Stäng

Socialdemokrat döms för hets mot folkgrupp

BROTTSLIGHET. Till följd av skadegörelse har socialdemokraten uttryckt sitt missnöje över gärningspersonerna genom att använda bland annat orden ”talibaner” och ”apor”. Enligt hovrättens mening utgör talibaner en viss grupp och uttalandena kan inte förstås på annat sätt än att i vart fall denna grupp i hennes uttalanden benämnts som apor.

Tingsrätten frikände Tina Mukka som enligt åtalet hade uttalat sig nedsättande mot invandrare med syftning på nationellt och etniskt ursprung. Uttalandet, i vilket kvinnan bland annat liknade invandrare med apor, fick spridning genom inlägg på hennes facebooksida.

Tingsrätten ansåg, vid en objektiv bedömning av meddelandena, att dessa närmast framstår som ett uttryck för ilska över den skadegörelse som ska ha ägt rum än som uttryck för missaktning av en viss grupp. I uttalandena pekas inte heller någon specifik grupp ut även om kvinnan i polisförhör medgett att hon avsåg flyktingarna på flyktingförläggningen.

Hovrätten ändrar och dömer kvinnan för hets mot folkgrupp. Uttalandena kan inte uppfattas som annat än att kvinnan som en följd av uppgifter om påstådd skadegörelse uttryckt sitt missnöje över gärningspersonerna genom att använda bland annat orden ”talibaner” och ”apor”.

Enligt hovrättens mening utgör talibaner en viss grupp i lagens mening och uttalandena kan inte förstås på annat sätt än att i vart fall denna grupp i hennes uttalanden benämnts som apor. Även med beaktande av situationen i dess helhet kan dessa delar av hennes uttryck vid en objektiv bedömning inte anses utgöra en saklig eller vederhäftig diskussion eller kritik av gruppen ifråga.

Gärningen är fullbordad och dessa omständigheter stärker snarare slutsatsen att motivet vid gärningstillfället varit att sprida meddelanden som inneburit missaktning för gruppen och att detta skett uppsåtligen. Gärningen kan inte bedömas som ringa.

Hovrätten ändrar tingsrättens dom på så sätt att hovrätten dömer Tina Mukka för hets mot folkgrupp 2018-10-07 enligt 16 kap. 8 § första stycket brottsbalken i dess lydelse före den 1 januari 2019 och bestämmer påföljden till villkorlig dom och dagsböter 40 om 90 kr.

-Pettersson läser slutet på tidningsartikeln nedan. Tina Mukka ångrar vad hon sagt men det känns bra att någon vågar säga det. Dessutom har jag inget att göra med socialdemokraterna längre och det känns skönt.

Annat var det när Gudrun Schyman jämförde män med talibaner, det gick bra, det är svårt att veta var gränsen går.

TIDIGARE 2019-02-25. Socialdemokrat liknade invandrare vid apor

HETS MOT FOLKGRUPP. Tina Mukka har uttalat sig nedsättande mot invandrare med syftning på nationellt och etniskt ursprung. Uttalandet, i vilket Tina Mukka bland annat liknade invandrare med apor, fick spridning genom inlägg på Tina Mukkas facebooksida. Det hände den 7 oktober 2018 i Pajala kommun eller från annan plats i riket, skriver Haparanda tingsrätt i åtalet B B 65-19.

Tina Mukka erkänner brott enligt gummilagen Hets mot folkgrupp. Tina stod på 13 plats på socialdemokraternas valsedel till kommunfullmäktige i Pajala 2018.

-Pettersson väntar med spänning på en tweet från Annika Strandhäll (S) och ett uttalande från statsminister Stefan Löfven (S) om rasist-nazisten i de egna leden och kanske en anmälan från någon djurskyddsorganisation för Hets mot Apor…

Allvarligt talat så borde det vara viktigare att utreda vad ”flyktingarna” gjort än vad de blir kallade. Alldeles för få talar klarspråk…

Lite om vad som hänt på Piteå havsbad…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 reaktioner på “Socialdemokrat döms för hets mot folkgrupp

 1. Hon uttalade sig mycket olämpligt mot en viss grupp, nämligen APOR.
  Det måste vara ett grovt övertramp att uttala sig på ett så nedlåtande sätt om dessa överintelligenta djur och jämföra dom med Talibaner.

 2. Som sosse borde hon känna till skillnaden mellan svenskar (nysvenskar) och apor. Sossarna hade rasbiologiska forskningcentrumet, mätte skallar på samer och kastrerade bögar och flator. När de nämner Sverigedemokraterna och dess bakgrund, tittta er i spegeln….

 3. Beröringsskräcken har blivit ,mer omfattande. hade Tina skrivit att våra nysvenskar hade hon sluppit undan.
  Otroligt att kassera pengar av en ordentlig medborgare. Men någon måste ju betala skadegörelsen.

 4. Tina Mukka sade vad hon tänkte.Konstigt att få straff för det.
  Jag skojar ofta med familjen och använder ord som säkerligen skulle ge ett straff i Sverige.
  Sverige är ett underligt land.
  Skulle för övrigt vara bra att få veta vilket straff de omnämnda fick för skadegörelsen.

 5. Och du borde skaka galler på grund utav dina åsikter, fyra till fem år räcker för mig.

  Trevlig samhälle vi skulle få om vi fängslades för förfärligt språkbruk eller obekväma åsikter….ungefär som Sovjet eller DDR men det är klart man lär sig veta hut…Woijne woijne.

 6. Jaså nu är det inte längre tillåtet att yttra sig förklenande om terrorister, kan bara hända I landet absurdistan.

 7. Ska vi gissa att hon kommer att rösta på SD i fortsättningen, då hon måste vara medveten om att sozzarna skapat och fortsätter skapa problemen…

 8. Tänk att en sosse kan uttala sig så dom som ju är sååå perfekta och ofelbara. Men får man mångkulturen för nära så. Undrar om hon fortfarande är partimedlem.

 9. Man ska inte snacka skit om aporna, dom brukar
  i vart fall ha en ledare, vilket Svenska folket saknar?

  1. Har någon migrant någonsin dömts här för hets mot folkgrupp?

   Vad jag har förstått står vi infödda svenskar inte högt i kurs där.
   Det framgår i reportage där invektiven över den svenska folkgruppen är många men tämligen fantasilösa!

 10. Talibaner är tydligen en skyddad grupp över vilken inget negativt får sägas, svenskar som grupp kan däremot skymfas hur som helst utan åtgärd (trots t.ex. mycket lägre kriminell benägenhet).

 11. Talibaner är tydligen en skyddad grupp över vilken inget negativt får sägas, svenskar som grupp kan däremot skymfas hur som helst utan åtgärd (trots t.ex. mycket lägre kriminell benägenhet).

 12. Talibaner är tydligen en skyddad grupp över vilken inget negativt får sägas, svenskar som grupp kan däremot skymfas hur som helst utan åtgärd (trots t.ex. mycket lägre kriminell benägenhet).

 13. Att nämna ordet taliban i förklenande syfte är nu åtalbart så länge som inte Hd tar upp det och ändrar domslutet till trams.
  Nu borde väl även Jehovas vittnen ha samma skydd mot ”kränkande” ordval som talibaner

 14. Stenbock tittade in på inlägget med förhoppning,att det var ”Svittsaren” som äntligen fått en del,av ett rättmätigt straff ! Tyvärr negativt….
  Lögn o. propaganda-pressen har annars svårt med Parti-tillhörighet.
  Såg att SVT fick betala ut c:a 190.000:- till Kent Ekeroth för att de stulit hans filmbilder…Nu skriver de av gammal vana SD-medlemmen !
  Mån tro det svider i skinnet på dem,även om det är pengar,SVT stulit från oss Skatteslavar.
  Om jag inte minns fel,blev ju Kent som så många andra kloka o. begåvade,utesluten ur partiet genom SD´s medlemsutskott !

 15. Skrämmande att det är så lätt att åka dit om man råkar säga/skriva något som i normala fall annars är harmlöst. Även om jag tycker att det hon skrivit inte är någonting att hänga upp sig på, så tycker jag att det är rätt åt henne att hon drabbas eftersom hon är sosse. Hon är på sätt och vis kollektivt skyldig till den helt felaktiga lagen.

 16. Aporna har alldeles för lågt rättsskydd i Sverige att bli jämförda med talibaner borde ränndera ett rejält skadestånd till Aporna.
  Att Sverige är bortom all räddning när rättsväsendet lägger enorma resurser på HMF lagen när det mördas, säljs knark, stjäls, bränns bilar och annan egendom som aldrig förr.

 17. Fördomar baserade på erfarenhet? Så kan de gå när man befinner sig i eller bor i multikulturella områden. Då kommer sanningens ord fram. Kritik är inte enbart av ondo, det är meningen att det ska uppmärksamma och rätta till misstag mm.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: