15-åringar krävs på 30 miljoner för skolbrand


BROTTSLIGHET. Nyårsdagen 2017 brann Sandsbro skola i Växjö ner – och nu kräver skolans försäkringsbolag fem tonårspojkar på 30 miljoner kronor. Branden startade när pojkarna, som då var 13 år gamla, använde smällare på skolans tak. Via sina advokater bestrider pojkarna skadeståndskravet.

Två av pojkarna lade ner var sin smällare i en ventilationstrumma, vilket orsakade branden. En av pojkarna larmade 112 och alla fem fanns på plats när polis och räddningstjänst kom till skolan.

-Pettersson säger att det är 4-1 till bortalaget, alltså ett svenskt namn och fyra med utländsk bakgrund, heder år grabbarna för att de larmade och stannade kvar men det blev dyrt…’

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


5 responses to “15-åringar krävs på 30 miljoner för skolbrand

 • SNAFU

  Kravet blir bara symboliskt.
  Ansvaret ligger i första hand på föräldrarna och i andra hand på den/dom som köpte ut smällarna till ungarna. Men eftersom en viss grupp har frikort till allt så kommer inget hända.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Någon äkta svensk utanför begåvningsreserven som tror att dessa förmodligen stackars missförstådda och orättvist behandlade pyromaner kommer att betala en enda krona ?
  Nej tänkte väl det, blir naturligtvis skattebetalarna som får stå för notan.

  Gilla

 • Br

  Det är de som ska jobba ihop till våra pensioner…suck.,

  Gilla

 • SVENSK

  Idiotiskt gjort, självklart, men här var det kanske inte riktigt avsiktligt ändå!? då straffas de hårdare än annars, varför?
  men de kommer nog aldrig att behöva betala detta själva!

  Gilla

 • Sören

  Jag anser, men det kanske bara är jag att de ska betala beloppet med ränta. För det första är detta ett klart blattebrott men också för svensken att så kan det gå om man inte väljer sina kamrater noggrannare. Han kommer övertid vinna på läxan.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: