Kurd halalslaktade sin exfru för att återupprepa familjens heder


BROTTSLIGHET. I dag startar rättegången mot den man som misstänks ha mördat sin ex-fru i Mölnlycke strax före jul förra året. Kvinnans nära och bekanta har vittnat om att hon ständigt levde i rädsla för vad hennes exman skulle göra – och mannen kommer även ställas inför rätta för olaga hot mot kvinnans nya make.

Kvinnan hittades svårt knivskadad på en parkeringsplats och avled senare på sjukhus. Mannen har i förhör sagt att avsikten inte var att döda, utan bara skada sin exfru.

Han accepterade inte att kvinnan gift om sig med en annan man. – Det finns vittnesuppgifter och andra uppgifter som tyder på att det var med avsikt att återupprätta familjens heder som mannen gav sig i väg beväpnad med kniv och pistol för att mörda kvinnan, säger Lotta Nielsen.

Ur åtalet: ”Rizgar Akram Abdulrahman har uppsåtligen dödat sin före detta maka, genom att vid flera tillfällen hugga, sticka och skära med en kniv mot hennes kropp. Vidare har Rizgar Akram Abdulrahman utdelat slag i pannan på ex-frun med en pistol samt försökte skjuta henne i benen med en pistolen.

Våldet har orsakat ex-frun ett flertal sticksår ​​på halsen/nacken, vänstra örat och högra nyckelbenet med skador på och avskärning av vänstra halspulsådern och högra halspulsådern och halsblodådern samt sköldkörtelns högra lob, sår i svalgets slemhinna och skada på bakrebenutskottet till halsryggkotan C3 som följd, ett flertal sticksår ​​i mitten av bröstet genom bröstbenet i hjärtsäcken och hjärtats högra kammare samt på bröstets högra sida i högra lungsäcken och i högra lungans övre lob med sammanfallna lungor med blodansamlingar i lungsäckarna samt blodansamling i hjärtsäcken som följd.

Vidare har ex-frun orsakats ett flertal stick- och skärsår i ansiktet, bröstet, hårbotten, högra underarmen och handen och vänstra överarmen samt krossår i huvudet. Skadorna på ex-frun arm och ena hand har uppstått genom avvärjning av skarpt våld med en kniv. Krossår i huvudet har uppkommit genom slag med en pistol. Ex-frun har avlidit dit till följd av skadorna på hennes bröst och hals”.

– Pettersson säger skön kille, han ville inte döda bara skada…”Min mening var aldrig att döda henne. Jag tänkte skjuta henne, slå henne, skada henne”, säger Abdulrahman i förhör.

Märkligt nog verkar herr Abdulrahman vara svensk medborgare trots att han behöver tolk på sorani som är ett kurdiskt språk som talas i Irak och Iran. Vem delar ut medborgarskap till människor som inte kan svenska.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


3 responses to “Kurd halalslaktade sin exfru för att återupprepa familjens heder

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: