En stilla bön i Bromölla

MEDIA. Spelar det roll om SD styr kommunen? Det öppnar för språkutarmning på bibliotek, slöjförbud och i Bromölla böneförbud på jobbet. Det tar ganska exakt trettio sekunder att be Fader vår. Högst trettiofem. Jag säger inte att just det är särskilt bra, att böner ska vara tidseffektiva. Bara att just Fader vår inte ens tar en minut. Så kort är den bön som, enligt kristen tradition, Jesus själv har lärt sina anhängare, skriver Heidi Avellan, politisk redaktör på Sydsvenskan, fortsättningen är tyvärr bakom betalvägg. 

En kristen bön går inte att jämföra med en muslimsk när det gäller tidsåtgång. Men arbetsgivaren borde även förbjuda tillbedjan av Facebook och Instagram, det stjäl arbetstid. 

Det centrala är att Sydsvenskans politiske chefredaktör stöder bön på betald arbetstid och muslimers rätt till bön fem gånger om dagen på betald arbetstid. Heidi Avellan blandar in en rad andra frågor och judendom. Plus som sig bör för en teoretisk vänsterliberal, som vet bäst, ett annat målande “nyckelord” när det det skall skrivas ledare om SD politik. Det är bara utövare av en religion som framfört önskemål/krav på betalda bönestunder.

Som av en händelse publicerar Sydsvenskan samtidigt detta debattinlägg: ”Att anställda vill be på arbetstid är ett konstruerat problem som löses bäst med tillit.” skrivet av Robert Walldén som är filosofie doktor i svenska med didaktisk inriktning och lärarutbildare vid Malmö universitet.

Herr Walldén har rätt i att problemet är konstruerat:

  • Hade vi inte importerat hundratusentals muslimer hade det inte funnits.
  • Följde muslimerna koranen där det står att går det inte att be på arbetet så går det bra att be vid ett annat tillfälle.
  • Bad muslimerna lika fort som den kristne ber Fader vår skulle det inte vara ett problem.

En muslimsk bön är svår att jämföra med ”Fader vår” som redaktör Avellan gör. Muslimen ska tvätta sig innan bön, han ska ta av sig skorna, rulla ut sin matta, vända sig mot Mecka med mera. Det tar minst tio minuter, kanske mer beroende på hur arbetsplatsen ser ut.

-Pettersson säger att utan islam skulle Sverige ha betydligt färre problem och utan journalister som Avellan så…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “En stilla bön i Bromölla

  1. Vad är det muslimerna måste be om 5 gånger om dagen!?!?ja menar 1ny bil får man väl snart!?bättre
    hälsa,gifta bort sin dotter till en rik kusin.pengaretc etc…profeten Muhammed har väl gränser också vad han klarar av!?

  2. Var och lyssnade på en gammal man typ 95år som överlevde förintelsen och hade mycket att berätta.vi var ca 300.många ungdomar.mycket intressant.till sist avslutade han med att sägas att det kan hända igen.titta bara i Sverige där sd växer sa han!!.jag tänkte ha faan ska han stå o jämföra 2 världskrigets nazister med sverigedemokraterna i Sverige!?!?sd vill inte judarna något ont! Det är ju för faan muslimerna som förföljer judarna.men om islam SAS det inget.jag applåderade inte efter.

  3. Inte 1% av Sveriges kristna ber under arbetstid.då har man i regel fullt upp
    När det gäller muslimer så får de be på sin fritid.profeten kan gott vänta några timmar.det finns alltid sjuka,arbetslösa o gamla som kan be hela dagen istället så det räcker..

  4. Hon är ingen journalist, hon är bara en propagandamakare
    för Islamska seder o bruk..

    Jobbar det många Muslimer på Asylsvenskan, om inte
    varför det?? Annars kan ju Sydsvenskan låta deras
    Muslimer be, bara ifall Sydsvenskan står för kostnaderna?

  5. Igår diskuterade man förbud mot rökning på arbetstid. Idag diskuterar man rätten att få be på arbetstid.
    Min gissning är att rättigheten att be på arbetstid snart är lag i Sverige.
    Allt går som bekant muslimernas väg och sjäkvklart är det muslimer det handlar om.

  6. Heidi verkar inte kunna lagen , privata telefonsamtal , facebooksbesök etc är tillräcklig grund för avsked , arbetstiden är arbetsgivarens och dina private hobbies får du sköta på fritiden.

    • Så är det Peter och även på Heidis arbetsplats är jag säker på att det finns regler om vad man får och inte får på betald arbetstid.

    • Köpta ”journalister” som slickar makten i arslet är också ett jävligt stort problem…

Kommentera