Tyskland: En chockerande grad av självcensur


av Judith Bergman • 11 juli, 2019

 • Det verkar finnas en avsevärd klyfta mellan det som tyskarna säger offentligt och vad de tänker … Femtiosju procent av alla tyskar säger att de börjar bli trötta på hur de ”i allt större mån blir tillsagda vad de ska säga och hur de ska bete sig”.

 • ”Det gör stor skillnad … om medborgare känner att de blir alltmer övervakade och utvärderade … Många medborgare saknar att kunna bli respekterade på så sätt att deras angelägenheter och ståndpunkter tas på allvar [och] att viktiga händelseförlopp diskuteras öppet …” – Från en undersökning om självcensur i Tyskland, utförd av Institut für Demoskopie Allensbach.
 • Denna reträtt [från respekt för yttrandefriheten] har än så länge kulminerat år 2018 med Tysklands censurlag som kräver att sociala medieplattformer ska radera eller blockera alla påstådda ”straffbara handlingar” på nätet, såsom förtal och uppvigling, inom 24 timmar från att man mottagit en anmälan av en användare. Om plattformerna inte gör detta kan den tyska regeringen ge dem böter på upp till 50 miljoner euro. Personer i Tyskland har blivit åtalade för att de har kritiserat regeringens migrationspolitik …

Gatestone

En ny undersökning om självcensur i Tyskland har visat att tyskarna censurerar sig själva till en häpnadsväckande grad. På frågan om huruvida det är ”möjligt att uttrycka sig fritt i offentligheten” var det bara 18 % som svarade ja. I jämförelse sa 59 % av tyskarna att de uttrycker sig fritt bland sina vänskapskretser och bekanta.

”Nästan två tredjedelar av medborgarna är övertygade om att man ‘idag måste vara mycket försiktig med vilka ämnen man uttrycker sig om’, eftersom det finns många oskrivna lagar om vilka åsikter som är acceptabla och godtagbara”, enligt undersökningen som utfördes av Institut für Demoskopie Allensbach för tidningen Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Läs vidare


9 responses to “Tyskland: En chockerande grad av självcensur

 • Ali

  Dom som vill ha världens generösaste bidrag .

  Gilla

 • Maja

  Sverige har skämt ut sig i hela världen tack vare Assange, 50 cent och nu Asap Rocky.Ingen bra reklam.
  Vem vågar komma hit ?

  Gilla

 • Maja

  Hoppas att killen skaffar en egen advokat och Sverige åker på en saftig skadestånd.

  Gilla

 • Stenbock

  Många kanske undrar hur jag ibland kan förutsäga vad som väntar oss i Abzurdien ? Svaret är så enkelt,att jag dagligen ögnar över vad som händer och sker i Tyskland.
  C:a en månad senare drabbar detta oss..
  De kriminella ”baaarnen” där nere,känner väl till att gränsen i Nord är helt öppen.När det börjar brännas i flera av de mellaneuropeiska länder för dem,finns ju färjorna till Abzurdien…Här mottages de med välkomstkram och rikliga bidrag,under tiden de saboterar,överfaller,våldtager och utför en mängd andra brott. Till del är detta förfarande väl organiserat,från muslimska terror-Moskér.

  Gilla

 • SvenskMan77

  …… börjar tyskarma komma ikapp svenskarna?
  Svenskarna ligger nog tusenfallt i framkant när det gäller självcensur.

  Gilla

 • Maja

  Precis som i Sverige. Man vågar inte uttrycka sig så som man tänker alla gånger och de gånger jag har sagt mitt från hjärtat har jag brutit mot FP lagen. T.ex att jag inte vill åka med mussar i taxi då jag blev inlåst av en en gång och höll på att inte komma ut.

  Gilla

 • ASAP ROCKY

  Afghaner trakasserade artisten ASAP Rocky i Stockholm, var inne och kikade på AFTONLÖGNEN om händelsen, – p.k. korrekt rapportering INTE ett ord om att det handlar om Afghaner som är ute och sex-ofredar kvinnor samt trakasserar den här artisten! Att en åklagare tar beslut att häkta en helt oskyldig artist är skrämmande, det är på order av politikerklassen, SVT och hatmedia som bestämmer agendan i dagens Sverige!

  Gilla

  • ASAP ROCKY

   Händelsen ligger ute på Youtube, – AFTONBLADET vinklar kraftigt att artisten är den skyldige!!! AFTONLÖGNEN har en politisk agenda, kom ihåg att politikerpatrasket gav dessa Afghaner en speciallag, den s.k. ”gymnasielagen!…..!! J-lar vad man skulle vilja piska de här!!!!

   Gilla

 • Kent

  Det är inte bara i Sverige som pk korrekthetens fula tryne sticker upp.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: