Bröllopsfest med pistoler i Filipstad

Från Joakim Lamotte

Att det viftas med pistoler på bröllopsfester i Sverige hör knappast till vanligheterna. Men igår hölls ett bröllop i Filipstad där en man med två vapen lyfts upp på dansgolvet ivrigt påhejad av gästerna. Platsen för bröllopet är Munkebergs hembygdsgård i Filipstad.

Jag vill veta mer om händelsen och ringer upp Axel Fornander som är ansvarig för uthyrningen av hembygdsgården. Han bekräftar att lokalen varit uthyrd till bröllopsfest.

– Det var ett invandrarpar som skulle gifta sig med varandra, och jag hade ingen anledning att inte lita på dem, säger Axel Fornander.

Vad tänker du om att man viftar med vapen på er hembygdsgård? – Jag tänker ingenting och säger ingenting innan jag pratat med hyresgästerna. Vilken tidning jobbar du för förresten?

Jag är frilansjournalist. – Ja det kunde jag tänka mig. Försöker du dra ihop till ditt uppehälle eller vad är problemet?

Nej, jag tycker bara det är konstigt att man viftar med pistoler på en bröllopsfest i en hembygdsgård i Sverige. Jag har inte varit med om det tidigare. Och det handlar inte om att anklaga dig för något. Jag är bara nyfiken.

– Jag säger som sagt ingenting om det här, avslutar Axel Fornander.

Från Joakim Lamotte

17 thoughts on “Bröllopsfest med pistoler i Filipstad

 1. Gissar att det inte är intressant journalistik att skriva att det var leksakspistoler?

 2. Vilken jävla otrevlig uthyrare! Förbannad för att man ställer frågan.En typisk PK människa av värsta sorten, en åttitvåprocentare i sitt esse.

 3. Skulle varit NMR som hälsat på Adolf, vad hade den mkt gode kommunisten Axel gjort då?

 4. Snart vanligt att man drar en eller två magasiner med sin kalasjnikov på festerna, ingen fest utan pangare.
  ,

 5. Sorgligt att våldet alltid ska vara närvarande i denna kultur. Även vid tillfällen som ska vara ett av livets största och lyckligaste.

 6. Försöker du dra ihop till ditt uppehälle eller vad är problemet?

  Vilken korkad fråga. Kan väl bara hända i ett sossefierat Sverige att någon får frågan om han försöker försörja sig själv.

  • Har de inte resurser eller vilja till eftersom det var nyadeln som firade bröllop, de har nog med att jaga pensionärer som skriver något elakt på Facebook.

 7. Enligt gammal västerländsk brudtradition kommer den som fångar brudens bukett att fånga en man inom ett år. Enligt modern, nåja, österländsk tradition kommer den som fångar brudgummens pistoler att fånga en brud inom ett år. Dessa är ett väsentligt datingtillbehör för att övertala svårflörtade kvinnor som kanske hunnit smaka på det moderna livet.

  Eller? 😉

 8. Om inte Axel Fornander ser några problem med att det viftas med illegala vapen på bygdegården han har hyrt ut så är han mycket mycket svagbegåvade.

 9. Förmodligen delar gästerna uthyrarens ”Värdegrund”, som det alltid surras om nu för tiden. Vilket även borde innebära att Åkesson är bannlyst.

 10. Ja och det är beklämmande att den som hyrt ut är så satans
  korkad som sen frågar vad som är problemet, Ja
  Axel Fornander, det är inte, eller har åtminstone inte varit
  brukligt att man viftar med Pistoler vare sig på Bröllop eller
  andra fester, så vad du bör göra är att polisanmäla dessa
  figurer för förmodligen innehav av illegala vapen? För du
  har väl namnet på dem Axel.? Fast Polisen bryr sig väl inte!

 11. Bröllop utan damer ! ….kan det var ett homobröllop för terrorister ?

 12. Dom inavlade muslimerna förstår inte att även om de bara skjuter upp i luften, så kommer kulan att slå ner på något ställe, inte bara försvinna.

Kommentera