Nedskärningar i modersmål kan strida mot barnkonventionen

INSÄNDARE Malmö 12 – 7 -2019

Det är helt rätt som fyra skånska kommuner där M respektive SD har ordförandeposten gör när man minskar anslagen till modersmålsundervisningen i skolorna.

Denna undervisning skall inte finansieras med varken kommunala eller statliga medel eftersom detta skall åligga föräldrarna inom hemmets ramar om man vill hålla sitt hemspråk levande.

Vi tre undertecknade av detta inlägg är ett levande bevis för att detta fungerar eftersom ingen av oss gått en enda minut på s k hemspråksundervisning under vår skolgång och ändå kan vi tala vårt modersmål ungerskan perfekt alla tre samt också det svenska språket.

Detta kan vi tacka våra föräldrar för som i hemmet talade ungerska med oss samt även lärde oss att skriva på ungerska. Om detta fungerade på 50 och 60 – talet så skall det också utan problem fungera idag.

Det är helt enkelt inget annat än fräckt av dom invandrarföräldrar som kräver att deras barn skall få gå på skattefinansierad hemspråksundervisning. Det är er skyldighet och ingen annans att hålla ert hemspråk levande för era barn. Ni har fått en fristad här i Sverige med allt vad det innebär både för er själva och för era barn så ställ inga krav på sådant som ni kan och bör sköta själva!

Sandor Herold , Annika Herold samt Istvan Ferenc
Samtliga tre invandrare till Sverige på 50 – talet

-Pettersson vill till Sandors insändare tillägga:

  • Nedskärningar på funktionshindrade går bra
  • Nedskärningar på åldringsvård är inga problem
  • Nedskärningar i skolan, ingen bråkar om barnkonventionen men fan ta den som ifrågasätter de heliga hemspråken och kostnaderna för invandringen!

Sydsvenskan

7 thoughts on “Nedskärningar i modersmål kan strida mot barnkonventionen

  1. Vad är det för vits för hemspråkundervisning i svenska skolor? Förutom att sysselsätta en massa sk lärare k hemspråkundervisning

  2. Som invandrare och mamma till 4 barn varav 2 halvsvenskar håller jag med till 100%.
    Det är min uppgift att lära mina barn ryska. Och definitivt inte de andra skattebetalarnas skyldighet att betala för det.
    Tror ej att någon av invandrare har mage att kräva hemspråkundervisning i skolan.
    Det är helt och hållet svenskarnas påhitt kan jag påstå… Svenskarnas som i sin iver att serva oss är beredda att strö så mycket pengar som helst för ” integrationen” osv…

  3. Fast Flyktingkonventionen säger att man har skyldighet att anpassa sig till värdlandet.

  4. Det måste vara bara Sverige som håller på med detta vansinne. Prio ett måste vara att lära sig SVENSKA. Det är väl självklart. Det är så man kommer in i samhället. Lägg ner hemspråk och sfi. Sånt lär man sig själv om man har iq som är högre än en råtta…….

  5. Ja du Sandor.
    Jag har två släkter ungrare i min bekantskapskrets. Deras föräldrar flydde till Sverige från kommunistregimen på 50-talet.
    Det var inte tal om hemspråk,sfi, höga bidrag och förtur till nyproducerade lägenheter.
    Behöver jag nämna att de är ganska förb…. förlåt, sura, på dagens invandringspolitik?

  6. Debattören / kolumnisten ”glömde” att också beslöjandet av barn strider mot barnkonventionen. Ingen under 18 år fåt tvingas på en religion eller tvingas beära religiösa symboler.

    Men vänsterfolket citerar naturligtvis bara sådant ur barnkonventionen som passar deras egna åsikter. Och i fallet med rätten till OFFENTLIGT FINANSIERAD hemspråksundervisning är det en grov vantolkning.

  7. Flyttar jag till USA förväntar jag mig inte svenskundervisning. Vad är det för jävla trams? Det måste vara dyrt och hindra integrationen.
    Fuck you säger jag till pysselkärringar av hen-kön som styr Sverige. Ni är galna.

Kommentera