liv eller försörjning i Sverige.

Stefan Agerbark besöker dotterns grav.

Iryna, 39, från Ukraina har tillsammans med sin dotter Sofia, 14, sökt asyl i ar sökt uppehållstillstånd men nekats. Hon befann sig på Drottninggatan när terroristen Akilov kom körande med lastbilen. Iryna träffades och förlorade ett ben. Hon fick tillfälligt uppehållstillstånd för att kunna vittna mot Akilov. Nu beviljar inte Migrationsöverdomstolen henne prövningstillstånd och hon och dottern ska lämna landet inom 4 veckor.

Iryna och dottern Sofia får inte stanna. Trots att de drabbats av en terrorist som var kvar i landet trots att han fått utvisningsbeslut. Undrar om det är för att de är kristna, vita och inte kriminella?

-Pettersson undrar hur myndigheter och regering kan behandla offer och anhöriga så illa.

 • 100.000 för ett dött barn får inte barnet att återuppstå men är löjligt. Jämför med den muslimska kvinnan som fick 75.000 kronor för att hon vägrade ta en läkare i hand och läkaren då nekade att undersöka henne.
 • Gravskändaren Roman Piotr Marciniak som är kriminell och lever på bidrag får stanna liksom hundratals andra grova brottslingar.
 • Iryna och dottern Sofia får inte stanna. Trots att terrordådet delvis är regeringens fel, Akilov hade fått utvisningsbeslut men var ändå kvar i landet. Trots att det finns möjlighet att göra undantag för särskilt ömmande fall och trots att regeringen skryter om barnperspektivet och dottern Sofia går i svensk skola och har fått många kamrater.

Akilov fick vara kvar i landet, jobbade svart på Gotland och blev terrorist. Roman Piotr Marciniak får vara kvar i landet. Offren däremot straffas av obegripliga myndighetsbeslut.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

41 thoughts on “Förlorade benet på Drottninggatan – får inte nåd, trots regeringens misstag med terroristen Akilov

 1. “SVENSK

  18 07 2019 at 12:55
  Rösta rätt och övertyga så många andra som möjligt att göra det!”

  Det går tyvärr inte att övertyga folket om vad som är rätt och fel. Svensken vill inte veta.

 2. Ojdå. Alla mina kommentarer från i går försvann??? Ändå skrev jag inget opassande, tvärtom. Om sorgen för familjen som miste sitt enda barn.
  facebook skall ta bort kommentarer som våld, hot, diskriminering…. Vem sätter gränserna i Sverige ?
  Hur kan man skriva till facebook och påpeka detta onda som sker här.

 3. M.Johansson (S) stod och halvflina som han brukar göra.Han är vid analys Socialdemokraterna och landets största sänke.Tänk vad han ställt till med i landet.

 4. Min far har inte ben och jag vet hur det känns att vara anhörig.
  Sår läker aldrig. Man kan säga det blir bättre och sämre. Ont och sörg blir en del av livet. Han är 80 år gammal. Ben amputerades förra året. Han fick ett liv med två ben. Han kunde köra bil så jag minns resor genom Jugoslavien med vår lada och Zastava 101. Jag minns semester öå Adriatiska havet och så vidare. Iryna knappt kan ge sådana minne till hennes dotter. Hon är redan bestraffat av svenska staten som plockade alla muslimer jorden runt till sinna tjöcka, störda, kåta tanter. Alla har rätt till sex men det här kostar livet, ben, rån, rädsla, pengar. Ni bestraffar henne den andra gång för hon inte är muslim och har ej en penis. Muslimer skickar ni ej tillbaka. Penis är deras svensk pass.
  Iryna åker utan ben med ett barn. Hennes ben fick er medborgarskap.

 5. Att åsidosätta lagen då det gäller 9000 muslimer är tydligen OK, men att göra ett undantag för en person som blivit skadad för livet på grund av myndigheternas släpphänta politik går tydligen inte för sig. Usch jag skäms för att vara svensk!

  • När någon frågar var man kommer ifrån så vågar man inte säga att man är Svensk.

 6. Lille Molgan envisas med att “nåd endast kan beviljas i brottmål”. Men då borde ju Iryna kunna lösa den uppkomna situationen genom att rättvisa skipas. D.v.s. att hon går fram till den lille skitstöveln och ger honom en välriktad spark mellan benen och avslutar med en rak höger mellan ögonen. För då kvalar man in bland de övriga suspekta typerna och välkomnas med öppen famn.

 7. Tanke: Arbetsgivare på Gotland som betalade ” mördaren” svarta pengar, kommer de att känna ansvar? Sverige som lät han komma in i landet! Vem äger ansvaret?
  Sveriges regering gör det lätt för sig, ” så säger lagen”. Lika inför lagen ?

 8. Du verkar veta bättre än nyhetsbyrån som tog upp fallet i dag. Vad är du för en murvel?
  Irina existerar, du kanske är kompis med Akilov?

 9. Vad menar du exakt. Pappan besöker dotterns grav varenda dag! Han sörjer mer än vad vi kan ana.
  Jag mötte honom en gång och måste säga att sorgen finns där varje minut i Ebbas föräldrarnas liv.
  Vilket svart hjärta?
  Taskigt att kritisera en sörjande far.
  Gör som en hederlig medborgare med empati; Gå dit och tänd ett ljus om du tycker att det är för dyrt med blommor.
  Inget kan ersätta ett förlorat barn!

 10. Morgan J har varit ansvarig politiker i ca 10 år först som ordförande i justieutskottet o sen som minister. Han ör djävligt bra för han har inte gjort något rätt o lika förbannat blir han omvald. Han utvisar en kvinna som är oskyldigt straffad. Men Akilov skulle varit utvisad vilken man inte fixade, afganhanarna fick speciallag. Fråga er istället vad är det för fel på oss svenskar

  • Gravskändaren Marciniak som är kriminell och bidragstagare får stanna i Sverige – skandal !!! Alla MENA, somaliska och afrikanska våldtäktsmän får stanna men ett offer för terrordådet blir utvisat. I utlandet skrattar man, med rätt, åt svenska myndigheter och dumma svenskar som finner sig i idiotin.

 11. En nyrik som läser Magdalena Ribbings ”Vett och etikett” från pärm till pärm och följer alla regler slaviskt – vederbörande uppfattas som dödstråkig. En person som alltid struntar i alla uppföranderegler – den är bara ett irriterande skoskav. Gentlemannen följer etiketten för det mesta, just för att någon enstaka gång kunna bryta mot den med finess, för att det är angeläget.
  Synnerligen angeläget bör det vara för regeringen att agera som en gentleman genom att ångra sig och bevilja Iryna Zamanova som förlorade ett ben i terrordådet på Drottninggatan uppehållstillstånd av nåd.

 12. Jag skäms för att vara svensk.
  Och du morgan kan du inte köpa en spade.
  Det syns på dig att du inte har något hjärta ,det är vad jag ser ..och tycker..
  ..Jag vill aldrig mer se dig på bild…
  Är det naziströtterna som sitter så ljupt i er sossas.

 13. Regeringen satsar hellre på Akilov, de tror att de kan göra en bra människa av terroristen.


 14. Förruttnelsen total, bland de folkvalda!
  …hur ofta har vi inte hört hur STOLTA
  de är i sina beslut och ageranden?
  Detta fall med Ukrainskan med Dotter
  är ett strålande exempel på varför de
  är STOLTA…man behöver inte vidare-
  utveckla detta överhövan…detta fall
  är ett strålande exempel i vad deras
  STOLTHET består…YNKEDOM är de
  sittande som styr, stora ATTRIBUT

 15. Antar att staten sätter upp en minnessten på Drottninggatan, precis som efter mordbranden på Hisingen där 63 ungdomar dog.
  Den lögnaktiga texten på minnesstenen lyder ”Här utbröt en brand…” .
  Det skulle naturligtvis ha stått ” Här anlade tre muslimer en mordbrand…”
  Det är ganska lätt att förutsäga vad som kommer att stå på ev minnessten vid Drottninggatan. ” Här kom en lastbil inkörande för att det inte fanns några betonghinder….”.
  När det naturligtvis ska stå, ” Här slaktade en muslim fem personer och skadade femton.

  • Sista hoppet står nu till asylaktivisten Elin Erson när hon kliver ombord på flygplanet och stoppar utvisningen.Men hon säger inte ett knyst när det är hyggliga försvarslösa människor som regeringen kastar ut. Nej dom ska vara våldtäktsmän och mördare från MENA
   då är hon som mest på hugget.

 16. Någon som blir förvånad? Den svenska “regeringen” fortsätter som vanligt och visar vilka dom är innanför Sveriges gränser och utomlands.
  Håller med Pettersson – Johansson och dina likar skäms på Er!

  • På tal om terrordåd.Varför är det så tyst om sprängningen i Linköping? Har man hittat dom skyldiga? Är dom av etnicitet som gör att polisen blir tyst? Var det ett terrordåd som gick fel,men eftersom ingen dog så döljer man detta?Man kan fundera när ett sånt stort dåd förblir så hemligt.

 17. Det är väl det jag trott. Regeringen verkar inte mänsklig eller vid sunda vätskor. De fortsätter ge bistånd till antisemitism och terrororganisationer samtidigt utvisar de terroroffer. Är det regeringsskam vi ska känna? Vem valde regering? Inte direkt väljarna vad jag tycker?

 18. Skicka hem henne säger den lille fjanten Morgan Johansson och var kan vi sända Morgan Johansson för att bli av med honom??

  Han hör absolut inte hemma i Sverige, han är en simpel landsförrädare!

  • Moggan kan jag inte tänka mig någon som vill ta emot. Ingen skulle ens vilja ha honom i jordgubbslandet som fågelskrämma. Asgamarna hade säkert sett han som en liten ätbar fettklump.

 19. Det finns många bisarra saker i detta Terrordåd., ensak
  jag undrar över varför har skattemyndigheterna inte
  gått vidare med Özz Nyjens svarta betalning till idioten Akilov,
  varför ? Vid minsta misstanke om en Svenskfödd som
  betalat ut Svart ersättning hade skattemyndigheterna satt
  igång en undersökning. Varför tiger Skattemyndigheterna
  ihjäl denna svarta affär?? Order från högre ort??
  Och varför rör inte detta upp den annars så helt sanslösa
  median som brukar att ha hög Svansföring.
  Personer skyddade mot Svenska lagar????

 20. Hmmm…
  Att Regeringen inte låter Iryna och hennes dotter stanna i Sverige är hårresande. Jag hävdar på fullt allvar att anständighetens gräns är passerad med råge.

  En terrorist dödar ett antal människor och lemlästar oskyldiga människor p.g.a. regeringens ofattbara inkompetens.

  I min värld skulle Iryna och hennes dotter få uppehållstillstånd och bidrag livet ut. Men det skulle inte vara staten som står för fiolerna.

  Det skulle vara de ansvariga personerna med sin PK-riktiga agenda som skulle betala genom avdrag på sin lön.

  Vilket djävla samhälle vi lever i. Ofattbart inkompetenta politiker – ofattbart inkompetenta väljare.

  • Bidrag vet jag inte? Men vård! Den vård hon behöver som hon inte kan få i Ukraina!!
   Den vården ska hon väl få i det land som orsakade hennes skador!!

 21. Som vanligt i detta bisarra land. Man mer eller mindre pissar på brottsoffren medan gärningsmännen ska daltas och duttas med. Man vill spy på dessa vidriga politiker med svetsarn i spetsen.

Kommentera