Migrationen leder till ett ökat vårdbehov – invandrarna är sjukare än svenskar


SJUKVÅRD. Asylmigration har av vissa setts som räddningen för vårdsektorns personalbrist. Detta är önsketänkande; tvärtom har de med utländsk bakgrund ett större (åldersstandardiserat) vårdbehov än den infödda befolkningen.

Migration leder till ökat vårdbehov; inte bara infektioner och blodsjukdomar, utan också olika funktionshinder är vanligare hos migranter. I grupper med kusingiften ses både mer utvecklingsstörning, missbildningar och ovanliga genetiska sjukdomar. Autism är av okänd anledning vanligare hos andra generationens invandrare, speciellt i den somaliska gruppen. Cerebral pares (hjärnskada) är mycket vanligare hos utlandsfödda, oftare med svårare funktionsnedsättning. Tandhälsan är betydligt sämre.

Det märks just nu sannolikt tydligast inom tandvården, men diabetesepidemin är tvärt emot vad Johan Carlson skriver inte isolerad till ”rika länder i Mellanöstern”. I en förhållandevis fattig region som Palestina har 15-20 procent av den vuxna befolkningen diabetes typ 2.

Inom mitt område, barnsjukvården, finns andra exempel på hur migration leder till ökat vårdbehov; inte bara infektioner och blodsjukdomar, utan också olika funktionshinder är vanligare hos migranter. I grupper med kusingiften ses både mer utvecklingsstörning, missbildningar och ovanliga genetiska sjukdomar. Autism är av okänd anledning vanligare hos andra generationens invandrare, speciellt i den somaliska gruppen. Cerebral pares (hjärnskada) är mycket vanligare hos utlandsfödda, som nu utgör 17 procent av alla barn med CP i Sverige, oftare med svårare funktionsnedsättning, skriver Mats Reimer, krönikör och barnläkare i Mölnlycke på Dagens Samhälle.

-Pettersson säger att detta är ännu ett exempel på den katastrof som kallas asylinvandring. Inte nog med att migranterna har rejält sämre utbildning än svenskarna, de är sjukare också och om inte det är nog så tar sjukbesöken dubbelt så lång tid och ger sämre resultat när språk och kultur inte försvårar kommunikationen. Detta gäller även med utländska läkare och svenska patienter.

I grunden finns bara en stor fråga: migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort.

Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, sjukvården, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, pensionerna, brottsligheten, allt!

Invandringen måste begränsas, vi måste börja skicka hem folk, annars är vi snart som ett muslimskt arabland och hur det ser ut i de länderna har vi facit på.

Snart försörjs 1 miljon människor i åldrarna 20-64 år med bidrag, då är inte de som gått i pension eller de som studerar medräknat.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


41 responses to “Migrationen leder till ett ökat vårdbehov – invandrarna är sjukare än svenskar

 • Boskolor för nyanlända hindrar inte katastrofen | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] Migrationen leder till ett ökat vårdbehov – invandrarna är sjukare än svenskar […]

  Gilla

 • grunehetgrot

  När mentalsjukhusen i Sverige lades ned så missade man ett
  RIKSDAGSHUSET I STOCKHOLM.

  Gilla

 • Nicklas

  Har rest runt en del i landet. Och det man sett är djupt oroande. Horder av babbar så långt upp som till Umeå.

  Gilla

 • Käthe Löfvendahl

  Detta är ju inte alls förvånande, eller hur?!
  Enligt mig är det helt självklart.
  NATURLIGTVIS!!

  Gilla

 • Westminster

  iom att Sverige nu har grönt ljus för anhörighetsinvandring så kommer det drälla in tusentals äldre sådana som kommer lyfta ÄFS-äldreförsörjnings stöd eller migrantpensioner som i många fall överstiger de svenska dito då migranten oftast har reducerad hyra-sjukvård-tandvård, ev rabatt på hemtjänst som dessa oftast får av samspråkiga till skillnad mot svenska äldre som får hållas med hemtjänst som knappast behärskar svenska språket……

  Gilla

 • Kungen

  Tomas : 1. Håll dig till expo. Det passar dig.
  2. Lär dig att stava svenska.
  3. Tiden får utvisa vem som har missuppfattat läget i landet. Du väljer att blunda medan jag ser och hör. Åk upp till Kil eller Grums och fråga vad folk tycker om läget. Men det skiter väl du i

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Vad är problemet ?
  Det drabbar ingen fattig, dagen Islamistiska satelitstat Sverige och socialbyrå tillhör ett av världens absolut rikaste länder !
  Bara att fråga den landsförädiska 7 klövern om man inte tror på detta.

  Gilla

 • Migrationen leder till ett ökat vårdbehov – invandrarna är sjukare än svenskar – Suzie Weathers

  […] publicerad på Petterssons gör Sverige lagom!: SJUKVÅRD. Asylmigration har av vissa setts som räddningen för vårdsektorns personalbrist. […]

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Detta kan väl inte stämma?

  Bäst att dessa uppgifter kollas av med Annika Strandhäll och Maria Ferm.

  Två insatta från ett av vardera parti i regeringen.

  Gilla

 • Kungen

  Tomas hörz : du har nog kommit fel. Du hör hemma på expo

  Gilla

  • Tomas Hörz

   Jag skriver här för att Du inte bra skall behöva ha kontakt med folk som har missuppfatta världen på samma sätt som Du

   Gilla

 • Kungen

  Vilken jävla överraskning………..😀😀

  Gilla

 • Tomas Hörz

  Det är ju hemskt att Vi skall hjälpa sjuka månniskor fast de inte r svenska

  Gilla

 • Olof.p

  Den vanligaste sjukdomen för invandrare är skottskada.

  Gilla

  • Tomas Hörz

   Skitsnack

   Gilla

   • Maja

    Du har rätt. Stora grupper lider av kronisk psyktrauma orakad av stolliga svenskar, som är så lättlurade.
    Att komma hit och bli behandlad som en kung från dag ett utan motprestation , klart man blir snurrig i skallen för mindre.

    Gilla

 • Tomas Hörz

  Tänk vad det är syn om Er. Tänk om Ni levat i något annat land så hade ni haft det mycket bättre. Prova Afghanistan Ditt Ni ju vill skicka flyende ungdomar

  Gilla

 • Tomas Hörz

  Tänk vad det är syn om Er. Tänk om Ni levat i något annat land så hade ni haft det mycket bättre. Prova Afghanistan Ditt Ni ju vill skicka flyende ungdom.ar

  Gilla

  • Maja

   Min bekant, en framgångsrik affärsman sade att han tänker satsa till företag till Afghanistan. Han var där på besök nyligen och blev tagen av hur väl landet fungerar och hur vackert det var där.
   Det är skitsnack att folket är förföljda, bortsett från de lata som inte vill arbeta. Afghanistan skall vara ett mycket modernt land och de problemen här som vi tror att det finns där är sagor från vår sosseregering.

   Gilla

 • NT

  Att invandringen är nödvändig för att klara vårdsektorns personalbehov är en av de vanligaste myterna som vänstertomtar för fram.

  Detta påstående är helt felaktigt. Antalet läkare och övrig vårdpersonal bland migranter är försvinnande liten. De räcker inte ens till för att vårda övriga migranter. Migranter har dessutom ett större vårdbehov än den svenska befolkningen. Dessutom kostar vården av migranter betydligt mer än för svenskar då det ofta uppstår kommunikationsproblem vilket leder till att tolkar måste anlitas samtidigt som läkarna får tillbringa mer tid per patient och därigenom blir mindre effektiva. Särskild vaktpersonal måste också ofta anlitas för att hindra anhöriga från att storma sjukhusen.

  Migration leder till ökade kostnader för samhället och till sämre service för den svenska befolkningen. Detta är fakta. De som påstår något annat sprider “fake news”.

  Gilla

 • Tomas Hörz

  Dét vore en demokratisk och mänsklig vinst om Er blogg försvann

  Gilla

  • Pettersson

   Tomas Hörz, vad vore det för demokratisk vinst om vår blogg försvann. Var skulle du då få framföra dina åsikter?

   Gilla

   • Tomas Hörz

    Jag tar med intresse del av de synpunkter som framförs hos Er. Det är totalt sätt synpunkter som får mig att tappa tron på mänsklighetens framtid. Någon som jag försöker dämpa den självgoda säkerheten i påstående om hur syn det är om det lycliga vensksa folket

    Gilla

  • Hasse

   Den kommentaren gick visst inte hem😂😂😂😂

   Gilla

 • Tony

  Otroligt att Svenska skattebetalare ska ha försörjningsbördan
  för denne och tiotusentals figurer.

  Gilla

  • Tomas Hörz

   Tänk vad det är syn om Er. Tänk om Ni levat i något annat land så hade ni haft det mycket bättre. Prova Afghanistan Ditt Ni ju vill skicka flyende ungdomar

   Gilla

   • Tony

    Och vad flyr dom ifrån då, är det krig i Afghanistan?
    Det troliga är att dom flyr mot ett bättre liv, och det
    ska andra förse dem med? Hade dom visat någon
    slags tacksamhet hade det varit lättare att acceptera,
    men nära stora delar beter sig som jävla skitstövlar,
    med rån, knarkförsäljning våldtäkter ,misshandel där
    67 st av er ger sig på en ensam vandrare, m. m.
    Den som kommer hit och och sköter sig har nog
    inga större problem, det är dom som bär sig illa
    åt som ställer till problem. Varför ska vi hjälpa
    horder med människor som tackar med att begå
    grova brott, ni ska inte begära hjälp och sen tacka
    med att pissa på dem som hjälper er!

    Gilla

   • Tony

    6-7 skulle det stå.

    Gilla

   • Maja

    Afghanska flyktingar i Sverige kommer konstigt nog från Iran! Varför tror du det? Önskar ett svar.
    Det går ingen nöd på de ordentliga i Afghanistan.dem som kommer hit är bluffare.

    Gilla

 • ossie

  Bevare mig väl för att bli beroende av den allmänna sjukvården. Blattarna ska väl som vanligt ha gräddfilen och Svensson får komma om det finns plats, men de styrande politikerna ser nog till att få vård privat de har ju råd.

  Gilla

 • fete

  Förbjud pedofil sekten ISLAM…

  Gilla

 • Brasklappen

  Det talas tyst om att etniskt svenska sjuksköterskor flyr till Norge för att slippa Stefan Lövens patienter från MUUUSLIMSKA U-länder som Afghanistan och Zooomalia….DE FÖRÖKAR SIG BRA DE HÄR DAGDRIVARNA, DE KLÄMMER FRAM MÅNGA NYA PARASITER FÖR ATT FÅ HÖGRE BIDRAG!!!
  Sverige är definitivt förlorat, kommer att bli ett muslimskt U-land med alla asylsökande som de muslimska U-länderna skickar till Sverige. De vet att vi har öppna gränser här och bidragen lockar – dessa länder passar på att tömma mentalsjukhus och fängelse, de vet att det bara är att skicka dem till Sverige!!!
  Detta är förutbestämt av onda globalister, Socialdemokraternas partistyrelse som har Malmö som modell samt FN och EU trycker på!!

  Gilla

  • Brasklappen

   VIKTIGT TILLÄGG!!! En stor grupp asylinvandrare är svårt handikappade med stora vårdbehov samt åldringar som tas till Sverige för att omedelbart få pension! I SÖDERTÄLJE och MALMÖ är detta satt i system av invandrare som driver assistansföretag. De har lurat samhället på 100 tals miljarder kronor!!! Att ta handikappade till Sverige gillas av SOCIALDEMOKRATERNA samt uppmuntras, de har gjort broschyrer på samtliga arabiska språk för att berätta om alla förmåner i bidragsparadiset!!! Polisen vänder bort huvudet och Stefan Löven mal på med sitt ALLA ÄR LIKA VÄRDA SAMT ”ÖPPNA GRÄNSER”!!!

   Gilla

  • Maja

   Två jättefina svenska tjejer sökte till undersköterskautbildningen för några år sedan. Ingen kom in, trots fina betyg.
   Men en irakisk kvinna som är nästintill analfabet kom in.Efter en månad lämnade hon skolan då hon trots 40 år i Sverige inte kunde förstå någonting.

   Gilla

   • SVENSK

    Det är beviset för folkmordet på etniska SVENSKAR; inkompetentare utlänningar har förtur till bidrag, utbildningar, bostäder och jobb. Det ÄR folkmord t o m enligt FN!

    Gilla

 • Maja

  Det kan jag skriva under på att migration kräver ökade resurser inom vården. Alla sjukhusanställda säger att tack vare den ökade migrationen tvingades sjukhusen anställa både vakter och vidta andra säkerhetsåtgärder typ inlåst personal bakom stängda dörrar vid entréer.
  Vore kul att få veta exakta kostnader för både vården , handikappomsorgen och pensioner för invandrare.

  Gilla

 • Kent

  Utgifterna bara strömmar ut.
  Steffe när kommer den utlovade förtjänsten in.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: