Arab frias från mordförsök


BROTTSLIGHET. Mannen dömdes av tingsrätten för försök till mord till elva års fängelse efter att ha kört på och över två personer i Kristianstad. Men hovrätten friar eftersom det inte går att utesluta att någon annan körde bilen. Tingsrätten dömde en man för försök till mord till elva år och fyra månaders fängelse.

Den dömde mannens bror var den aktuella natten inblandad i ett bråk och ringde därefter mannen efter hjälp. Mannen körde mot färdriktningen i Kristianstad och hämtade därefter upp sin bror. De har därefter förföljt de som brodern bråkat med. Han körde då på en kvinna som flög upp i luften och körde över den man han bråkat med. …

Men hovrätten bedömer att det inte går att bevisa att det var mannen som körde bilen. Bevisvärdet av det utpekande som en av målsäganden har gjort under förundersökningen bedöms som begränsat. Hon har tagit tillbaka sitt utpekande och det foto hon förevisats under förundersökningen av mannen och hans fem bröder visar att de alla är ganska lika. Det går inte att utesluta att någon annan körde bilen. Åtalet mot mannen ogillas därför.

-Pettersson menar att eftersom två bröder satt i bilen, vittnen pekade ut den ena som förare, men dessa vittnen har nu ändrat sig, så borde båda bröderna dömas till anstiftan av försök till mord och utvisning direkt, givetvis av humanitära skäl, till sitt älskade Palestina och gärna tillsammans med resten av familjen.

TIDIGARE 2019-04-24. Arab körde på två personer i Kristianstad – döms till 11 års fängelse

BROTTSLIGHET. Ett bråk urartade en onsdagskväll i Kristianstad förra sommaren. En av de inblandade, en man i 25-årsåldern, hoppade då in i sin bil och körde upprepade gånger på två personer. på torsdagen meddelades domen: mannen får 11 år och fyra månaders fängelse och utvisning.

Det var i augusti förra året som en kvinna och en man fördes till sjukhus då de blivit påkörda flera gånger av 25-årig arab på Östra Boulevarden i Kristianstad. Mannens yngre bror frikänns från den misstanke om anstiftan till mordförsök som han stod åtalad för.

De två målsägande var ute på en nattklubb i centrala Kristianstad. En av dem blir uppringd och ombedd att komma ut för att prata, och samtalet eskalerar och slutar med att fler personer, bland annat de två bröderna, blir inblandade. Slag delas ut och fler personer kallas till platsen.

När de två målsägande avlägsnar sig från platsen blir de jagade och påkörda av en bil. Kvinnan kastas upp i luften och får en skadad höft. Hon har i efterhand lidit av smärtor där och psykiska besvär. Mannen hamnade under bilen och har sedan dess haft besvär med ett skadat knä.

Utöver fängelsestraff på elva år och fyra månader samt utvisning på livstid, ska mannen även betala höga skadestånd till de drabbade. Mannen får ca 180.000 kronor och kvinnan ca 130.000 kronor.

Kristianstads Tingsrätt Dom B 1996-18

-Pettersson undrar om vi inte har ett typiskt hatbrott här. Bråket handlade enligt domen om att en svensk kille hade ett förhållande med en muslimsk arabisk kvinna. De arabiska gärningsmännen kallade kvinnan för hora, äcklig och en skam för sitt folk. Den kvinna som blev påkörd var dock inte den arabiska utan en svensk kvinna. 

Den dömde araben heter Wael Ismail Albordaini, är född 1993 och medborgare i Ockuperat Palestinskt Område, hans yngre bror var också inblandat men frikändes.

Wael Albordaini döms nu för två fall av försök till mord. Även dessa brott är rimligen så grova att de kan motivera utvisning för en person med flyktingförklaring. Det skulle också medföra allvarlig fara för allmän ordning och säkerhet att låta Wael Albordaini stanna kvar i Sverige. Wael Albordaini saknar permanent uppehållstillstånd och hade varit bosatt i Sverige kortare tid än fem år när åtal väcktes. Han kom inte hit före 15 års ålder. De utvisningshinder som räknas upp i 8 a kap 3 § utlänningslagen är därmed inte aktuella när det gäller Wael Albordaini. Migrationsverket har dock upplyst att det för närvarande föreligger hinder enligt 12 kap 2 § utlänningslagen mot att utvisa Wael Albordaini till Gaza.

De inblandade känner efter domen sig hotade av familjen Albordaini, så frågan är om det inte är lika bra att utvisa allihop, samtidigt av humanitära skäl. De kan få flyga med Margot i regeringsplanet när utrikesministern ska leverera bistånd…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “Arab frias från mordförsök

 • Tony

  Och i det neutrala SVT älter man varje nyhetssändning om
  att nya stackars flyktingar är på väg över Medelhavet??

  Gilla

 • Tony

  Enda sättet att få någon liten ordning i det här landet är
  att slänga ut hela skämtregeringen.

  Bilar o skolor brinner, Svenskar misshandlas o plågas,
  stölder mot gamla o barn,figurer utan utbildning,och utan
  att kunna Svenska sätts in för att vårda gamla människor,
  gamla människor tappas i golvet, Svälter ihjäl, detta plus att
  vi får fler och fler uteliggare, som Svensk kommer i sista hand
  på lägenheter, bidragsfusk i mångmiljon klassen m m m m

  Sverige verkar att vara världens avskrädeshög, till skada
  för både Svenskar o skötsamma invandrare som det finns
  många av, men tyvärr är det dräggen som syns o hörs.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Nämndemännen var 100% vänster s + mp ”konstnär o humanekolog”

  Gilla

 • Stenbock

  Korruption inom ”Rättsväsendet” i full öppenhet !
  I detta fall handlar det troligen inte om penningar utan mer om det känslosamma hjärtegoda inre från Domarens sida,för detta importerade avskum från ”Palestina”.

  Gilla

 • Bosse S

  Den här rättegången måste tas om i hovrätten. Domaren har begått ett grovt tjänstefel. Likväl som när rättegången där Ebitsam Aldebe var nämndeman togs om på grund av hennes konstiga islamska rättsuppfattning så måste hovrätten i rättssäkerhetens namn ta upp fallet igen.

  Gilla

 • ruben

  Men de var båda införstådda med vad, som hände utan att försöka förhindra händelsen. Båda ska då dömas för mordförsök och med livstid utvisning. Rättsinstanserna är inte i paritet med de numer ovanligt hatiska och primitiva brott, som nästan blivit dagliga rutiner i Sverige. Dum ängslighet och rättsröta kan jag skymta i media, riksdag och myndigheter. Sverige är ett mentalt trasigt land.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Minsta motståndets lag gäller i S-domstolarna: När ”statslösa” dvs. Margot Wallströms kärnväljare riskerar utvisning till Palestina, är det coolare att fria, för att inte tappa en bombsäker röst på vänstern, som tack för att S-regeringen utnämner alla Justitieråd, som ofta är barn till tunga socialistpampar.

  Gilla

 • Göran

  Dessa ständiga frianden trots bevis eller bagatelliseringar av mycket grova brott!
  Alltid är gärningsmännen import-kriminella rasister o nästan alltid har offren ”fel” Svenska rastillhörighet.
  Alltid samma säkra lögner som går hem!
  De mest fantastiska fantasier ”går inte att utesluta”.
  Ingen kan dömas för någonting!
  Undantaget att ”fel” Svenska rastillhörighet kan dömas för precis vad som helst enligt ”Hets mot folkgrupp”.
  När folk känner empati med dessa tusentals och åter tusentals brottsoffer o vägrar att ljuga om gärningsmännen.
  Då plötsligt växer hornen ut på domstolarna!
  Om det ändå funnit en möjlighet att militärt bekämpa denna sjuka cancer vars omgullade import-kriminella kostar så många oskyldiga människoliv!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: