Det hon glömde

Lokaltidningen har en favorit som på insändarsidorna får den ena texten efter den andra publicerad och i stort sett alla behandlar samma fråga, nyanlända och den svenska skolan.

Kvinnan i fråga är själv förstelärare för nyanlända och publicerar givetvis insändare i egen sak. Idag gör hon ett undantag, ett viktigt sådant.

Israel som stat och judar som religiös grupp är utsatta för hat och hot var helst i världen rapporterna kommer från. Den här rubriken publicerades i den kristna tidningen Dagen 2014.

Så visst finns det fog att belysa och kritisera hoten och hatet, vilket insändarskribenten också gör.

Debattartikeln skribenten refererar till publicerades i lokaltidningen den 11/7 och ur den är följande ord hämtade.

Dessa ord glömdes/missades/undanhölls. Insändarskribenten tar alltså inte upp hatet och hoten från den grupp som judar i Sverige själva är tydliga med, något som bl.a. Aftonbladet kunde berätta 2015.

Varför detta hot inte nämns i insändarskribentens text har var och en säkert en åsikt om. Skribenten har själv sin politiska hemvist inom socialdemokratin och som alla vet är Socialdemokraterna av idag starkt beroende av stödet man hämtar i förorter och moskéer. Är man socialdemokrat ska man kanske hålla en låg profil när det gäller antisemitism. Johan Westerholm på Ledarsidorna, som själv är/var socialdemokrat, tog upp detta i en läsvärd artikel i maj. 2018 publicerade Världen Idag en artikel om antisemitismen inom Socialdemokraterna och vem minns inte detta från 1:a maj i år.

2 thoughts on “Det hon glömde

  1. Judiska centralrådets talesperson Lena Pösner Körösi säger: Berätta vilka judehatarna är. Islamister är de som hotar judar i Sverige, högerextrema grupper står för en mycket liten del. Kortversion 45 sekunder. (Publicerades den 19 jan. 2015)

    [youtube https://www.youtube.com/watch?v=pXPpvnCTUEA&w=560&h=315%5D

    Godmorron Sverige – Judar i Sverige upplever en större hotbild efter terrordåd i Paris. Längre version 9 min 6 sek. (Publicerades den 26 jan. 2015)

    [youtube https://www.youtube.com/watch?v=eVu9kzYOhH0&w=560&h=315%5D

    I studion satt dåvarande inrikesministern Anders Ygeman (S) och såg tidvis besvärad av de osminkade uttalandena, som kom från Judiska centralrådets talesperson Lena Pösner Körösi.

    Och idag den 16 juli 2019 – mer än fyra (4) år senare – är antisemitismen (judehatet) från (S) och då ffa från ungdomsförbundet (SSU) värre, hätskare och mer öppet än någonsin förut.

  2. Ja och han som går bredvid i blå kavaj är mannen som satte
    igång Malmös förfall, och som idag kan beskåda vilket
    elände han (borde)vara ansvarig för. Men som Sosse tar
    han inte något ansvar, det brukar aldrig Sossar göra!

    Inte konstigt han går i det tåget, han har visat förr att
    han är judehatare!

Kommentera