Varför är folk inte lika inför lagen?


BROTTSLIGHET. Skandalen runt häktningen av stjärnan Asap Rocky verkar växa. Rocky är misstänkt för misshandel. Jag tror inte det är vanligt att folk häktas för så pass ”lindriga” brott. Rocky greps 3 juli och sitter fortfarande inlåst. Åklagaren hävdar att det är flyktfara. 

Klockan 08 på fredagsmorgonen den 12 juli ska fyra svenska poliser utfört en husrannsakan mot ASAP Rockys managers hotellrum i Stockholm. Enligt Fox news ska poliserna tagit John Ehmanns telefon för att kunna undersöka innehållet i mobilen. John Ehmann ska ha blivit överraskad av husrannsakan, och inte haft en aning om vad det handlade om. Svensk polis kan dock inte uttala sig om någon husrannsakan.

– Pettersson är övertygad om att detta är en åklagarledd operation, för att göra åklagaren känd.

 • Hur många har blivit dömda för bilbränder de senaste tio åren?
 • Hur många illegala invandrare har fått sina mobiler beslagtagna?
 • För stenkastning mot blåljuspersonal?
 • Ofredanden på festivaler?
 • Hur ofta sker det husrannsakan hos stenkastarnas familjer och vänner?

Varför är folk inte lika inför lagen undrar Pettersson? En ”kändis” grips och häktas för en bagatell, han är dessutom amerikan och lär inte upprepa ”brottsligheten” i Sverige om han släpps medan bilbrännare och stenkastare går fria och kan fortsätta begå brott.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 


20 responses to “Varför är folk inte lika inför lagen?

 • angelicaplacet

  Senast den 19 juli måste åklagaren besluta om åtal ska väckas i ärendet.

  Det ska bli intressant att se vad som händer med motanmälan som är inlämnad.

  Gilla

 • Sea Gull

  Bosse och Brasklappen! Dags för semester? Passa på att förkovra er
  genom att läsa på om det svenska rättsväsendet. Ha en vilsam och skön sommar🌞😎

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  🤕🤕🤕
  Hoppas nu att det blir ett rejält skadestånd ifrån ASAP !
  Här skyddas EN VINST FÖR SAMHÄLLET, medans de som strider mot brott och gör sin medborgerliga plikt mot brott, blir straffade.

  Sverige blir för varje dag klassat som ett sinnessjukt land ( styrningen av Sverige) av övriga världen.

  Var på en utomlandsresa för ett tag sen, och en inhemsk person i landet frågade var jag kom ifrån ?
  Ja svarade Sverige….och hon började skratta…sen sa hon förlåt, och sa att hon inte kunde låta bli, och ville inte skratta, men som hon sa: NI HAR EN REGERING I SVERIGE SOM SPOTTAR ER I ANSIKTET, LÅTER BEFOLKNINGEN MISSHANDLAS OCH VÅLDTAS, SKÄNKER PENGAR TILL IS-SYMPATISÖRER, HÖJER ERA SKATTER, OCH ANKLAGAR BEFOLKNINGEN FÖR ATT VARA NAZISTER OCH RASISTER….och nu till varför jag skrattade…. NI RÖSTAR FÖR DEN REGERING SOM GÖR DETTA EMOT ER !!!
  Därför skrattade jag, medans jag egentligen ska gråta.

  Så ser stora delar av övriga världen på Sverige!
  Som ett totalt sinnessjukt fiasko !

  ASAP…tack 👍 för att du försöker skapa ordning, och förlåt för att du blir sjukt behandlad av Sveriges feministiska ynkryggar !
  Ps. Skriv gärna texter och musik som handlar om hur sjukt Sverige styrs !

  Gilla

 • Onkel Björn

  Utan att vara varken åklagare eller polis, måste jag nog ändå försvara det hela. Det finns en rättegångsbalk som reglerar vad som gäller och den ska såväl åklagare som polis följa.

  Många verkar vara kritiska till de åtgärder som polisen har gjort och en del menar att amerikanen borde släppas. Och vad händer då. Förmodligen drar han väl från landet så fort han bara kan och sen så står där ett brottsoffer som inte har någon gärningsman han kan kräva på ersättning.

  Tycker Pettersson är lite orättvis som radar upp en massa brott och undrar varför uppklarningarna där är så dåliga. I det här fallet har man ju en misstänkt, som dessutom är filmad. Allt är ju serverat på fat till polisen.
  Ska man lägga ner ett sådant fall och istället ägna sig åt brott där man inte har någon gärningsman och förmodligen inte heller några vittnen som kan/vill berätta vilka de skyldiga är.

  Hade Rocky varit skriven på en adress i landet hade han säkert aldrig häktats. Flyktfara innebär just det. Att man inte ska få möjlighet att kunna lämna landet innan rättsväsendet har gjort det man nu ska göra.

  Gilla

  • Brasklappen

   Du har INTE fattat någonting….Den kriminella Afghanen trakasserade artisten med sällskap….! Denna politiskt tillsatta åklagare ska sparkas!De lyfter inte ett finger mot bilbrännare eller när Afghanerna begår grova brott, ex i skolan i KIL, hotar våra barn med misshandel och våldtäkt! Vi behöver ett ÅTERVANDRINGSVERK nu, – de här ska ut! Ansvariga ska ställas inför Riksrätt en dag!!!

   Gilla

   • Onkel Björn

    Nej, det kanske är som så att jag inte har fattat något. Nu var jag ju inte på plats och vet därför inte vad som egentligen hände. Men det kanske du och Bosse var och därför har facit i hand.
    Kan det vara som så att polisen har uppgifter som inte har framkommit offentligt?

    Jag vill varken försvara den ena eller den andre, utan bara en åtgärd som polisen faktiskt är skyldiga att göra. Utlänningar som inte har sin hemvist i riket kan man ju inte bara släppa lös hur som helst. Det äventyrar ju utredningen.

    Och vad har bilbrännare, skola i Kil och våldtäkter med det här att göra?

    Gilla

  • Bosse

   Nej Onkel Björn och hade han varit afghan så hade han inte häktats.
   Man ser direkt att du lever i förnekelsens land. Du är fullständigt hjärntvättad av pk folket och kommunisterna. Dig har dom lyckats med bra.

   Gilla

   • bejji

    Enligt grundlagen RF: 12 kap. 9 § andra stycket kan regeringen när som helst avsluta en förundersökning som utföres av polis/åklagare och även avbryta en lagföring.
    Så regeringen kan när som helst beordra att artisten i praktiken frisläpps.

    Gilla

 • Brasklappen

  Bilbränder bryr sig inte en sådan här åklagare om! Dessa Afghaner har kommit utan pass och ID, ett brott i många andra länder, ex Australien men i flathetens land stifta Stefan Löven & Co. en speciallag den s.k. ”gymnasielagen”. Det framgår av filmen att Afghanen trakasserat, ofredat och även misshandlat ASAP Rockys livvakt, trots detta är Afghanen inte delgiven misstanke om brott. Åklagaren vill bli känd och plocka poäng från Stefan Löven och hans vapendragare. Den här Afghanen är kriminell. hela gruppen är det och överrepresenterade för alla typer av brott, misshandel, NARKOTIKABROTT, mord och våldtäkter. Det är uppenbart att politikerklassens representanter finns inom rättsväsendet och de följer inte svensk lag utan EN POLITISK LINJE! Afghaner är ett problem över hela Sverige, de är farliga, aggressiva och hotfulla, i KIL trakasserar de våra ungdomar i skolan, hotar med våldtäkt och misshandel. VI behöver poliser som kan se dem hårt i ögonen och säga åt dem att nu är det dags att resa hem! Vi behöver ett ÅTERVANDRINGSVERK!! Den här artisten från USA borde släppas omgående och åklagaren måste sparkas!!

  Gilla

 • Nils Dacke

  Återigen gör svenskt rättsväsende bort sig ordentligt internationellt, förra gången var ju vid Assangehistorien. Det visar bara att svenska politiker, journalister och annat löst PK-folk skall hålla sin käft tyst när det gäller Polen och Ungern.

  Gilla

 • Kent

  Kvinnlig vänsterextremistisk åklagare?

  Gilla

  • Bosse

   Nej, Det är en åklagare som ser ut som en hallick.Han hade presskonferens häromdan och det var en slemmig och äcklig typ.
   Detta som hänt ASAP Rocky är en sak som händer varje timma i Sverige, men ingen sitter i finkan för det.Detta är politiskt och kanske för att han vill bli känd.Jag hoppas att USA slår tillbaka tio ggr värre. Rättsväsendet skämmer ut landet och dess medborgare.
   Detta kan ju få till följd att den vanlige medborgaren som reser i USA kan få problem.Ett nytt bevis på att Sverige är fullständigt dysfunktionellt och sinnessjukt.

   Gilla

 • ossie

  Afganer och liknande trash står ju över svensk lag eller hur ??

  Gilla

 • Göran

  Den skrivna Svenska lagen är ljusår ifrån den tillämpade lagen. Det står ingenstans att polisen i möjligaste mån ska hjälpa import-kriminella att undkomma gripande via hemligstämplade signalement.
  Inte heller att ”lagom straff” är en liten bråkdel av minstraffet om gärningsmännen har ”rätt” mörka hudfärg.
  Inte heller att beviskraven är många gånger ouppnåerligt högre om gärningsmännen har ”rätt” islamistiska bakgrund.
  Står ingenstans att åklagare ibland ska växla till ”Försvarsadvokat Nr 2” o hjälpa till hitta på lögner!
  Det står inte att alla med ”fel” Svenska rastillhörighet kan fängslas för precis vad som helst för ”Hets mot folkgrupp”.
  Står inte att domstol och åklagare då har rätt att hemlighålla på vilket sätt något skulle vara HMF…
  Står ingenstans att inkvoterade rashatare som Nujen har rätt att via grovt skattebrott finansiera massmord på Svenskar utan att ens åtalas.
  En sjuk och kriminell ockupationsjuridik!
  Lika olaglig nu som då när Europa var ockuperat av Nazityskland eller Sovjetunionen!
  Det vet juristerna mycket väl om, men Medlöperi & Landsförräderi är alltid mest lönsamt!
  Ända tills de en vacker dag kan ställas till svars för sina gärningar!

  Gilla

 • Mm

  Kriminella Afghanerna ingår i någon plan för nedmontering av Sverige. Vem håller i yxan?

  Gilla

 • Thorsten Schütte

  Det finns likheter med fallet Karl Hedin här!

  Gilla

 • Belinda

  Vi borde kunna släppas mot borgen. Satte man 1 miljon dollar i borgen så skulle han dyka upp eller så skulle vi få betalt.

  Jag uttalar mig inte huruvida han är skyldig eller ej.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: