Landet med de stora problemen


I går uppträdde rockbandet Metallica på Ullevi i Göteborg inför en publik på 64.050 personer. Bland publiken fanns prinsessan Estelle, 7, tillsammans med sina föräldrar kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Det har upprört någon eller några personer eftersom det finns en åldersgräns på 13 år. 

Arrangören Live Nation har sagt att utrymmet där Estelle var rör sig om en ”kontrollerad miljö där ljudnivån understiger rekommendationen”.

Göteborgs miljöförvaltning har därför idag krävt information från eventbolaget som driver arenan. Ullevi har inga undantagsregler för loger eller andra utrymmen där Estelle, 7, vistades under Metallica-konserten. – Det finns inget tillstånd från vår sida, säger Yusra Moshtat, miljöinspektör på Göteborgs stad.

– Vi kan inte idag säga om ljudet varit för högt eller tillräckligt lågt. Vi har begärt in information från Got Event om vilka aktuella utrymmen som använts så att vi kan bedöma ljudet där. Vi kommer att kräva att de återkommer till oss och utifrån de uppgifterna så gör vi bedömningen om det är okej eller inte, säger Yusra Moshtat, miljöinspektör på Göteborgs stad.

-Pettersson är övertygad om att miljöinspektör Yusra Moshtat har för lite att göra, det kanske är en avdelning som går att lägga ned…

…småflickor i slöja utreder ingen…

Prinsessan Estelle Foto Linda Broström Kungliga Hovstaterna

Filmen från igår kväll

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Landet med de stora problemen

 • Miljöförvaltningen i Göteborg har stora problem | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] I går skrev vi om att Göteborgs Miljöförvaltning undersökte hur prinsessan Estelle med föräldrar hade kunnat vara på konserten med […]

  Gilla

 • Ben-Hur

  Att börja tramsa en massa för att få det att låta som om dom inte alls har överträtt bestämmelser som gäller för alla, är så typiskt för svenska tjänstemän.

  Det gör ju inte saken ett dugg bättre, än att konstatera att dom varit flata och släppt in en underårig mot alla bestämmelser bara för att det var en ur kungafamiljen. Jä-a fjäsk.

  Gilla

 • turrim

  Om man nu vet att det inte går att i efterhand klara ut ljudnivån, så är det bara att slänga i papperskorgen. Det borde även en miljöinspektör begripa.

  Gilla

 • Kalle

  Enligt vissa irrläror är musik något negativt därav utredningen.
  Är Göteborg styrt av islamister?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Är 2019 skillnad på kungligheter, nysvenskar och dagens i alla lägen ständiga två, infödda skattebetalande äkta svenskar !

  Gilla

 • eugenecork


  de ska ”börjas” i tid det som krokigt ska bli
  …överreklamerad skitmusik, då bättre va
  hemma på Haga å kolla in på Tuben…
  stackars barn…


  Gilla

 • Kattsand

  Att man skjuter vilt på öppen gata varje dag numera är nog en liten bagatell jämfört med detta.

  Gilla

 • Fred

  Håller med, lägg ner – hon är ju för sjutton en prinsessa (ej ironi) och så fick hon höra Staten och Kapitalet också. Bra uppfostran, bra musik. Det är nog så viktigt med bra musik och musikupplevelser. Se bara på generation snöflinga som växt upp till smurfhits – katastrof.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: